Musím se přiznat, že tento díl Sherlocka Holmese nám dal s dcerou trošičku zabrat. Začíná totiž dopisem pana Roberta Fergusona z Lamberley v Sussexu, v němž se obrací na Sherlocka ve velmi delikátní záležitosti. Jde o jistou ženu, o které je přesvědčen, že je upírkou a napadá děti - jak starší, tak i své malé miminko, jemuž vysává krev. A zde právě nastal ten problém, dcera se při prvním čtení tohoto líčení vyděsila a nechtěla číst dále. Hlavně jí vadil ten popis, kterak žena vysává krev svému miminku. Knihu jsme tedy odložily na neurčito.
V mezičase jsme přečetly jiný díl, ale nedávno si na tohoto Holmese zase vzpomněla a do knihy jsme se opět pustily (musela jsem jen vynechat tu jistou část v dopise) a tentokrát i dočetly. Nakonec byl i tento případ Sherlockem a Watsonem zdárně vyřešen a dcera jej vzala na milost, protože opravdu stojí za přečtení.
S doporučováním mladším dětem ale tentokrát budeme opatrné, protože citlivější povahy by mohly mít stejný problém. Děti 10+ ale asi v pohodě.
Tohle byla skvělá čtecí zábava nejen pro děti od autora série o Podkinovi.
Hlavní postava Kit Kitson - trpagnóm (zčásti gnóm a zčásti trpaslík) - miluje, jako všichni v Zerbu, Klání Ligy mistrů v Kobkoběhu. Když je jeden z týmů sežrán ledovým drakem, uvolní se tak místo pro nový kobkoběžce. Bude se konat Zkouška kobkou, kam se může přihlásit kdokoliv, a výherce se poté může se svým týmem účastnit v Lize lůzrů.
Do soutěže se přihlásí hrubián Breg Hovězoň - trogl (mohutné trollovité stvoření) a jeho banda, která si Kita neustále dobírá a šikanuje. Kit se rozhodne přihlásit také, jen aby jim ukázal! Ale úplně to nepromyslel, nemá žádný tým a tak se musí poohlídnout po spoluhráčích. Chvíli to vypadá beznadějně, ale nakonec se mu podaří získat do týmu mořskou čarodějku Sandy Sandersovou (trpagnómku), která se ale zapomene zmínit, že umí jen jedno jediné kouzlo, a veganského upíra Trna Krvesaje jako léčitele. Jejich tým Tripl trabl se pak v soutěži musí utkat s dalšími hrozivě vypadajícími týmy - Barony z Krvavého kamene, Ježouny z Trnova, Tuláky z Chřadopřízu a s Bregovým týmem Abzolutnými žampiony. Kit a jeho spoluhráči nemají zrovna moc šancí na výhru, ale rozhodně se nehodlají vzdát, ani když ostatní soutěžící nehrají fér.
Bylo to zábavné čtení plné akce a humoru nejen pro děti (8+), ale velmi pobavilo i mě. Písmo je přizpůsobeno tak, aby se četlo dobře i začínajícím čtenářům. Dcera si pochvalovala větší písmena a větší rozestupy mezi řádky, i mně se to četlo velmi dobře, když jsem se v předčítání střídaly. Nechybí ani spousta roztomile vtipných ilustrací.
Je to moc fajn kniha o síle přátelství, o vytrvalosti, ale také trochu o šikaně a dalších tématech.
Moc se nám líbily postavy z Kitova týmu a přátel. Velké plus také dáváme za mapu Zerbu na začátku knihy a za několik zašifrovaných vzkazů, které si čtenáři mohou vyluštit spolu s Kitem & Co.
Kobkoběžce moc doporučujeme všem, kteří milují napínavé, zajímavé a zábavné fantasy příběhy a my se jdeme vrhnout na další díl.
