Veronikados Veronikados komentáře u knih

☰ menu

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

U téhle knihy se mi poprvé po hodně dlouhé době četlo něco špatně. Vůbec to nebylo ovlivněno kvalitou knihy, to naopak. Můj problém byl, že jakmile jsem se v průběhu čtení této knihy dozvěděla o Modré verlybě (naštěstí už snad neexistuje, asi víte o co se jednalo) udělalo se mi špatně jako naposlet u Ruty Sepetys a její soli moře. Tentokrát to bylo podruhé a upřímně bojím se jaký další takový "zlomový" okamžik přijde příště. Jinak originální námět, zápletka, jen mě lehce zklamal konec. Doporučuji. 87% (4.3 hvězdičky)

29.03.2021 4 z 5


Odveta Odveta Joelle Charbonneau

Odvetu bohužel musím hodnotit trochu slabě. Už jsem to četla dávno a moc si nepamatuji ale i to je asi důvod slabého hodnocení. Kdyby byla kniha lepší, snáze si zapamatuji její příběh. Kniha nebyla špatná, ale....ale. Byla prostě jiná. Nelíbil se mi konec. Ten byl.....jedno velké klišé. Ale vlastně ne zas tolik. Mrzelo mě několik věcí. Obzvláště osud některých postav, u kterých to vůbec nemuselo být a nečekala jsem to. Těch věcí pokud si pamatuji bylo víc, ale jak jsem říkala. Nevzpomínám si. Ale podle minulých dílů si myslím že i podle hodnocení se nejednalo o žádný velký bum. Stejně tak podle ostatních komentářů. Takže myslím že knize ani autorce nekřivdím když hodnocení zanechám na "pouhých" 79% , a to si myslím jsem ještě mírná. (3.9 hvězdičky)

18.02.2021 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Tato kniha si zaslouží alespoň 90%, ten vývoj hlavní hrdinky, změna postoje.....bylo to okouzlující číst takový účasný příběh s tolika zvraty, postupnému sblížení....krásně to ubíhalo a přesto to nebylo urychlené. Tohle se mi na knize moc líbilo, že nebyla jako mnoho jiných ani zbytečně natahovaná ani urychlená. Někomu by se mohl děj zdát dlouhý, ale pokud se do něj ponoříte, zjistíte že to není tak jak se zdá. Sice se tam popisuje každý den, ale to je vlastně plus. Protože člověk nepřeskakuje, má všechno z první ruky,.....je to prostě napsané tak jak by mělo. Tady máme taky (konečně to v nějaké knize je) opravdu dobře vykreslenou postavu, která není typická nejlepší hlavní hrdinka ve smyslu že se nebojí ničeho a je prostě...jak se tomu říká......Mary Sue? možná, teď nevím.....ale dje o to že není prostě jednak přeceňovaná a nejlepší na světě, ale naštěstí (díky za to) je Animant jako každý z nás. Má dobré vlastnosti a špatné vlastnosti a podle mě je to jedna z těch nejdůležitějších věcí v knize u postav. Proto ji někteří lidé taky nemají rádi a úplně jim Animant nesedla, ale lidi, musíte pochopit že tohle aspoň trochu uvěřitelný (narozdíl od nějakých klišé knih, kde je hrdinka naprosto dobrá ve všem a všude). Příběh se mi opravdu líbil, byl reálný, milý, okouzlující a úžasný a já knihu musím jen a jen ve všech ohledech doporučit. Jedna z naprosto top knih které kdy v životě člověk přečte. Hodnocení 90%

18.02.2021 5 z 5


Zrada Zrada Joelle Charbonneau

Četla jsem to už před nějakou dobou, ale snad si vzpomenu. Druhý díl byl asi trošku lepší než první z hlediska rozvoje postav. Konečně jsme dostali něco jako další postavy, vedlejší jsem si oblíbila snad ještě víc než hlavní, kniha byla vcelku čtivá, ale v tomhle mě jednička bavila víc....celkově mi přišlo Ciino rozpomenutí divné, jen tak si vzpomněla......to se mi nelíbilo. Ale díl byl dobrý, jen lehce slabší než ten první. Doporučuji. Hodnocení 83% (za mě 4.2 hvězdičky)

