VeverQa VeverQa komentáře u knih

☰ menu

Nezdárný syn Nezdárný syn Rainbow Rowell

Tak to bylo velké zklamání. Ne, že by první díl byl něco extra, Rainbow je sice dobrá v psaní o mezilidských vztazích, ale fantasy jí fakt nejde. Druhý díl však ještě k tomu neměl ani dobrý příběh a příliš velká část byla vyprávěna očima Penelope, což bylo zbytečné a velmi nudné. Všechny pasáže, co měly potenciál, byly buď příliš krátké, nebo se vůbec nekonaly (např. příběh Agathy byl velmi zajímavý, ale prakticky jsme se dočkali jen začátku). Četla jsem knížku hlavně kvůli Bazovi a Simonovi a scény rozvíjející jejich vztah byly naprosto minimální. Mám dojem, že autorka chtěla co nejrychleji napsat druhý díl, aniž by se snažila, aby za něco opravdu stál. Třetí díl už mám koupený, tak ho asi přečtu, ale vlastně se na něj vůbec netěším.

03.07.2023 2 z 5


Zmijí žena Zmijí žena Tereza Šimůnková

Nechápu, koho napadlo, že je dobrý nápad toto publikovat. Poezií se to opravdu nedá nazvat. A to je co říct, protože poezie může být téměř cokoliv. Tohle však opravdu, opravdu ne.

01.06.2023 odpad!


Boží spiknutí Boží spiknutí Osho

Kniha, která mi změnila život.

07.01.2022 5 z 5


Věčné noci Věčné noci Neil Gaiman

Tohle bylo první dílo o Sandmanovi, které jsem přečetla (no dobře, nevím, jestli to mám nazvat čtením, sněním, hltáním, nebo něčím podobným).
Původně jsem tuto knihu vlastně vůbec nechtěla číst, když mi byla vtisknuta do rukou se slovy: "Přečti si to, o víkendu ji vracím." Hlavou mi běželo, že mám doma kolem 13 knih, co jsem ještě nepřečetla a že Sandman si bude muset počkat. No, nakonec jsem si to přeci jenom přečetla během pár hodin a rozhodně toho nelituji. S největší pravděpodobností si přečtu i předchozí díly (nemůžu si pomoct, ale strašně mě zajímají členové Sandmanovi rodiny) a jsem ráda, že jsem se k této knize dostala :)

21.02.2014 5 z 5


Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Tento komentář může obsahovat SPOILERY!
Nevím, co napsat. V prvé řadě, že nechápu, jak jsem si mohla myslet, že já a Juliett jsme si podobné. Být na jejím místě, skoro všichni by už byli mrtvý. Zadruhé, nechápu, jak někdo může nesnášet Warnera. V prvním díle jsem ho měla docela ráda, ale v druhém ho milovala! Naprosto souhlasím s komentářem Adele02. Warner je prostě... ani nevím, jak to vyjádřit, ale málem jsem nemohla dýchat, když jsem četla scény s ním.
"Nedokážu myslet.
Nedokážu dýchat."
Někdy jsem měla pocit, že se cítím úplně jako Juliett, nejsem jako ona, ale její pocity někdy jako by byly moje, například ta scéna s Warnerem (než to úplně pokazila) !
Zkrátka, tahle kniha je jiná, než ostatní. Je tak plná plná plná emocí, že člověk všechno cítí doslova a do písmene. A navíc Tahereh má úžasný styl psaní, který na mě jakoby přelezl, když jsem to četla, občas jsem myslela úplně, jako by to bylo v její knize, se stejnými šktanci, mezerami a opakováním slov.
Na přebalu je napsané "Druhý díl Juliettina příběhu vás zničí". A je to pravdo. Tato kniha vás rozcupuje na kousíčky a nechá je přejet náklaďákem. Nebudete moci dýchat. Alespoň já nemohla.
DOPORUČUJI!
Lepší než první díl.