Tento suprový komiks jsme vyhrály s dcerou v soutěži na instagramu u (spolu)autorky Kateřiny Šardické (Ještě jednou moc děkujeme!). Kniha s podpisy dorazila i s krásným přívěškem, který si dcera okamžitě zabavila. Kresbu má na svědomí náš oblíbený ilustrátor Tomáš Kopecký.
Komiks začíná velmi akčně soubojem soch před svítáním. Poté se čtenáři seznamují s hlavní hrdinkou příběhu - holčičkou Stellou, která se stěhuje do bytu po dědečkovi. Není zrovna dvakrát nadšená, že se stěhuje do takové "ruiny", ale dědeček to tu měl moc rád. Stelle se po dědečkovi moc stýská, nosí jeho leteckou ušanku. Rodiče jí nechají dědečkův pokoj, protože má nejhezčí výhled a na balkoně jsou nádherné sochy.
Ráno, při cestě do nové školy, se jí zdá, že jedna ze soch z balkonu zmizela. Když ji odpoledne maminka požádá, aby odnesla nějaké dědečkovy věci na půdu, objeví tam zvláštní sklíčka, která sedí do dědečkových leteckých brýlí. Večer s nimi kouká na hvězdy a ke svému úžasu zjistí, že díky nim vidí a slyší oživlé sochy.
Chrlič z jejího balkónu jí vypráví příběh o alchymistech v Praze. Šlo jim hlavně o moc a slávu, ale jeden mladý alchymista jménem Johannes po vzoru starých legend stvořil golema, aby ochraňoval Prahu a její obyvatele před veškerým nebezpečím. Jeden golem na celé hlavní město byl ale málo a proto Johannes oživil každou sochu v Praze. Sochy žily dlouhá léta po boku lidí, jenže časem se na ně zapomnělo. Vznikl tzv. závoj, pod kterým jsou sochy jakoby skryty. Vidět a slyšet je může jen někdo s alchymistickým sklem.
Chrlič, kterému dá Stella jméno Severka, také prozradí, proč na balkoně chybí jedna socha a jaké mají kamenné sochy v poslední době problémy s kovovými kolegy. Stella se rozhodne (za asistence svého nového spolužáka Hynka) sochám pomoct, aby nedošlo k válce.
Tohle byla opravdu lahůdka! Příběh nás s dcerou chytnul hned od začátku a během chvilky jsme měly dočteno, protože nás zajímalo, jak to celé se sochami dopadne a hltaly jsme jednu stránku za druhou. Hned vzápětí jsme si komiks přečetly znova a tentokrát jsme se více soustředily na kresbu, protože práci Tomáše Kopeckého máme moc rády. Okamžitě po dočtení jsme měly chuť vyrazit na výlet do Prahy a některé sochy navštívit a prozkoumat. Nejspíš to v nejbližsí době také uskutečníme. Prozatím jsme navštívily několik soch tady u nás v Brně.
Doufáme, že brzo se dočkáme pokračování, protože nás Stella moc baví a potřebujeme vědět, jak se to s ní, Hynkem, sochami i inženýrem Studeným bude vyvíjet dále.
Moc se nám také líbil vtipný medailonek autorů na konci knihy.
Doporučujeme všem dětem od 8 let, ale na své si jistě přijdou i dospělí čtenáři, kteří se rádi vrací v duchu do dětských let a prožívají magické fantasy příběhy.
Knihu Kdo tě sleduje? jsem loni vyhrála v soutěži palmknihy.cz (Ještě jednou za ni moc díky!) a čtení jsem si užila na maximum. Byla to napínavá a pěkně zamotaná jízda! Ještě dlouho po dočtení jsem na knihu musela myslet.
Už jsem se dříve zmiňovala, že miluji příběhy z malého (a nejlépe izolovaného) městečka či vesnice, a navíc když se zde děje něco zvláštního nebo nekalého. Tohle byl přesně případ ospalé vesničky St Abel’s Chapel, která se stává každým rokem na pár dní centrem podivného náboženského festivalu.