18.01.2021 4 z 5


Spící Beatrice Spící Beatrice Júlia Matulová

Nějak jsem se na ni těšila, tak jsem si ji přečetla a dostala to co jsem chtěla. V půlce knihy jsem si ale přečetla recenze a tak nějak mě na chvilku opustila ta euforie, ale jak jsem to dočetla, divila jsem se že lidé píšou takové recenze, nakonec kniha byla skvělá. Hrozně mě bavila, sice ano, děj byl lehce předvídatelný, ale nebylo to nijak hrozné. Hrozně se mi líbila scéna u nějaké z těch posledních kapitol, takový ten zvrat......kdo jste četli, asi víte o čem mluvím. Autorka nás hrozně napínala a opravdu to vypadalo že Bea prožívá takový milostný trojúhelník, ale ona nás překvapí takhle. Každopádně obálka, ta je za mě top. Hrozně pěkná, skvěle se k příběhu hodí. Hlavní mužská postava mi byla moc sympatická, celý příběh mě bavil. Doporučuji. Hodnocení 89% (4.5 hvězdičky)

15.11.2020 4 z 5


Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Bylo to něco jako doplněk k filmu, ale zároveň ne. Rozhodně to nebylo pokračování, vypadalo to jako by ta kniha vůbec k filmu nepatřila (kromě nějakých částí) protože tam bylo moc a moc materiálu které se ve filmu ani nenaznačily. Je to spíš něco jako "průvodce rodičů a dětí světem internetu a jeho rizika a omezení".....ano, vztahovalo se to na predátory, ale zároveň tam byly rozhovory všech možných lidí s autorkou. Takže nakonec se mi kniha docela líbila, trvalo mi sice dlouho než jsem ji přečetla ale už to mám za sebou. Bylo těžké se tím prokousat, měla jsem tendenci přeskakovat odstavce, ne-li celé stránky. Hodnocení 55% (2.7 hvězdičky).

12.11.2020 3 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Páni....bylo to moc super, co k tomu dodat. Žasla jsem nad tím jak málo se to lišilo od filmu, trochu mě místy štvalo chování postav, jinak mě to ale hrozně bavilo. Haymitch mi naopak příšel sympatičtější ve filmu, ale ke konci byl taky super. Cinnu jsem si hned oblíbila, trochu mě mrzí že se ve filmu neobjevila ta záhavá dívka která nemohla mluvit. Rozhodně stojí za to přečíst, je to povinností asi jako Harry Potter nebo Píseň Ledu a Ohně. Doporučuji! Hodnocení 90% (4.5 hvězdičky)

08.11.2020 5 z 5


Bitva o Hex Hall Bitva o Hex Hall Rachel Hawkins

Co si budem, nejlepší z trilogie. Děj nádherně ubíhal, vůbec jsem se nenudila, zjištění, zvraty, všechno moc super. Celou dobu jsem se těšila že hlavní hrdinka skončí s jedným nejmenovaným léčitelem, ale bohužel se tak nestalo. Jeho osud mě hrozně zklamal, nemohla jsem uvěřit že se to fakt stalo, ale ani druhý mužský hrdina nebyl špatný. Ale na stranu léčitele jsem se nakláněla víc. Elodie byla skvělá po celou trilogii, i přesto že se v prvním díle chovala nemožně......ale i přes počátky víry ředitelky a Lary Cassonoff (snad správně napsané) jsem byla překvapená jak to celé skončilo. Doporučuji. Hodnocení 89% (4.5 hvězdičky)

06.11.2020 5 z 5


Nevěřte Hunterovi Nevěřte Hunterovi Karolína Bendová

Dočteno. Musím říct že jsem knihu četla i na platformě Wattpad, tenkrát jsem v ní viděla jakési kouzlo a chtěla číst stále dokola. Mezitím jsem zapomněla o čem to bylo a když dočetla znovu, naprosto jsem chápala svoje dřívější pocity, kniha totiž vůbec neskončila jako většina young adult, to je možná i důvod slabého hodnocení knihy. Mrzí mě to.....tato kniha je něco mezi příběhem na wattpadu a knihou, takový průměr, ale velmi zajímavý průměr s koncem na zamyšlení. Rozhodně doporučuji si přečíst, dost mě bavila. Rozhodně víc než autorčina prvotina, Clarity. Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky).

