Vendea_
3.5*
Bohužel jsem asi jedna z mála, ale to nadšení z knihy nesdílím. Jasně Mark je vtipny a ironický, ale ten výčet všemožných technických a chemických postupů byl ubijející.
Povídky nejsou můj šálek kávy, většinou se jim vyhýbám, ale jsem ráda, že tady jsem udělala výjimků. Temné variace jsou hold hororovým knížním klasikům. Líbíly se mi všechny povídky...byly temné, měly atmosféru a zároveň každá povídka byla originální. Autor má neskutečný vypravěčský talent a cit pro jazyk. Tohle si opravdu dejte!
No a já si jdu doplnit mezery, protože spoustu autorů, kterými se autor nechal inspirovat, jsem nečetla. :D
Tohle rozhodně není čtení pro každého. Mě kniha bavila a tak trošku uvažuju, co to o mně vypovídá. :D
Jak už bylo několikrát zmiňovano jedna se o takovy knižní Pach krve, Hory mají oči a Texaský masakr, ale ještě o par levlu nechutnější.
Tohle bylo opět parádní, čtivé, brutální. Hank se stál mou oblíbenou postavou a těším se na další díl.
Kratká, ale krásná kniha! Příběh má spíše pomalejší tempo,trochu melancholickou až snovou atmosféru. Líbilo se mi, jak se prolíná realita s něčím nevysloveným.
Autorka do příběhu zakomponovala i něco málo z historie psychiatrie a různých (často děsivých) léčebných metod jako je lobotomie nebo Sakelova léčba a poukázala na nelehké postavení žen v minulosti, což dodalo příběhu na surovosti a udělalo ho zajímavějším. Samozřejmě playlist na konci knihy velké plus. Těším se na další knihu autorky. :)
Kniha mě dost překvapila – ten svět je fakt propracovaný, jde vidět, že si s tím autor dal obrovskou práci. Nicméně asi právě proto mi celkem trvalo se zorientovat. Začátek byl pro mě trochu těžkopádný a byla jsem kapánek v lese. :D Tempo je taky spíš pomalejší, ale jo, má to něco do sebe a ke konci příběh nabral tempíčko a přijemně překvapil. Pro fanoušky sci-fi, co mají rádi komplexní světy a nebojí se pomalejšího tempa, to určitě stojí za zkoušku. Určitě se pustím i do dalších dílů.
Příjemná, oddechová romantika s kapkou humoru, která se čte skoro sama. Bavilo mě prostředí knihy, postavy byly také sympatické, knížka rozebírá i vážnější témata, ale tak nějak lehce a povrchově. Nicméně děj byl bohužel dost předvídatelný a nepřekvapil. I tak ale fajn čtení na odreagování. :)
Lokýnka ze Smaragdového moře je milé, svižné fantasy dobrodružství, které mě chytlo hned od začátku. Lokýnka je sympatická hrdinka a příběh má hezky pohádkový nádech, ale není přitom nijak hloupý nebo dětský. Dost mě bavil originální svět – moře je tu tvořené živými sporami, které mají různé vlastnosti podle barvy a dokážou být dost nebezpečné. Za mě 4,5*, čtení jsem si užila. :)
Nyneaiva a Egwain mně strašně lezly na nervy a celkově mě jejich dějová linka moc nezaujala. Asi i proto je, za mě, zatím tahle kniha nejslabší, dostaly dost prostoru. Prosím, ať je v dalším díle méně tahání za cop. :D
Tak tohle byl příběh, který donutí se zastavit a zamyslet. Dotýká se věcí, co se kolem nás dějí každý den, ale často je přehlížíme jako je šikana, nespravedlnost, lhostejnost,povrchnost, klimatická krize... tohle všechno a mnohem vic v knize je.
Není to těžké čtení, ale rozhodně čtenáře nenechá chladným. Některé momenty jsou možná trochu předvídatelné, ale konec? Ten mě překvapil.
Mělo to své mouchy, celá série byla náročná, posledni dil mi totálně zavařil mozkové závity, ale zakončení série geniální a pro fanoušky scifi must read.
Dost nedotažené, vleklé a fantasy prvky veškeré žádné. Nevím, jestli se mi chce pouštět do dalšího dílu
Kniha byla čtivá, ale zároveň dost předvídatelná a povrchni. Za mě průměr, neurazí ani nenadchne. Přišlo mi, že autorka tričtvrtě knihy čtenáře připravuje na velké odhalení, které se ale nakonec nekoná. Od začátku už asi každý tuší, jak to celé dopadne.
Asi nejvíc mě překvapilo, jaký jsem měla z knihy po přečtení pocit. Do knihy jsem šla s tím, že o ní vlastně moc nevím, snad jen že to byla senzace tiktoku a nějací lidičkové si pišou dopisy. Jak velké překvapní pro mě ale bylo, když jsem ztjisila, že je kniha opravdu krásně napsaná. Příběh je poutavě ale i surově vykreslen , postavy jsem si zamilovala a jejich vztah se mi zavrtal pod kůži. Moc doporučuji a těším se na další díl.
To zase byla jízda, něco se vyřešilo a naopak plno dalších věcí zase zůstáva nedořešených. No a ten konec...čekání na poslední díl bude nekonečné.
"PĚT SRDCÍ TLUČE V PODZEMÍ,
PĚT ŽIVOTŮ ČEKÁ NA PROBUZENÍ,
PĚT FAJŮ SVOU SMRTÍ NÁSILNOU,
PĚT BRAN K POZNÁNÍ OTEVŘÍT POMOHOU."
Miluju i při třetím čtení, možná ještě víc. Hned se vrhám na další díl.
Autorka sice píše čtivě, ale nijak se mě knížka nedotkla, postavy mi byly jedno. Zpracovala bravůrně kultůru Akhu, info o čajích, politickém dění a adopcích, proto nakonec hodnotím 2,5*.
3.75* Začátek se na můj vkus až moc táhl,hodně jsem se musela přesvědčovat, abych četla dál. Cca od půlky se to zlepšilo a konec ten nabral úplně grady. :) Hodně se mi líbí magie čaje a prostředí, plus zasazení asijské mytologie a folklóru.
Prostředí viktoriánské Anglie, zábavné a zajímavé hlavní postavy - ty mě bavily asi nejvíc. První díl opravdu překvapil, čtení jsem si užila a doufám, že vyjdou další díly.
Větší bizár jsem asi nečetla. :D Věděla jsem, nejen podle varování na obalu knihy, že to bude hodně erotické, ale že to bude jen o tom jednom, kniha bude repetetivni a bez jakéhokoliv děje, vývoje postav a přiblížení světa, to jsem nečekala. No aspoň jsem si ujasnila, že tenhle druh knih opravdu není pro mě.