Nedávno se sem přistěhovala pekařka Anna Brownová. Nejen o ní nám hned zkraje pár informací sdělí neznámý vypravěč - žena neurčitého věku. Anna se totiž přistěhovala hned vedle a vypravěč tuší, že něco skrývá. I vypravěč spoustu věcí skrývá a tají - třeba to, že původní stavení bylo rozděleno na tři domy a přes příčky sádrokartonu je slyšet úplně vše. Náš vypravěč bydlí uprostřed a poslouchá, co se děje u sousedů - u Anny a v jejím pekařství i u druhého souseda Hugha Gardnera.
Jednoho dne se v Annině nově otevřené pekárně ukáží tři ženy - babička, matka a dcera, která bude slavit šestnáctiny a tak potřebují dort. Patří k lidem z festivalu. Dívka Constance je dost vyděšená a požádá Annu o pomoc. Místní o Shromáždění (jak festival nazývají) a kongregaci moc nemluví, Anna nedohledá informace ani v místní knihovně, v novinách ani na internetu také skoro nic neobjeví. Její zvědavost ale roste, zvlášť poté, co se od Constance dozví, že v minulých letech zemřely při festivalu nějaké děti (teenageři). Zdá se, že se tam na kopci děje něco velmi nekalého a Anna se rozhodne tomu přijít na kloub. Naše tajemná vypravěčka se k ní připojí.
Kvůli incidentu v jezeře, kam si šla Anna jednoho rána zaplavat, jí Aran North, pastor kongregace, jako omluvu nabídne, že může připravit občerstvení na Shromáždění, což jí vynese nemalý peníz, ale navíc tím také získá přístup na místo konání. Copak asi objeví?
Kromě podivných událostí v St Abel's Chapel sledujeme střídavě ještě jednu dějovou linku odehrávající se před rokem v ordinaci terapeutky, kam dochází sedmnáctiletý Jago Moore poté, co ve škole zranil učitelku. Jde z něj trošku strach a neustále si vymýšlí. Jak jeho znepokojivé až psychopatické chování souvisí s dějem v současnosti? To si nenechte ujít!
Autorčiny knihy mám moc ráda, umí skvěle pracovat s psychologií postav, její styl je čtivý a udržuje čtenáře v neustálém napětí. Ne jinak tomu bylo i v tomto skvělém mysteriózním psychothrilleru. Rozjezd byl možná trošku pomalejší, ale jakmile vyprávění nabralo tempo, nešlo knihu odložit a následoval zvrat za zvratem a některé byly opravdu překvapivé a nečekané. Škoda, že jeden ze zvratů musel být v češtině trošku přizpůsoben, protož jinak by moment překvapení tolik nefungoval. Radím tedy neprohlížet si dopředu konec knihy, protože je zde tento krok vysvětlen.
Za mě velká spokojenost, doporučuji všem milovníkům napínavého čtení.
Dcera má knihy Zuzany Pospíšilové moc ráda, protože jsou skvěle uzpůsobeny začínajícím čtenářům a neobsahují zbytečně složitá slova. Miluje také záhady a luštění či čtení o dětech, které jsou jí blízké věkem a mají podobné koníčky. Tato knížka v sobě má tohle všechno a ještě něco navíc!
V příběhu se čtenáři setkávají s chlapcem Oskarem, který chodí do druhé třídy a tak trochu bojuje se čtením. Zažijí s ním dobrodružství se záhadně ztracenou a následně nově nalezenou knihou, ve které se objeví tajemná číselná šifra.
Čtení je to zábavné i napínavé, nechybí vtipné momenty hlavně s dědečkem Tondou a jeho papouškem Jírou.
Tato kniha dokazuje, že čtení může být velká zábava. Dcera už ji četla 4x a to ji má sotva 3 dny, včera přednesla i referát ve škole a to je důkaz toho, že je z knihy opravdu nadšená, protože jinak před třídou mluví nerada.
Na začátku knihy je zašifrovaný tajemný vzkaz, který se mladí čtenáři mohou pokusit vyluštit po dočtení knížky. Oskarův "dědektiv" jim totiž dá v průběhu čtení návod.
