veronie veronie komentáře u knih

☰ menu

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Ptáčník se ke mě dostal na doporučení a opravdu stál za to. Čtení mě bavilo od počátku knihy. Příběh plný napětí, zvrhlý vrahoun byl nechutný a morbidní. Doufám, že v dalším díle se vyřeší i záhada rodiny Cafferyho. Trochu mě mrzelo, že nás autor napíná a v tomto případě zůstal konec otevřen.

11.09.2018 5 z 5


Kamilenky Kamilenky Blanka Hošková

Kniha nebyla úplně špatná, ale mě bohužel příliš nezaujala. Nemohla jsem se začíst a to bohužel přetrvávalo až do konce příběhu.

13.06.2018 3 z 5


Z říše krále Sedmilháře Z říše krále Sedmilháře Jiří Žáček

Z této knihy mám rozporuplné pocity. Narazila jsem na ni v knihovně a byla nadšená, že večerní čtení dcerce trochu ozvláštním a přečteme si pohádky trochu jinak. Čekala jsem humorné čtení, což chvilkami i bylo, ale.. V některých pohádkách chtěl být autor tak moc vtipný, až překročil hranici slušnosti a vkusu. Navíc slovník, ve kterém jsou používány vulgarity opravdu nepatří dětem.

29.05.2018 1 z 5


Dva prstýnky Dva prstýnky Millie Werber

Další z mnoha opravdových příběhů. Smutných příběhů lidí, které válka zasáhla v plné síle. Četla jsem a připadala si, že čtu velmi kruté sci-fi. Že přece není možné, aby se takové strašné věci skutečně staly. A jak se s takovými zážitky a děsivými vzpomínkami žije? Na takové utrpení, nepřekonatelnou ztrátu milovaných lidí, i ztrátu celého vašeho života, na to nelze nikdy zapomenout.

16.05.2018 4 z 5


Proč jsem se neoběsila Proč jsem se neoběsila Halina Pawlowská

Moje první kniha autorky a vlastně první kniha, která je psaná tímto stylem. A vůbec to nebylo špatné. Je to lehké, oddechové čtení, u kterého člověk může prostě vypnout a nad ničím nepřemýšlet. Povídky byly napsány celkem vtipně a tak se u některých i zasmějete. Halinu a její smysl pro humor mám ráda. Určitě ještě nějakou její knihu zkusím.

11.05.2018 3 z 5


Darovanému manželovi na zuby nekoukej Darovanému manželovi na zuby nekoukej Alena Jakoubková

Přiznám se, že hodnocení této knihy pro mě není zcela objektivní. Autorka mě velmi potěšila, protože část děje zasadila do mého milovaného města Tábora. A tak z původně zamýšlených čtyř hvězd je rázem pět. No přijeďte se sami podívat, je tu opravdu krásně :)

09.05.2018 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Toto je moje první kniha, která ukazuje vysídlení Němců po válce. Bohužel tenkrát platilo pouze jedno pravidlo. Nejsi nacista? Nevadí, jsi Němec a to stačí. Všichni byli vhozeni do jednoho pytle a všichni museli trpět. Gerty mi bylo moc líto a čekala jsem happy end. Tentokrát však nepřišel. Osud uštědřil Gertě tolik ran, že její život byl už navždy poznamenán. Velmi smutný příběh.

02.05.2018 5 z 5


Neotesánek Neotesánek Ivona Březinová

Krásná, originální a poučná kniha, která dětem nenásilnou formou ukáže základy slušného chování. Mě se nápad s Neotesánkem moc líbil.

01.05.2018 5 z 5


Milenky a hříšníci Milenky a hříšníci Lenka Lanczová

Milé překvapení. Měla jsem autorku spojenou pouze s knihami pro náctileté slečny a tento román mě přesvědčil, že opak je pravdou. Četl se báječně, příběh byl zajímavý, ale ten nevěrník...

