Vendelín2000 Vendelín2000 komentáře u knih

☰ menu

Vyvrhel Vyvrhel Gilly Macmillan

Kniha se mi líbila, měla zajímavý děj a četla se sama.

31.08.2022 4 z 5


Zpovědi podezřelé Zpovědi podezřelé James Patterson

Přečteno za dvě hodiny. Závěr mě dost zklamal a čekala jsem od knihy trochu víc, ale styl psaní byl velice příjemný. Za mě skvělá oddechovka.

14.03.2016 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Harryho jsem si zamilovala po první větě a musím říct, že oprávněně. Těším se na další díl.

27.01.2016 4 z 5


Hodná holka Hodná holka Mary Kubica

Perfektní vyústění perfektního děje. Napínavé, strhující, prostě skvělé. Doporučuji.

26.11.2015 4 z 5


Vodopád Vodopád Lauren Kate

Gramatické chyby jsem tedy moc nenacházela. A to jsem na ně takřka alergická :).
Nicméně to bylo krásné pokračování prvního dílu, jen škoda toho uspěchaného konce.

22.11.2015 3 z 5


Život na ostro Život na ostro Lenka Lanczová

Kromě otevřeného konce - který z duše nenavidím - a mně nesympatické hlavní hrdinky nelze nic vytknout. Klasická lanczovka, která je čtivá, napínavá a zároveň odpočinková.

22.11.2015 3 z 5


Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Tohle se mi opravdu dlouho nestalo. Většinou - ano, já vím, je to trestuhodné - si vybírám knihy podle obalu. Pokud se mi nelíbí byť jediný detail obálky, knihu nečtu. A většinou mám také šťastnou ruku. Tentokrát jsem se přehmátla. Prakticky celou knihu jsem čekala na vysvětlení tajemného pana Blacka, který mne svou existencí doháněl k šílenství, a hádejte, co se stalo. Nic. Vůbec nic! Jako by autorka sama nevěděla, kdo onen muž je, jako by neznala důvody ospravedlňující činy hlavní postavy. Což mě tedy neskutečně "namíchlo". A závěr byl doslova rána pod pás. První, co mě při přečtení první věty z třetí části napadlo, bylo: On si prostě umře?!?. Hlavní hrdina umře a ostatní pozorují havrany. Skvělé. Navíc - Myšlenka a Vzpomínka. Co s nimi? Jen se vznáší celým příběhem jako přízraky, které nevědí, kam patří. Těšila jsem se. A jsem zklamaná.
Ovšem, je možné, že jsem jen neviděla či nechtěla vidět věci, které se nám autorka přes toto prazvláštní dílo snažila sdělit.
Hvězdička je za obálku a nápad.

22.11.2015 1 z 5


Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Přečteno, odloženo. Upřímně nechápu, co je na tomhle tak zvláštního. Když bych měla vycházet z upoutávky, strašidelné to nebylo a napínavé také ne. Velmi jsem se na to těšila, a snad i proto mne to tolik zklamalo.

26.09.2015 2 z 5


Poutnice Poutnice Iny Lorentz

Pěkné. Lorentz se postupně zařadila mezi mé oblíbené autorky a touto knihou pozici ještě upevnila. Příběh byl hezký, i když, jak je u autorky zvykem, často zdlouhavý, což u příběhu plného zvratů nijak neškodí. :)

19.09.2015 3 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Jako vždy mě Brown totálně vyvedl z míry, ohromil, pobavil, přesvědčil. Mimo jiné mi potvrdil skutečnosti, o kterých jsem byla již delší dobu přesvědčená a nadchly mě více než samotný příběh. Tím, že ukazuje ženu jako kult božství a popírá učení církve ve smyslu ženy jako tvora podřazeného muži se krásně vzepřel Vatikánu, což tedy nesmírně obdivuji. Na druhou stranu ponechává člověku prostor k tomu, aby se zamyslel nad tím, jakým způsobem přijme jeho myšlenky, což je ohromně osvěžující. A když mám hodnotit samotný příběh? Strhující, napínavé, skvělé. Nic jiného k tomu nelze říct. Doporučuji! :)

19.09.2015 4 z 5


Marie Antoinetta: Soumrak rozmařilosti Marie Antoinetta: Soumrak rozmařilosti Juliet Grey

Velmi pěkné pokračování. Snad nejvíce mne potěšil slovníček, který je na konci. :)

19.09.2015 3 z 5


Krvavá relikvie Krvavá relikvie Pip Vaughan Hughes

Pěkné, pěkné. Jen někdy mi to přišlo trochu rozvláčné a nevím, zda si přečtu i další díl, tenhle konec se mi zdá krásně uzavřený. Uvidíme :)

11.09.2015 3 z 5


Svatá zrada Svatá zrada James Forrester

Napínavé až ve druhé třetině a trochu rozvláčné. Ale jinak moc dobré. Asi bych ve službách královny nebyla moc platná, vůbec jsem nemohla přijít na to, kde se dokument schovává. :)

30.08.2015 4 z 5


Královna diamantů Královna diamantů Jean Plaidy (p)

Velmi pěkné, tenhle pohled na kauzu s diamantovým náhrdelníkem se mi moc líbil. Starý případ v novém kabátě. Doporučuji :)

30.08.2015 3 z 5


Markýzova milenka Markýzova milenka Linda Sole

Klasická romantická slaďárna. Předvídatelná, ale jako oddechovka ideální. :)

20.08.2015 2 z 5


Křesťanská otrokyně Křesťanská otrokyně Iny Lorentz

Pěkné, ale předešlé dvě byly dle mého mnohem lepší, a už vůbec se to nedá srovnat s třídílným filmem, který podle knihy vznikl. Je pravda, že tak od poloviny druhého dílu se knižní i filmové zpracování zcela liší, ale i přesto mi připadá poutavější ten film. Dočtu ještě zbývající dva "rozšiřující" díly, a uvidím, jaký z toho budu mít pocit :)

29.07.2015 3 z 5


Poprvé Poprvé Joy Fielding

Jako vždy skvělé, jen bylo od začátku jasné, jak to dopadne. Ale protože je pro mne zajímavější a důležitější průběh, ne konec, knihu jsem si užila. :)

29.07.2015


Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Pěkné. Kdyby nebylo nespisovného jazyka a nesmyslných slovních obratů, mohlo to být ještě lepší. Pro mne to byla jen trochu čtivější, napínavější a humornější slaďárna. Ale jako oddechovka je to ideální. :)

07.07.2015 3 z 5


Palác rozkoší Palác rozkoší Kate Emerson

Tak nakonec se to vydařilo. :) Je to opravdu velmi pěkná série, jen škoda pár pravopisných chyb, které samozřejmě nejsou dílem autorky. Nevím, například, jak chce člověk někoho "zabýt". :) Ale jinak děj je v mnoha okamžicích velmi napínavý a příběh čtivě napsaný, krásně se do něj ponoříte. Obdivovatelům Tudorovců (a nejen těm) doporučuji :)

02.07.2015 3 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Nebudu hodnotit hvězdami, protože jsem to nebyla schopna přečíst do konce. Trápila jsem se s tím snad rok. Nevím, co k tomu víc napsat. Přišlo mi to nezáživné, snad je to věkem nebo já nevím čím, prostě mi to nesedlo. :)

30.06.2015 odpad!