vercadole vercadole komentáře u knih

☰ menu

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Jedna z nejkrásnějších knih, jaké jsem kdy četla. Určitě nemusí sednout každému, ale pro dospělé lidi, kteří v sobě mají pořád schované dítě, je jako ulitá...

15.11.2015 5 z 5


Esej o tragédii Esej o tragédii Elizabeth LaBan

Já jen napíšu větu z přebalu knihy:

Okouzlující a nádherně napsaný příběh první lásky a zlomeného srdce.
(Jennifer Weiner)

01.08.2014 4 z 5


Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Velké zklamání... Ano, je to obyčejná love story a příběh, který mě zajímal nejvíc (námět, že je někdo prohlášen za mrtvého, i přesto, že dosud žije) byl pouze okrajový. Ale jako oddechová četba to není špatné.

29.07.2014 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Téééda, tak to byla ale jízda! I když videohrám moc neholduji, tak tahle kniha mě uchvátila. Jedná se o tak detailně propracovanou knihu, až jsem si říkala, že autor je snad génius. Akorát musím dodat, že ukončení mi přišlo jako klišé, takže dávám jen čtyři hvězdičky. (Člověk si musí nechat ještě nějakou rezervu, že jo...)

10.07.2014 4 z 5


Zlá žena Zlá žena Marc Pastor

Něco tak hnusného a zárověň skvělého jsem snad ještě dosud nečetla! Příběh je prostě děsivý, nechutný, ale je napsán tak brilantně!

02.07.2014 5 z 5


Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Nevím, nevím... Vážně nevím, co napsat. Po přečtení doslovu autorky jsem si říkala jen to, že asi měla skončit u psaní vzkazů mlékaři. Některé myšlenky byly zajímavé, ale bohužel potom pohřbené...

29.06.2014 2 z 5


Pátá loď Pátá loď Monika Kompaníková

Nevím, co ke knize napsat... Jednoduše jsem ji nepřišla na chuť. Možná si ji zkusím znovu přečíst za pár let...

06.03.2014 2 z 5


Třináctý příběh Třináctý příběh Diane Setterfield

Po přečtení knihy jsem se nedokázala dokopat k napsání komentáře... Jenže čas mě donutil.
Ještě teď, dlouho po přečtení, nad knihou přemýšlím a vím, že byla strašně zvláštní, ale zároveň skvělá. Také proto ji všude doporučuji:)

06.03.2014 5 z 5


Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Tim Burton

Perfektní!:)

29.01.2014 5 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Neskutečná kniha... Pořád tomu nemůžu uvěřit, že by se něco takového mohlo někdy dít. I přes to téma se kniha četla opravdu lehce a vůbec nebyla nudná. Kolikrát jsem nadávala i nahlas, jak je možné, že ti lidé byli tak slepí...

23.01.2014


Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Zajímavé, výjimečné až zvláštní, ale rozhodně pěkné...:)

30.12.2013 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Klaním se královně detektivky!

27.12.2013 5 z 5


Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

Jak je napsáno v komentáři pode mnou - opravdu výjimečná prvotina. Ještě teď jsem v myšlenkách někde v Ostravě v domě číslo 6 a nemůžu se od knihy nějak odpoutat, i když už jsem ji zaklapla :) Příjemné čtení.

15.11.2013 5 z 5


To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Nicholas Sparks opět nezklamal. Krásný příběh, okořeněný napětím a konec... Ten prostě jiný být nemohl. Já jsem více než spokojená:)))

22.09.2013 5 z 5


Matky Matky Pavol Rankov

Nemám slov. Čtivý a krásný příběh. Určitě doporučuji!:)

07.07.2013 5 z 5


Koho vypijou lišky Koho vypijou lišky Lidmila Kábrtová

Kniha mě opravdu překvapila. Přečetla jsem ji sice za jedno odpoledne (nebo spíše za pár hodin), ale zanechala ve mě opravdu hodně. Tu dobu jsem nezažila, ale kniha mi ji tak dobře přiblížila, že si ji teď dokážu lépe představit. A opravdu, jak se píše na obálce, každá kapitolka je příběh sám o sobě - k zamyšlení a tak poeticky napsaný... Určitě budu autorku dál sledovat, snad napíše další knihu. Zajímavý by byl třeba soubor jejích příběhů na padesát slov:)

16.06.2013 5 z 5


Kde končí duha Kde končí duha Cecelia Ahern

Včera jsem ji dočetla a byla jsem mírně zklamaná. Ze začátku jsem vůbec nechápala, proč má kniha tak dobré hodnocení. Po přečtení musím říci, ano byl to opravdu milý, hezký a oddechový román, ale něco mi tam chybělo. Nejspíš mám radši knihy s větší myšlenkou a i když se kniha čte opravdu dobře, nějak mě jednoduše nezaujala tak, jak by měla. Na konci jsem se usmívala (ženská duše se projevila:D), takže ty tři hvězdičky si zaslouží:)

31.05.2013 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Opravdu hodně dobrá kniha. Zanechala ve mně hodně pocitů... Smutek, zamyšlení, ale zároveň i radost, že ta krutá doba už je dávno pryč. Doufám, že na dlouho...

24.05.2013 5 z 5


Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Hezká, milá knížka, která vám daruje spousty příjemných chvil:)

06.05.2013 4 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Kniha mě opravdu mile překvapila. Kvůli rozporuplným reakcím (převážně ovlivněným Zlodějkou) jsem se do ní pustila jako první a byla jsem unešená. Kniha je plná moudrosti a něžnosti. A opravdu.... Svět může být i krásný.
Ještě mě čeká Zlodějka, no, uvidíme:)

15.04.2013 4 z 5