26.04.2018 4 z 5


Popeláři jedou Popeláři jedou Peter Nieländer

Úžasná poučná kniha pro malé čtenáře, která zábavnou formou dětem vysvětlí jakou práci dělají popeláři, jakým způsobem se třídí odpad a že o životní prostředí kolem nás se musíme starat.

26.04.2018 5 z 5


Kolotoč strachu Kolotoč strachu Jan Vavřík

Kniha je napsána velmi poutavě. Příběh je smutný a bohužel i v reálném životě tací "Jirkové" jsou. Je zajisté velmi těžké od násilníka odejít, ale žít život plný stachu a ran... Máme jen jeden život a nikdo by si svoje štěstí neměl nechat vzít.

24.04.2018 5 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Tato série rozhodně stojí za přečtení. Autorka píše velmi čtivě, napínavě, příběhy jsou propracované a zatím jsem tedy vrahouna neodhalila. Tento díl byl zasazen do zajímavého prostředí filmařů a snad jediná malá výtka ode mě je, že snad žádná z postav si nezískala moje sympatie. Samozřejmně až na vyšetřovatele :)

21.04.2018 5 z 5


Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Příběh Karlíka jsem nejprve viděla ve filmové verzi. Johnny Depp byl ve své roli naprosto nepřekonatelný a při předčítání jsem postavu Williho Wonky měla spojenou s ním. Bylo to moc příjemné čtení a i když je to kniha určená dětem, i já jsem se u ní náramně bavila.

19.04.2018 5 z 5


Osud mě má rád Osud mě má rád Simona Monyová (p)

Moc příjemný příběh o tom, jak se z ošklivého káčátka stala krásná a úspěšná žena. A ještě musím vyzdvihnout super babičku, protože u jejích hlášek jsem se opravdu bavila.

18.04.2018 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Tato kniha mě nadchla svou originalitou. Obě části mě bavily a líbilo se mi, jak autor dokázal úžasně obě vyprávění propojit a doplnit.

17.04.2018 5 z 5


Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Knih s tématem 2. světové války jsem četla několik. Ale zatím žádnou, která by ukázala život v komunistickém režimu. Tato doba mě minula a až v poslední době zjišťuji, že ač se prstem ukazuje pouze na němce, i komunisté zničili nespočet životů a rodin. Příběh, který je v této knize, je velmi silný a určitě stojí za přečtení.

17.04.2018 5 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Celá tato série je pro mě velmi zdařilá. Napětí srší od počátku až do konce. Žádný courák. Tady to prostě frčí. Příběh Vás na začátku lapí a pustí až s poslední stránkou. Joona je super sympaťák a doufám, že v dalších dílech se na něj už konečně usměje štěstí.

17.04.2018 5 z 5


Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Alena Jakoubková

Kniha se četla dobře, celkem mě bavila, ale.. Je to zatím moje druhá knížka od autorky a v obou se to hemží jídlem, hromadou receptů a Francíí. Nic proti tomu, ale nic se nesmí přehánět. Doufám, že ostatní knihy budou více originální a nebude všude stejné prostředí a téma. Navíc je úsměvné, že hlavní hrdinka byla opět z úžasné bohaté rodiny a kromě těch vztahů se jí dařilo snad vše na co sáhla. Ale jako celek to tak špatné nebylo. Průměrné oddechové čtení.

12.04.2018 4 z 5


Horká krev Horká krev Lisa Jackson

Tato autorka je mým novým objevem. Kniha se mi moc líbila a těším se na pokračování. Konec příběhu zůstal otevřený, máme se tedy určitě na co těšit :)

29.07.2017 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Stejně jako po přečtení prvního dílu ze série jsem nadšená. Příběh mě pohltil hned na první straně a nepustil až do konce. Vraždy byly opět promyšlené do posledního detailu s využitím těch nejhorších nočních můr a strachu.
Protože vím, co tě k smrti vyděsí...

01.07.2017 5 z 5