02.02.2014 5 z 5


Boj o trůn Boj o trůn Amanda Hocking

Obsahuje SPOILERY a tak trochu se vyjádřím k celé sérii.
Po dlouhé době jsem zase našla něco, od čeho jsem se nemohla odtrhnout. Četla jsem i lepší knížky, ale protože přes vánoční prázdniny jsem měla čas, pustila jsem se do čtení a sérii rychle přečetla. Nápad byl zajímavý - trollové - a knížky se dobře četly.
Byla to tak trošku pohádka s Twilightovským koncem, tak trošku něco víc. Nejdřív jsem měla ráda Finna, ale potom jsem si naprosto zamilovala Lokiho, skoro tak, jako mého nejodblíbenějšího hrdinu Damona z Upířích Deníků. Možná nastejno.
Série byla občas hodně předvídatelná, většina vztahů se dala brzo odhadnout (Tove + Bain? Jasné. Willa + Matt? Nepřekvapující. Mia + Finn? Mia se objevila v knize na straně 166, na straně 168 už jsem si myslela, že skončí s Finnem a to se ani nepotkali). Nebo třeba to, že Oren je Wendyin otec? Taky ne překvapující.
Ale přesto bych vám tuto sérii doporučila, protože si myslím, že je to skvělá pohádka pro mladistvé.

08.01.2014 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Lisa Jane Smith

Sice jsem tenhle díl ještě nečetla, ale jsem strašně naštvaná! Protože tuhle knížku vůbec L.J.SMITH údajně nepsala! Ale stejně je její jméno na obálce... Více se dozvíte tady http://freckles-books.blogspot.cz/2012/08/co-napsala-co-nenapsala-lj-smith.html (česky), a nebo rovnou slovy L.J.Smith tady: http://www.fanpop.com/spots/stefan-and-elena/articles/94267/title/lj-smith-fired-from-writing-own-novels. Knihu si chci přečíst, protože mě zajímá, jak Upíří Deníky budou pokračovat a jak dopadnou (chci přečíst celou sérii), ale jsem strašně smutná, protože bych moc ráda četla verzi původní autorky, ne něco, co psal někdo jiný! ):-(

24.07.2013


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

No, wow... ze začátku mě knížka trošku nudila, ne, vlastně spíš, neuchvacovala. Jako první jsem od Lauren četla Delirium a to mě naprosto dostalo (ok, začátek taky krapet pomalý), jenže když jsem tak pátrala na netu a vychvalovala ho, nejeden člověk napsal, že Delirium je sice dobré, ale něco mu chybí, něco, co má knížka Chvíle před koncem, že prý je ještě lepší. Tak jsem si ji přečetla.
Ale problém byl v tom, že jsem dopředu věděla (možná ignorací upozornění, že v komentáři, ze kterého jsem se to dozvěděla, bude spoiler, ale možná upozornění nebylo. Vlastně přesně nevím, kde jsem to vzala) !!!SPOILER!!! , že hrdinka bude prožívat jeden den pořád dokola. A tak když jsem četla první den, pořád jsem listovala dopředu a dívala se, kde začíná další den a jak to s těmi dny bude. Překvapení u mě nastalo, když jsem si myslela, že Samantha prožije 6 dní, ale ve skutečnosti jich bylo 7(myslím). To mě opravdu překvapilo (a kdybych nelistovala dopředu, měla bych překvapení více).
A co si vlastně myslím o knížce atd.? Vlastně tak úplně nesouhlasím s tím, že Samantha měla dokonalý život, jak se to píše na zadní straně knihy. Ani ne. A že byla děsná mrcha a strašně zlý hnusný člověk? No, já nevím. Spíš si myslím, že se v životě plácala, zázrakem se dostala do horní vrstvy a snažila se zase nespadnout dolů a prostě... jak už to bylo i řečeno v knize, život je jako pavučina. Něco uděláte a tak to má svůj důsledek, ale někdy prostě nemůžete vědět, co se stane, protože všechny se vším souvisí (pavučina) a celkově, občas byli Saminy skutky jako sněhová koule, co se valí z kopce a čím je dál, tím více na sebe toho nabalí. Ale rozhodně neospravedlňuji všechno její chování. Třeba druhý den... proč byla pořád taková, proč vylila na Juliet pití ZNOVU?
Něco však ale dělá většina lidí, a vlastně za to nemůžou, kašlou na lidi, kterým na nich záleží (chudáček Kent), možná protože se jsou zkrátka slepý, i když Sam spíše byla... blbá? Nebo prostě nechtěla padnout na "dno". Občas ji chápu.
KONEC SPOILERU?
No, myslím, že se už sama začínám dost plácat v mém komentáři. Každopádně, kniha má své poselství a možná by bylo dobré si ji přečíst třeba dvakrát, jednou kvůli ději, jednou kvůli pochopení toho poselství. Zamyslet se, co nám vlastně říká. Zřejmě opravdu za některé věci prostě nemůžeme, protože život je jako pavučina. Všechno se vším souvisí? Je to děsivé, je z toho do pláče.
DALŠÍ SPOILER
A konec knihy? Přestože to směrovalo k tomu, že Sam umře, stejně jsem doufala, že se to nestane. A na jejím místě bych Kentovi řekla, že ho miluju.
Myslím, že kdybych byla zrovna sama, když jsem to četla, rozbrečela bych se. A Sam přeci jenom nebyla tak hrozný člověk (i když náprava jí dala zabrat... ale zpomalovala ji i pavučina, samozřejmě ;) )
Jo a ještě, jen tak mimochodem, stejně tohle nikdo zřejmě číst nebude :D (žvásty co tady píšu, koho by zajímaly?), čekala jsem, že nakonec se ukáže, že ve stanu se nepočůrala Juliet, ale Lindsay. a je opravdu škoda, že to svalila na Juliet.
KONEC SPOILERU, SKORO KONEC KOMENTÁŘE
No nic. Knížku doporučuji a sama se nad ní ještě budu zřejmě zamýšlet. ;)