02.11.2020 4 z 5


Démon z Hex Hall Démon z Hex Hall Rachel Hawkins

S tímto dílem to bylo trošku horší. Problém byl že byly jiné knihy které jsem četla a k této jsem se nechtěla vrátit. Když jsem to udělala, byla jsem ráda že je za mnou. Nebyla špatná, ale mrzelo mě že jsem se v tom nenašla, je to holt pro mladší čtenáře a mě tam chyběla jakási pořádná zápletka. Ano, pořád mě milostný trojúhelník bavil a pořád mi příběh přišel moc zajímavý, to i kniha. Doporučuji, ale opravdu spíše mladším čtenářům. Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky).

31.10.2020 4 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Tato kniha je jako stovky jiných a přesto si u mě získala zvláštní místo. Na to že je to autorčina prvotina nám krásně vykreslila romantickou linku a i přesto že jsem hned od začátku tušila jak to skončí mě dokázala překvapit. Velmi jsem si užívala různé narážky na Harryho Pottera i ostatní, které jsem rozpoznala, ale věřím že jsem nenašla všechny, je jich tam opravdu požehnaně. Hlavní postavy mi téměř ihned přirostly k srdci. Styl jakým byla kniha napsaná, tedy text a časté chaty mi velmi zpříjemnily knihu. Když jsem se u nějakých pasáží nudila (což se moc nestávalo) tak většinou po dvou až třech stránkách následoval chat při kterém děj a stránky ubíhaly rychleji. Takové knihy chci častěji. Doporučuji, krásná oddechovka. Hodnocení 88% (4.4 hvězdičky).

31.10.2020 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Kniha mě nadchla. Nejen že jsem ji do hodiny měla přečtenou, ale vůbec mě nenudila, naopak, byla jsem z ní unešená. Je to komiks, takže se to čte opravdu jedna báseň a s úžasnými obrázky je to ještě mnohem lepší. Musím jen doporučit, nikdy jsem ještě nečetla nic s LGBT komunitou a proto mě to velmi nadchlo. Doporučuji, knize dávám 88% (4.4 hvězdičky)

28.10.2020 4 z 5


Pusheen: Já, košišta Pusheen: Já, košišta Claire Belton

To co kniha přinesla jsem vůbec nečekala. Když jsem ji otevřela, uviděla jsem obrázky, což by mě normálně zklamalo, ale v tu chvíli jsem to potřebovala. Navíc mě kniha vůbec nenudila, spíš naopak. Doporučuji, velice oddechové. Hodnocení 55%, (2.7 hvězdičky).

24.10.2020 3 z 5


Marvel Studios: Encyklopedie postav Marvel Studios: Encyklopedie postav Adam Bray

Kniha, která vám pomůže projít si světem Marvel, krásně vám pomůže pochopit různé zápletky, věci které jsou ve filmu naznačeny jsou tu krásně vysvětleny. Obsahuje události filmů do Captain Marvel, takže tam událostí Avengers: Endgame nejsou a tedy tu naštěstí nejsou velké spoilery, které by začínající Marvel fanoušky akorát odradily. Filmy postav jako jsou např. Spiderman, Hulk apod. tu nečekejte, je tu oddělení Avengers (v knize) kde jsou jen hlavní informace, takže se toho o tom moc nedozvíte (to mě trošku mrzelo). Jinak fanouškům Marvel musím jen doporučit! Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky)

24.10.2020 4 z 5


Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Kody Keplinger

Mno je to sice trošku delší doba co jsem knihu četla ale snad si vzpomenu. Kniha byla jiná, mnohem jiná než film. Potěšilo mě to, ale zároveň trošku mrzelo. Každopádně příběhově za mě vede kniha, film byl taky dobrý, ale knihu jsem si oblíbila víc. Celá zápletka s Wesleym mi přišla dobrá, na nic takového jsem zatím ještě nenarazila. Teď zjišťuji že autorka napsala i knihu kterou jsem už několikrát chtěla přečíst, ale neměla jsem se do toho. Po zkušenosti s Otkou to nejspíš udělám. Každopádně mě se líbila jak hlavní dějová linka tak i ty vedlejší. Kniha vypráví svým způsobem o životě mladé puberťačky, která to nemá v životě zrovna dvakrát lehké, ale ani trochu si nestěžuje. Doporučuji, nádhern oddechovka. Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky).

