veg.petka veg.petka komentáře u knih

☰ menu

Blues: Blues pro bláznivou holku Blues: Blues pro bláznivou holku Václav Hrabě

To je prostě nádhera. Umění, pravá poezie.

08.12.2021 5 z 5


Elegie na radost Elegie na radost Tomáš M. Kavka

Nádherná poezie o životě a lásce, pecka. :-)

08.12.2021 5 z 5


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Perfektně popsaná proměna člověka ovlivněného ideologií. Nečekaný zvrat na konci, jednoduše pecka!

08.12.2021 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Nemám slov, tohle byl naprosto brutální zážitek, který vás okamžitě vtáhne do příběhu a nestíháte si uvědomovat realitu. Kniha, u které si budete muset odpočinout, zamyslet se a vše pomalu rozdýchávat, protože taková nálož brutálnosti jednoduše nejde přečíst najednou. Nicméně perfektně vyprávěné, čtivé a opravdu, jak zde píší ostatní, by si tuto knihu měl přečíst každý. (kdo nemá slabý žaludek..) :-)

08.12.2021 5 z 5


Všade samé korytnačky Všade samé korytnačky John Green

Kniha se mi moc líbila. Nejsem na takový typ knih, ale John Green u mě asi sklízí jen úspěch. :-) Skvělá, psychologická, to miluji. :-)

13.04.2019 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Neskutečné. Miluji tuto sérii a Joonu Linnu. Už mi chybí, těším se, až si přečtu další díl. :-) Prostě severská krimi. Doporučuji!

13.04.2019


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Nečekala jsem od této knihy moc, ale autorka opět překvapila. Neskutečný příběh. Skvěle vymyšlené a promyšlené a taky velmi děsivé. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem ji převážně četla po večerech, ale byla to snad první kniha, u které jsem měla tak silně zvláštní pocit strachu. B.A. Paris u mě sklízí neskutečný úspěch a doufám, že budou nové knihy a budou stejně skvělé jako dvě předchozí. Zasloužených 5/5. :-)

14.02.2019 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tuto knihu jsem zhltla tak rychle! Já zrovna rychle nečtu, takže jsem ji měla asi za tři dny. Nicméně, skvělá, úžasná! Neskutečně napínavá a pořád máte potřebu nějak Grace pomoci. Možná právě proto jsem ji přečetla tak rychle. :) Doporučuji! Opravdu neskutečně doporučuji, autorka je skvělá a stoupla u mě mezi ty nejlepší. :-)

14.02.2019 5 z 5


(M)Učednice (M)Učednice Ali Land

Příběh byl zajímavý, místy napínavý, ale pro některé citlivé osoby určitě nevhodný. Mně osobně to nevadilo, ale dokáži si představit, že někdo by to prostě číst nemohl. Každopádně já knihu dočetla, líbila se mi, ale přišla mi spíš taková pro teenagery. Konec byl zvláštní, ale snad i očekávaný.

14.02.2019 4 z 5


Láskou ji nespoutáš Láskou ji nespoutáš Atticus (p)

Úžasné. Poezii od Atticuse miluji a kdo umí alespoň trochu anglicky, pořiďte si ji v angličtině, protože ten zážitek je ještě lepší! :-)

10.02.2019 5 z 5


Neslyšno Neslyšno Richelle Mead

Příběh ve mně zanechal jakési "následky" a vždy, když si na něj vzpomenu mám takový podivný pocit. Je to něco nového od Richelle a samozřejmě úžasného. I když kraťounká, opravdu úžasná kniha a velice ji doporučuji! Četla se jedním dechem a neskutečně mě bavila, i když na takové žánry moc nejsem. Prostě skvělá autorka. :-)

10.02.2019 5 z 5


Šachovnice bohů Šachovnice bohů Richelle Mead

Richelle mě nikdy nepřestane překvapovat, doufám, že má v plánu nějaké další skvosty, jako je právě Věk. Když jsem si knihy kupovala, nebyla jsem si jistá, že mě budou bavit a zajímat, ale opak se stal skutečností a po Vampýrské Akademii a Pokrevních Poutech je to má nejoblíbenější série od Richelle. Nemohla jsem od knih odtrhnout oči a neskutečně mě bavily.

10.02.2019 5 z 5


Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

Určitě to nebyla taková bomba, jako Vampýrská Akademie a předchozí knihy od Richelle, ale i tak jsem od ní často nemohla odtrhnout oči a nakonec byla vždy skvělá, napínavá a užila jsem si ji. Jen teď čekám a doufám ve třetí díl?

10.02.2019 5 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Pravděpodobně kniha, která mě ke čtení opravdu přivedla. Za to jsem jí neskutečně vděčná a nikdy se jí nevzdám a vždy si ji budu pamatovat a milovat její příběh. Celou skvělou sérii i s pokrevními pouty a ostatními knihami od Richelle Mead.

10.02.2019 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Neskutečně napínavý a strhující příběh. Často od knihy nejdou odtrhnout oči. Do hlavní hrdinky jsem se zamilovala a strašně se mi líbí její příběh a to, jak pracuje. Další z mých oblíbených krimi sérií. :)

10.02.2019 5 z 5


Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Úžasné. Pro slabší povahy možná nevhodné, ale já tento žánr miluji. Všechny tři knihy jsou skvělé, s hlavní hrdinkou se skamarádíte, i když by asi nebyla úplně nejlepší kamarádka..

10.02.2019 5 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

To hodnocení mě velice překvapilo. Ano, poslední dvě knihy napsal jiný autor a Larsson byl výjimečný, ale myslím, že i tak jsou obě poslední knihy skvostné. :-)

10.02.2019 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Neskutečně mě celá série nadchla. Do Lisbeth a Mikaela jsem se zamilovala a myslím, že ta láska nikdy neopadne. Určitě plánuji číst znova...a znova.. :-)

10.02.2019 5 z 5


QUEEN ve 3D QUEEN ve 3D Brian May

Ty peníze...jsem za ní utratila a jsem neskutečně šťastná. Úžasná kniha a fotografie. A samozřejmě sovička. :-) Děkuji, Briane. ❤

10.02.2019 5 z 5