Doporučujeme všem začínajícím i mírně pokročilým čtenářům, jenž mají rádi vtipné záhady a kteří třeba potřebují trošku popostrčit do čtení.
Tohle nás s dcerou moc bavilo! Třeťačka Kika má narozeniny na Apríla a každý rok musí poslouchat ty stejné trapné vtípky o tom, jaká je to sranda. Jí to ale tak zábavné nepřijde. Letos je jí navíc devět a ona devítku nesnáší, je to úplně hrozné číslo. Přeje si, ať už je jí deset.
Od rodičů dostane k narozeninám deník na zámek. Nechápe proč, co si tam jako má psát? Jak je všechno strašné? Nakonec se rozepíše prostě o tom, co se děje - jak máma prudí v sobotu ráno s vysavačem, že ztratila klíč k deníku, co se děje na plavání a ve škole, popíše i trable s kámoškama nebo se rozepíše o svých dvou bratrech, o spolužákovi Oliverovi, o tom, jak dopadla na Velikonoce, o střevní viróze, o posedlosti filmem Doručovací služba čarodějky Kiki, o nástupu do čtvrté třídy, o chytání kočky do krabice, o volně pobíhajícím pejskovi a o mnoho dalších věcech, které se v jejím životě přihodí.
Kniha je psána deníkovou formou a mapuje jeden celý rok v životě holčičky Kiki. Začíná 1.4. jejími devátými narozeninami a končí 31.3. vtipným povzdechem.
Docela autenticky zobrazuje přemýšlení devítileté dívky, její pohled na svět, její trápení a složité vztahy nejen s kamarádkami, ale i se spolužáky, rodiči či bratry.
Je to vtipná kniha, Kika má občas dobré sarkastické hlášky a dá se s ní lehce ztotožnit. Jsou zde ale nastíněny i vážnější témata jako je například šikana či homosexualita.
Moc jsme si s dcerou čtení užily, nejspíš si knihu brzy znovu přečteme a hlavně doufáme v nějaký další díl v češtině!
Doporučujeme hlavně holčičkám (8+), které si někdy psaly, píší nebo plánují psát deník a mají rády humorné knihy, ale i dospělým - např. rodičům těchto dívek a i všem ostatním, které by mohla něčím zaujmout.
Poté, co jsme s dcerou doluštily Vraždoku, které nás naprosto nadchlo, jsme se vrhly na luštění Mordoku. Ačkoliv Mordoku není tak hezky barevné jako Vraždoku, luštění jsme si také velice užily a okamžitě se vrhly na druhý díl. Doufáme, že vyjdou i další, protože tohle detektivní luštění je naše nová obsese.
Moc pěkný vánoční příběh s poučením a poselstvím.
Aneb jak lakomý myšák Gouda přišel na to, že někdo rád pomůže i bez postranních úmyslů a že Vánoce je vždy lepší trávit ve společnosti přátel. A i ten sýr tak nějak lépe chutná, když se o něj rozdělí s kamarády.
Knihu doplňují nádherné ilustrace.
S dcerou doporučujeme všem dětem i dospělým.
Moc krásný veršovaný příběh o smutné sovičce, která hledá kamarády. Je tu ale jeden problém - když je sovička vzhůru, ostatní zvířátka spí. Ve dne zase únavou usíná ona. Podaří se jí si k sobě nakonec přece jen někoho najít, aby jí bylo na světě veseleji?
Tento milý příběh doplňují i krásné ilustrace.
Již třetí díl s holčičkou Máňou, která rozumí řeči zvířat. Tentokrát jede na prázdniny za babičkou a dědečkem, navštíví kamarádku, přijde na kloub několika záhadám a najde ztracené kotě.
S dcerou nás to bavilo, ilustrace opět stojí za to.
