Verča16 Verča16 komentáře u knih

☰ menu

Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Tak zase jiný než film, ale už jsem si zvykla. Bylo to úžasné, místy drama. Autor píše úžasně. Zase mohu jen doporučit!

17.08.2020 5 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Už od první začátku jsem byla překvapená úplně jiný děj než ve filmu. Ale bylo to dobré, napínavé a jelikož se to lisilo od filmu nemohla jsem vědět co se stane... Určitě také doporučuji!

17.08.2020 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Napřed jsem viděla film, takže mě zajímalo jaká bude knížka. Film naprasto miluju a kniha byla také dobrá, spoustu jiných detailu, keré ve filmu nejsou. Film a kniha se liší, ale ne zas tak moc. Bylo to napínavé, úžasné a plné dobrodružství!!! Doporučuji

17.08.2020 5 z 5


Replika Replika Lauren Oliver

Kniha mě bavila od začátku až do konce. Naprosto geniální děj. Hodně věcí mě tam i zasáhlo. Prostě doporučuji!

25.07.2020 5 z 5


Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Že začátku se mi do knihy moc nechtělo, ale potom to bylo tak napínavé, že jsem prostě musela vědět jak to dopadne. Obdivuji děti jak to zvládli. Nechápu to. Kniha je plná dobrodružství. Doporučuji

25.06.2020 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Podle mě jsou všechny díly úžasné a to i 3 díl. Katniss mám hodně ráda a její charakter zbožňuji. Jsem ráda jak to dopadlo. Viděla jsem film a můžu srovnat, že kniha je určitě lepší! Za mě zase doporučuji!

25.06.2020 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Druhý díl se mi líbil stejně jako první, napětí, strach, radost, bolest to vše jsem pocítila. V táhne vás do děje a ani si to ne uvědomíte a jste na konci. Rozhodně doporučuji!

25.06.2020 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Kniha byla od začátku až dokonce úžasná, plná napětí, stránky jsem hltala. Určitě doporučuji všem

16.06.2020 5 z 5


Léto, jak má být Léto, jak má být Jen Calonita

Úžasná kniha, plná emocí. Je to moje jedna z nejoblíbenějších knih. A víte jak poznáte úžasnou knížku? Když ji čtěte chce se vám brečet, smát, jste napjati jak to dopadne... Vlastně celý děj prožíváte. A to tahle kniha všechno měla. Miluji jí!

21.03.2020 5 z 5


Léto na táboře Léto na táboře Jen Calonita

Krásná kniha, plná emocí. Smála jsem se, brečela jsem. Hltala jsem stránky jednu za druhou, četla jsem to už po druhé a pořád tu knihu zbožňuji. Někdo by řekl typický příběh: holka se zamiluje a někdo jí bude dělat problémy, ale to je lež. Autorka je úžasná a dokáže vás do děje vtáhnout a nemůžete se dočkat, co bude dál. Určitě doporučuji všem, jak holkám, tak klukům. Za mě topovka!!

16.03.2020 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

super kniha, john green proste neprestane udivovat uz jsem vedela co se stane s Aljaskou takze jsem nebrečela ani nebyla prekapena navíc to tak vyzni samo. Jinak prvni pulka byla napinavejsi a vice se odehraval dej a druha pulka byla na zamysleni ale s knihou jsem moc pkojena!!!

01.07.2019 5 z 5


Násobky sedmi Násobky sedmi Holly Goldberg Sloan

Wow!! Tohle jsem od knihy rozhodně nečekala! Byla neskutečná a plná překvapení. Willow je strašně odhodlaná a statečná. Má naprosto sympatický charakter. A navíc jak se zajímá o biologii a anatomii. To je úžasná je jí 12 a je to hotový génius. To co se přihodilo jejím rodičům bylo hrozné. Mia a Chuang-ha, Pattie, Dell Duke mi přišli (každý z nich) strašně mi zajímavý, každý měl vlastní osobitost, což se mi moc líbilo. Celý příběh byl naprosto famózní a doporučuji všem, protože jde tady dobře vidět jak jsou děti stateční a geniální!!! Prostě bomba.