24.10.2020 4 z 5


Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Tato kniha je určena spíše pro mladší čtenáře, ale mohou ji číst i starší, ti aspoň lépe pochopí nějaké narážky na jiné další knihy, které se tam párkrát vyskytly. Milostný trojúhelník byl příšerný, protože obě možnosti se mi až moc zamlouvaly, což mě trošku štvalo. Zápletka byla sama o sobě celkem poutavá, příběh běžel kupředu a nic nenudilo. Krásná oddechovka a i přesto že mě tam pár věcí štvalo, se mi líbila. Doporučuji. Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky).

24.10.2020 4 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Mno...kniha byla dosti slabá....nebo rozhodně slabší než jsem si myslela že bude a než jsem i přes negativní komentáře čekala. Konec bohužel neskončil tak jak jsme si všichni mysleli že skončí a jak jsme všichni doufali. Je to prostě obyčejný průměr, který po většinou sice moc nepotěší, ale ani neurazí, doporučuji na odpočinkové čtení. Hodnocení 55% (2.7 hvězdičky)

23.10.2020 3 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Mno takže dočteno. Po odkládání přečtení jsem se do toho vrhla a lituju že jsem to neudělala dřív, kniha se až na jednu větší část naprosto nedá srovnávat s hunger games, nemají prakticky skoro nic společného. Jinak mě velmi nadchl poslední odstavec, kvůli kterému si ihned chci přečíst další díl. Jsou tu mnohá velká překvapení, která dodávají příběhu napětí. Celkově se mi kniha moc líbila, sice ne plný počet hvězd, ale i tak byla skvělá! Hodnocení 85% (za mě 4.3 hvězdičky)

20.10.2020 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Kniha na mě hluboce zapůsobila, nejen proto že já se velmi o tyto události zajímám. Příběh mě velice upoutal, podobně jak kdysi Sůl moře, obě knihy vlastně se stejným tématem (ale jen skoro) a možná to má na svědomí i to že tyto dvě knihy jsou propojené. Knihu musím jen doporučit, nejen díky dechberoucímu příběhu, ale i faktu že tyto věci se opravdu děly. Je důležité si na konci přečíst dovětek autorky a kdo tak neudělá, přijde o část vysvětlení konce. Hlavní postavy mi skutečně přirostly k srdci a mnohdy mě mrzel jejich osud. Trochu mě mrzel rychlý konec, byli jsme hrozně napínáni a poslední dvě kapitoly to bylo velmi rychlé, tehdy se to všechno naposled přetočilo a skončilo, což mě dost mrzelo. Taky mě mrzí že osud nebyl nijak více rozvedený, stejně jak u knihy Sůl moře. Bohužel jsme dostali velmi otevřený konec a epilog s dovětkem, kteří nám alespoň trošku pomohli pochopit konec příběhu, rozuzlení. Hodnocení 83% (4.2 hvězdičky)

17.10.2020 4 z 5


Hollyino tajemství Hollyino tajemství Katja Brandis

Na toto třetí pokračování jsem se strašně těšila. I přesto že série není moje nejoblíbenější, mám ji pořád ráda. Tato kniha byla trošku slabší než předchozí dva díly, přišla mi taková ničím moc neobohacená. Užila jsem si čtení, ale stejně mi tu cosi chybělo. Ve dvojce byly navíc výukové expedice, ale tady.....jsem zkrátka našla jen málo. Ano, pořád je to dobrý příběh a kniha ale za mě byla o trošičku slabší než první dvě. Dávám ji 86% (4.3 hvězdičky)

12.10.2020 4 z 5