13.07.2013 5 z 5


Hra lží Hra lží Sara Shepard

Wow, nečekala jsem, že se mi bude knížka tolik líbit. Jenom jsem trošku naštvaná, že to bude mít tolik dílů (asi 6, myslím). Protože se mi tahle kniha líbila, budu chtít přečíst i další díly. Podle mě by stačila klidně trilogie. Tak ještě uvidím, jestli si přečtu i další díly ;)

01.07.2013 5 z 5


Krvavý karneval Krvavý karneval Melissa de la Cruz

Mnohem lepší něž 1.díl! Po přečtení 1. bych si druhý nekoupila (já je kupovala zaráz), ale po přečtení tohohle, uvažuji o dalším dílu. Příběh měl oproti prvnímu grády, zápletka je super a jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat. Konec je dokonale napínavý!

22.04.2013 5 z 5


Vyvolení Vyvolení Gabriella Poole

Další kniha u které nechápu, proč má tak malé hodnocení. Mně se rozhodně moc líbila. Ranjit je k sežrání :D
OBROVSKÝ SPOILER
Čekala jsem, že Vyvolení budou upíři, hodně věcí tomu nasvědčovalo, ale nakonec se ukáže, že jsou to lidé + duchové! to bych teda nečekala, ale nápad je to velice originální.
KONEC SPOILERU
Rozhodně se těším na další díl!

13.02.2013 5 z 5


Zoufalství Zoufalství Lisa Jane Smith

Obsahuje SPOILERY
Suprová kniha, která mě rozbrečela. Chudáček Damon. Zrovna když si Elena uvědomí, že jí na něm opravdu záleží, tak umře :´(

09.02.2013 5 z 5


Čarodějka a čaroděj Čarodějka a čaroděj James Patterson

Nevím, proč má tahle kniha tak nízké hodnocení, protože mně se rozhodně líbila! Má v sobě prvky dystopie a vyskytuje se v ní magie. Ideální kombinace! Rozhodně jsem velice zvědavá, jak to dopadne a druhý díl si s radostí přečtu. :)

09.02.2013 5 z 5


Vytržení Vytržení Lauren Kate

Páni, díl od dílu je tahle série lepší! První díl byl krapet nuda, jediný Cam byl fajn, druhý už byl super a třetí! Čím dál tím lepší! Snad to tak bude i se čtvrtým dílem!

31.01.2013 5 z 5


Kill Me, Kiss Me 4 Kill Me, Kiss Me 4 Lee Young Yuu

Celá série je naprosto skvělá, doporučuji!