O této knize už bylo napsáno mnohé, takže to vezmu stručně. Zakoupila jsem si ji, protože se krásně leskla a ráda si kolem Vánoc přečtu něco lehčího, nenáročného, romantického a nejlépe s vánoční atmosférou. Také ale trošku proto, že předchozí rok mi takovýto knižní adventní kalendář sedl do vkusu. Jen jsem tehdy četla moc rychle a úplně mi to s těmi kapitolami nevyšlo. Myslela jsem si, že to i tentokrát bude podobné, ale nakonec kvůli dohánění listopadových restů po nemoci a přípravám na Vánoce to vyšlo tak hezky, že jsem si čtení opravdu dávkovala po kapitolách tak, jak bylo zamýšleno. (Pouze tedy poslední kapitolu jsem dočítala až pár dní po Vánocích.)
A dostala jsem přesně to, co jsem od této knihy/adventního kalendáře čekala - lehké, nenáročné, milé, romantické, vánočně laděné čtení, které mě příjemně provázelo větší částí prosince 2025. Za mě tedy spokojenost.
Líbily se mi i dobrovýzvy, které na čtenáře čekaly na konci každé kapitoly a dcera chodila nakukovat, jaká známka (jaká země/stát a jaké zvířátko) zrovna pro ten daný den bude na začátku kapitoly a hádaly jsme, jaká by mohla být další den.
Doporučuji všem romantickým duším, které mají rádi nenáročné vánoční čtení a rády odhalují jednu kapitolu za druhou.
Tohle byla zase nádhera! S dcerou Hildu prostě žereme! A Liškoloušek Větvík je prostě ňuňu! Toho nelze nemilovat.
V tomto díle Větvík ve snaze přivolat trochu sněhu, aby si Hilda mohla pohrát se svojí kamarádkou, vzbudí záhadného Ledoucha a je z toho tak trochu větší sněhová kalamita.
Byl to moc krásný příběh, ve kterém se ukrývalo i plno důležitých témat jako například žárlení, naštvání, rozmrzelost, kamarádství a vztahy celkově.
Doporučujeme s dcerou všem dětem i jejich rodičům. Opravdu stojí za to!
Tuhle knihu jsem zahlédla v sekci hororů na povánoční slevové akci v knihkupectví Dobrovský a okamžitě mě uhranula svým vzhledem. Sice to nakonec vůbec nebyl horor, patří spíše do detektivek, při čtení na mě kniha dýchla nostalgickou příchutí starých mysteriózních detektivních příběhů, které jsem četla v dětství a dospívání. Možná i díky tomu se mi kniha tolik líbila. Je trošku zvláštní a nejspíš nesedne úplně každému, ale mě dostala svojí atmosférou. Je to takový příběh o příběhu v příběhu.
Hlavní hrdina Cameron Winter, univerzitní profesor anglické literatury, má takový neobyčejný dar. Dokáže se vmyslet do kriminálních činů, motivovaných zlem. Představí si cestu, kterou se do nich dostane, jako by byl u toho. Občas se stává, že pokud je promyslí správným způsobem, dokáže pomoci najít ty, kdo mají tyto zlé činy na svědomí.
Jeho bývalá studentka a milenka Viktorie Grossburgerová (dříve Nowaková), která nyní pracuje v kanceláři obhájců ex-offo ve Sweet Havenu, ho požádá o pomoc s jedním případem.
Sweet Haven leží pouhých 35 km od vojenské základny Fort Anderson a proto v něm žije řada vysloužilých vojáků s rodinami. Nedávno se ale tento půvabný přístav otřásl v základech kvůli zatčení jednoho z místních vojenských hrdinů - Travis Blake brutálně zavraždil svoji přítelkyni, velmi oblíbenou knihovnici na základní škole, Jennifer Deanovou a její tělo svrhl kamsi do jezera. K činu se sám přiznal, navíc ho zachytila bezpečnostní kamera a vidělo ho několik svědků.
Cameron Winter má rád výzvy a tak se ponoří do vyšetřování, protože mu na tom případu něco nehraje a Viktorie si myslí, že je Blake nevinný.