04.06.2019 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

kniha je naprosto famozni a strasne moc jsem si ji oblibila. Colin je naprosto uzasnej a to jak do vseho zapojuje matematiku... proste bomba,chytry a mily chlapec.Hassan je pro me strasne sympaticky a dobry kamarad.Ale i presto mam nejradsi Lindsey.Toto byla moje prvni knizka od Greena ajsem naprosto spokenojena a muzu jenom doporucit.A to s tema Katerinama!Nejlepsi, 5*

31.05.2019 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ je kniha plno krásných ilustrací. Kniha je dobrodružná a plno ponaučení a rad do života. Spoustu věcí o tom co vše obnáší být dospělým a dítětem. Procházíte různé planety a na každé z nich najdeme alespoň jednu věc nad kterou se zamyslet a popřemýšlet. Kniha mě naplnila novými věcmi a zajímavostmi, které jsem nevěděla. Malý princ uměl vletět do duše a otevřít nám ji!

20.05.2019


Jako vejce vejci Jako vejce vejci Christophe Cazenove

Sourozenecké problémy jednoduše řečeno. Spíše pro menší

01.04.2019 3 z 5


Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Kniha byla hodně napínavá tím, že jsme se dozvěděli tomco se jim stalo až na konci. S takovou té!atikou jsem ještě žádnou knihu nečetla. A jinak kniha byla napsána dobře rychle se četla.

01.04.2019 3 z 5


Tlukot mého srdce Tlukot mého srdce Alf Kjetil Walgermo

Nemohu říci že by patřila do mých oblíbenější čj ale byla fajn. Nese vážně tema,které je pro někoho i nepříjemné. Já jsem si na místě Amandy představila sebe zahrnula jsem se tolika otázkami! Amanda měla velkou podporu kolem sebe, a té podpory si musíme nejvíce vážit. Kniha byla tak pro 11-12 let, ale samozřejmě to je podle mého. Jinak kniha byla pěkná, smutna!

18.03.2019 4 z 5


Neobyčejný kluk Neobyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Ještě před knihou jsem viděla film byl neskutečný!!! Hned jsem si jo zamilovala! A kniha! Doporučuji všem i starším, mladším... V knize je několik krásných citátů! A nejvíc co se mi líbí je že v ty knize je to z různých pohledů postav a ne jen z Augustova. Moje nejoblíbenější postavy jsou: Augie, Via,Summer, Jack, ředitel. Augie to nemá lehký svůj život strávil v nemocnici a doma já sama bych nevěděla jak se s takovou situaci vypořádat. Kniha či film vás zasáhnou u srdce a ponaučení těch je tam spousta!!!

18.03.2019 5 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

I když to porazilo Harryho Pottera tak mě se líbil Potter! Ale kniha byla fantasy, dobrodružma, napínavá a trochu i děsivá. Moc se mi líbilo to téma kartograf/cestování... Ze začátku se kniha moc nerozjížděly ale potom to byl rychlý skok. Lupe jsem měla ráda byla odvážná a to co se jí stalo mě mrzí, nenapadlo by mě ani ve snu že se tohle stane a tahle kniha byla plná překvapení. Určitě doporučuji dobrodruhům!!

18.03.2019 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Ze začátku jsem si říkala co by se mohlo stát! Scorpius mi přišel jako rozumný, milý chlapec a to také je. I když je syna Draca. Albus byl že začátku trochu odtažitý, ale chápala jsem hodně. Měl to těžké! Jak se poprvé vrátili do minulosti, tak jsem věděla za to neskončí dobře aaa neskončilo. Jak byli v té minulosti tak to bylo napínavé, dobrodružné i strašidelné. A to co se stalo s Delphi... no páni. Vůbec jsem to nečekala to bylo překvapení. Moc krásně promyšlené a fascinující!!! Je mi líto že to není jako film i tohle by bylo strašidelné a úžasné... Jsem moc ráda za tuhle knihu a na 100% doporučuji, ale nejdřív zřejmě ty předešlé díly ať už film či kniha.
NEJLEPŠÍ. HARRYHO POTTERA zbožňují a to platí i pro tuhle knihu!!!

23.02.2019 5 z 5