30.12.2012 5 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

Z tohohle komentáře můžete pochopit děj předem, takže pokud nechcete znát klíčové okamžiky, nečtěte ho, jen vám řeknu, že delirium je úžasná dystopie se skvělou myšlenkou- láska je ta nejhorší choroba!
Knížka Delirium mě rozhodně překvapila. A konec nejvíc. -Ano, čekala jsem, že se jejich útěk zvrhne, ale opravdu mě konec překvapil. Překvapila mě i moje reakce, to, že jsem prostě nemohla přestat brečet. Chudáček Alex. Zajímalo by mě, jestli Alex umře (což je asi jasné, ale přesto se stím nesmířím!)a také o čem má být další díl. Ale moc se na něj těším, zajímá mě, jestli bude pořád o Leně a jestli se setká se svou maminkou. Myslím, že mají být celkem 3 díly. Nevíte o tom někdo něco?

30.12.2012 5 z 5


Kill Me, Kiss Me 1 Kill Me, Kiss Me 1 Lee Young Yuu

Sice mangu moc nemám ráda, vlastně ji přesněji řečeno nesnáším, ale i přes to, jsme si tuto knížku koupila a zaujala mě hned od začátku. Velice pěkná myšlenka, vyměnit se s bratrancem :D Jak už to u mě bývá, Ga-Woona, jsem nejdříve nesnášela, ale potom jsem si ho zamilovala (to se mi nestalo poprvé, u těch zlých hlavních hrdinů) :) Knížka se mi moc líbila, a to je co říct, protože já a manga (i když to vlastně byla údajně manwha) nebýváme kamarádky.

04.12.2012 5 z 5


Předurčená Předurčená Kristin Cast

No, fajn, fajn...
Šestka byla úžasná, strhující, dokonalá a po jejím přečtení jsem hořela nedočkavostí přečíst si sedmičku. Jenomže v sedmičce se toho moc neudálo, docela nuda. Osmička lepší, ale tenká, moc tenká. A tenhle díl? KateCullen má pravdu, vlastně se tam nic moc nestalo.
Co se týče Starka, ze začátku jsem mu fandila, ale teď se chová dost hloupě. A Zoey občas taky. Momentálně fandím Shaunee a Kalonovi. Na další díly se docela těším, ale doufám, že mě nezklamou.
A ještě... umírá tam nějak moc lidí. Ale jakožto taky píšu příběhy, vím, že je to někdy nevyhnutelné. Ale když už umírání, tak alespoň pořádný doják, jako smrt mé oblíbené Stevie Rae!

21.10.2012 5 z 5


Soumrak Soumrak Lisa Jane Smith

Nevím, co se na té knize většině z vás nelíbí. Je to nejlepší díl, konečně tam neotravuje Stefan a Damon má větší roli. Fakt nechápu, co je na ní zlého. Podle mě je boží :P

21.10.2012 5 z 5


Vášeň Vášeň Lisa Jane Smith

Nevěděla jsem, jestli si mám tuto knihu koupit. První dva díly doma má, ale rozhodovala jsem se mezi tímhle, dokonalým párem a hex hallem. Nakonec jsem koupila tuto knížku a byla jsem příjemně překvapena. Je to snad nejlepší díl ze všech tří, nejakčnější, nejnapínavější! Akce, která v předchozích dílech občas chyběla, zde byla pořád, nemohla jsem se od knížky odtrhnout, přečetla jsem ji jedním dechem během dvou dnů. Přesvědčila mě o tom, že pořád dokážu rychle číst knížky. Trochu mě překvapila moje reakce... knížka skončila tak, jak jsem si přála a mně to přišlo trošinku nudné. Ale jenom trošinku. Jinak knížka moc fajn, mám z ní smíšené pocity, a jsem trochu smutná, že už další díly nebudou. Nebo ano? Nevím, o čem by byli, ale nerada se loučím s Kaitlyn a ostatními :)
Nechci moc prozrazovat, jak to skončí, ale jak už jsem zmiňovala, dopadne to tak, jak jsem si přála.
Rozhodně si knížku přečtěte, myslím že nebudete litovat.

21.10.2012 5 z 5