Kromě téhle linky příběhu ještě sledujeme vyprávění Camerona na sezeních u psychoterapeutky Margaret Whitakerové. Líčí v nich převážně období Vánoc, které ve svém dětství a dospívání trávil s rodinou své chůvy Mii. Zmiňuje také duchařský příběh, který vyprávěl Miin bratr, vdovec, Albert jemu a své dceři Charlotte.
I když jsem správně odhadla, jak to vlastně s Travisem bylo, na čtivosti to ničemu neubralo. Některá odhalení v knize byla smutnějšího rázu, ale ve finále vlastně příběh vyzněl docela optimisticky. Autor si rozhodně získal moji pozornost a poohlédnu se jistě po nějakých jeho dalších dílech.
Doporučuji všem milovníkům mysteriózních detektivních příběhů.
Hlavní postavou této knihy je čtrnáctiletá autistická dívka Amonita, která miluje čtení prasklin ve zdech, vzpomínání na sny a hlavně řešení všelijakých záhad. Také má moc ráda kávu a své holuby.
V knize je šest příběhů plných záhad a ty jsou proloženy zábavnými kvízy pro čtenáře. Velmi zaujmou i působivé ilustrace.
První příběh bohužel nezačíná úplně vesele, Amonita nachází své milované holuby otrávené a rozhodne se odhalit viníka svým důvtipem. Moc nás bavilo, jakým způsobem se vrah holubů nechal nachytat a sám se prozradil.
V dalších příbězích se Amonita vypořádá po svém se šikanující spolužačkou, při hledání babiččiných brýlí vyřeší i záhadu babiččiny ztracené lásky z mládí, zúčastní se televizní pekařsko-cukrářské soutěže "Nebuď trouba, nažhav troubu!", přijde na kloub nevysvětlitelnému odumírání cedrů libanonských v jejím městě a objasní podivnou smrt postavy v počítačové hře.
Za každým jednotlivým příběhem následuje zábavný kvíz, kde si může čtenář vyzkoušet své schopnosti dedukce. Přijdete na to, kdo vyžahnul poslední kolu z lednice, kdo hladce oholil medvěda, kdo utopil Bodlinátora nebo třeba kam zmizela půlka pindíků z člověče, nezlob se?
Kniha je určena pro čtenáře od 12 do 16 let, ale bavila i dceru, která má čerstvě 9. Sama si ji v knihkupectví vybrala, protože stejně jako Amonita miluje záhady a jejich řešení. Knihu jsem si užila i já, protože velmi oceňuji hrátky se slovy a Amonitin/autorův jízlivý humor.
Pokud máte rádi podobné věci, tohle bude kniha jako dělaná pro vás!
Doufám, že se dočkáme slibovaného pokračování, protože v tom případě si ho s dcerou určitě nenecháme ujít.
"Každý příběh nemá dobrý konec, takový už je život.
Ale zvědavost je dobrá vždycky. A nikdy se neboj ptát."
Tak tohle byla fakt pecka! Speciální sudoku pro milovníky detektivek a řešení záhad.
Ze začátku to bylo fakt lehoučké, že to vyluštila i dcera (čerstvě 9), ale později to začlo nabývat na složitosti a luštění byla někdy opravdu výzva.
Tohle je u nás momentálně nejčtenější kniha, která nám pomáhá hravě a s lehkostí se popasovat s vyjmenovanými slovy.
Je to sice už starší kousek od nakladatelství Portál , ale jsem ráda, že jsem ji tehdy (chvilku po narození Lexy) sehnala a koupila s tím, že se určitě bude časem hodit. Hodí!
Je fakt skvěle vytvořena, nejvíce nám pomáhá seznam příbuzných slov a také upozornění na zákeřné dvojice.
Určitě se podíváme i po dalších knihách této autorské dvojice.
Doporučujeme každému malému školákovi!
