Vevericka.eva Vevericka.eva komentáře u knih

Obálka knihy Tajemství všech tajemství Tajemství všech tajemství Dan Brown

(SPOILER) Kniha byla čtivá, napínavá, ale ke konci se ten drive pomalu vytrácel, takže na konci jsem už pomalu zapomínala, že mě kniha bavila. Autor se drží zajetého schématu, že záporák je někdo jakože nečekaný, kdo je v knize od začátku, ale bohužel je to už předvídatelné.
Knihy předchozí, které byly více ponořené do historie a symbolů, mě bavily více. Je velká škoda, že Praha nebyla více rozebraná dopodrobna, ale příběh jen klouže po povrchu. Kromě golema a různých kulis se příběh mohl odehrávat kdekoliv.

13.11.2025

Obálka knihy Tramvaj plná strašidel Tramvaj plná strašidel Petra Braunová

Moc krásný příběh plný zajímavých informací a poučení, z hlediska rodiče a dítěte mohu vřele doporučit.

Obálka knihy Projekt manželka Projekt manželka Graeme Simsion

Ulítlé a zábavné, přesně jak někteří aspergerové bývají. Bez nich by byl náš svět chudší.

Obálka knihy Dinosauři a pravěký život Dinosauři a pravěký život Vladimír Socha

Nádherná kniha plná zajímavých informací. Úžasné zpracování.

Obálka knihy Dost dobře nenormální Dost dobře nenormální Denise Linke

Skvělá kniha, velmi dobře napsaná. Obohacující vhled do života jiných, ale neméně schopných lidí.

20.01.2025

Obálka knihy Jak to vidím já Jak to vidím já Temple Grandin

Skvělá odborná kniha pro všechny, kteří chtějí pochopit.

06.01.2025

Obálka knihy Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

(SPOILER) To byla pecka, a to nejen bombové útoky, které ústřední duo vyšetřuje. Čtivé, napínavé a motiv selhávajícího systému velmi aktuální.

19.12.2024

Obálka knihy Nový život Nový život Katharina Fuchs

Knihu jsem četla dlouho, což není mým zvykem. První díl se mi líbil trošku více, ale i tak stojí za přečtení. Nevím, jestli se pustím ještě do trojky a pokud tak si dám delší pauzu. Na příběhu dvou žen jsou nejzajímavější reálie tehdejšího Německa.

19.12.2024

Obálka knihy Vodný hrob Vodný hrob Robert Galbraith (p)

Přečíst takovou obří knihu anglicky byla výzva a přestože mi unikali detaily, tak příběh byl skvělý. Určitě si dám ještě opáčko, až bude česky. Prostředí je určitě zajímavější než v minulé knize.

06.10.2024

Obálka knihy Omluvy, které zařveš, se nepočítají Omluvy, které zařveš, se nepočítají David Finch

Úžasná kniha. Když nám učitelka ve škole naznačila, že syn by mohl mít lehkou poruchu autistického spektra, netušila jsem, jak moc se nám život změní. Po načtení literatury jsem totiž zjistila, že nejen syn je nadaný asperger, ale také manžel. Díky této knize jsem lépe pochopila jejich myšlení a je nám tak spolu mnohem lépe. Kniha, co dokáže opravdu pomoci a přitom je neskonale zábavná.

12.09.2024

Obálka knihy Dvě hrsti života Dvě hrsti života Katharina Fuchs

Velmi povedená kniha z Německa 20. století. Příběhy dvou zcela odlišných žen, oba velmi poutavě napsané, které vedou, až k vzájemnému setkání. Těším se na druhý díl.

08.09.2024

Obálka knihy Dědečkův velký útěk Dědečkův velký útěk David Walliams

Kniha, která baví velké i malé. Úžasný poutavý příběh, ve kterém najdete i plno informací a poučení.

05.09.2024

Obálka knihy Všechno plave, co ploutve má i nemá Všechno plave, co ploutve má i nemá Štěpánka Sekaninová

Krásná kniha plná obrázků a informací.

05.09.2024

Obálka knihy Všechno lítá, co peří má i nemá Všechno lítá, co peří má i nemá Šárka Fenyková

Krásná kniha plná informací a pěkných obrázků.

Obálka knihy U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Když se mi kniha dostala do rukou, vypadala jako běžná detektivka. Vědět lépe o čem kniha bude, určitě bych si ji nepůjčila. Detektivka to totiž není ani náhodou. Jedná se o příběh mstitele, který vyhledává "vrahy" dětí z padesátých let. Tyto příběhy jsou podle skutečné události, takže fiktivní je akorát rámcová postava mstitele. Na čtení těch hrůz je třeba mít silný žaludek. Objektivně nelze knize nic vytknout, je psaná čtivě, zajímavě, jen to téma prostě není pro každého.

Obálka knihy Jako stín Jako stín Helen Fields

Výborná detektivka. Napínavé, čtivé. Tato autorka je TOP, ještě jsem od ní nečetla špatnou ani průměrnou knihu.

19.08.2024

Obálka knihy Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Super kniha, aktuálně asi nejlepší spisovatelka detektivek, celá série si drží vysoký standard a napětí.

Obálka knihy Pád Númenoru Pád Númenoru J. R. R. Tolkien

Tolkienovo psaní je tak realistické, že si člověk připadá jako by se brodil prastarými svitky někde v archivu a pomocí nich objevoval dávno ztracenou historii. Příběh je skvělý, jen ta forma dá zabrat, než si na ni čtenář zvykne a ponoří se do děje.

Obálka knihy Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Tak tahle kniha mě strašně zklamala. Postavy naprosto příšerné, děj nudný, napětí žádné, vlastně mě ani nezajímalo, jak to celé skončí. Dívka ve vlaku byla rozhodně lepší a čtivější.

Obálka knihy Dívka s hodinovým strojkem Dívka s hodinovým strojkem Anna Mazzola

Kniha je rozhodně zvláštní. V knihovně byla zařazena mezi detektivky, ale s tím nemohu zcela souhlasit. Román se odehrává v Paříži roku 1750, příběh je založen na několika historických událostech a postavách. Všudypřítomné je tajemství a technické hračky.

27.06.2024

Zavřít