(SPOILER) Mojí poslední knihou roku 2025 byla Ještě nejsem pod zemí od mé oblíbené autorky Holly Jackson. Netušila jsem, jak moc mě psychicky sundá, jinak bych možná na konec roku zvolila knihu trochu veselejší. Nemůžu ale říct, že bych se dobře nebavila a knihu si neužila, protože opak je pravdou.
Hlavní postava Margaret "Jet" Masonová (27 let) se účastní halloweenského jarmarku, který pořádá její rodina v jejich městečku. Po návratu domů ji někdo brutálně napadne v obyváku a rozbije jí hlavu.
Jet se probudí v nemocnici, obklopená rodinou, která se chová divně. Pochopí proč, jakmile jí doktorka Leeová vysvětlí situaci. Stal se z ní neuvěřitelně vzácný případ a teď má vlastně na výběr ze dvou ne moc dobrých možností. Buď bude souhlasit s operací, kde je menší než desetiprocentní šance, že ji přežije, ale musí se provést okamžitě a nebo bude žít dalších cca 7 dní.
Jet si zvolí a rozhodne se ve svém zbývajícím čase vypátrat svého vraha, protože až zemře, tak to bude bráno jako vražda. K ruce jí bude její bývalý kamarád z dětství Billy. Společně se pustí do pátrání a že to bude jízda! Podaří se jí vraha odhalit dřív než bude pozdě? Podezřelí jsou totiž snad všichni!
Bylo to velmi napínavé čtení plné akce, které bylo zakončeno velmi emotivním rozloučením s hlavní hrdinkou. Přiznám se, že jsem do poslední chvilky doufala, že to Jet nějak zvládne, že se stal nějaký omyl, nebo že se stane zázrak. O to víc jsem si na konci poplakala. Nejen proto, že byl úplně zbytečně zmařen mladý lidský život (Ano, já vím že to byl vymyšlený život, ale i tak!), ale i kvůli těm hloupým důvodům napadení a celkově celé té situaci. Jet sice nebyla svatá a udělala spousty chyb, ale přála jsem jí happy end se vším všudy.
Místy jsem v příběhu cítila i kousek Pipy z jiných autorčiných knih. Ale možná to byl jen můj pocit.
Určitě knihu doporučuji všem milovníkům napětí a taky fanouškům autorky.
Po menší přestávce jsem se opět pustila do nejnovějších dílů série Muž v domácnosti.
Trochu jsem se bála, že autor už nemůže vymyslet nic moc nového, ale on mě opět překvapil a opět jsem se dobře bavila.
Kromě "starých známých" se objevují i nové postavy, v posledním díle třeba roztomilý policejní pejsek Daigoró, který pomáhá s pátráním po ztracené osobě.
Moc se těším na další pokračování a jsem zvědavá, co nového Kósuke Óno pro Tacua nachystá.
Doporučuji všem, kteří mají rádi mangu a humor.
Zajímavá sbírka povídek na téma rodičovství. V některých jsem se úplně našla a při čtení souhlasně pokyvovala hlavou, některé se mě hluboce dotýkaly a jak už to u takových sbírek bývá, některé povídky šly úplně mimo mě svým rozdílným pohledem na život či výchovu. Celkově ale má každá povídka něco do sebe.
Nejvíce se mi líbily nebo mě pobavily příběhy od těchto autorů:
Dominik Landsman - Třídní schůzka
Marta Dancingerová - Svatý Mikuláš na větvi
Michaela Zavadil Tallová a Vlaďka Bartáková - Smsky
Antonín Mazáč - Piškvorky s příšerou
Marie Doležalová - Co všechno se zhroutí, když se zhroutí Anna
Nechybí dojemný doslov od Marušky Doležalové o Aperiu. Společnost Aperio pomáhá rodičům nejen řešit složité životní situace, ale také získat kvalitní informace, odborné poradenství, různé kurzy a služby a hlavně poskytuje dlouhodobou podporu, aby mohli vychovávat své děti s radostí a zdravým sebevědomím.
Doporučuji hlavně rodičům, ale své si ve sbírce najdou jistě všichni.
Koupí knihy přispějete 50,- Aperiu.