Upíříměsíc Upíříměsíc komentáře u knih

☰ menu

Poklad snů Poklad snů Marek J. Vavřinec

Pecka! Místy hodně velká sranda! Sny jsou úžasné a ty pana Vavřince mi mnohdy připomněly mé vlastní (však si také píši snový deník :), predevsim ten styl jeho snů a uvažování, když je člověk v jejich dění.

13.07.2022 5 z 5


Stosní Stosní Tereza Říčanová

Malá grafika a pár veršů..staci k dokonalému vykresleni konkrétní snové atmosféry.. Sny jsou především o dojmech, které se těžko vystihují, ovšem jak je zde vidět, někdo to umí :) super

25.11.2021 4 z 5


Zlé kartičky Zlé kartičky Žofia Sard

Za mne zklamání. Měla jsem celkem velké očekávání, nápad se mi zdál velmi dobrý. Sbírám vykládáci karty (spíš tedy pro jejich umělecké ztvárnění, než že bych si je vykladala:) a když jsem narazila na tyto, říkala jsem si, že se jedná o něco originálního a přestože nikde jsem neměla možnost si je prohlédnout, riskla jsem to a pořídila si je. Všechny karty jsou provedeny ve stylu obrázku na přebalu a vyjadřují špatně vlastnosti. Umělecké ztvárnění se mi nelíbí, obrázky sice nejsou zas tak nejhorší a věřím, že někomu se líbit budou, ale třeba font písma mi k nim vůbec nejde. Krabička obsahuje mini brožuru s návodem k výkladu. Kde když to shrnu, tak si máte vytáhnout kartu a díky té zjistíte, proč jste se právě ocitli v neblahé situaci, ve které jste.. Ale třeba se někomu budou líbit. Za mě škoda lépe nevyužité ho dobrého nápadu.

14.11.2021 2 z 5


Umění starých herbářů Umění starých herbářů kolektiv autorů

Tato kniha je nádherná, doopravdy je.. Objednala jsem ji jako dárek.. Zvažovala jsem to nejprve, protože cena není malá na počet stránek, nicméně žádnou podobnou jsem v českém jazyce nanasla.. A koupi opravdu nelituji a myslím, že to bude jeden z nejhezčích koupenych dárků, co jsem kdy darovala. Když jsem si ji prohlizela, byla jsem opravdu nadšená. Listovala jsem totiž od začátku do konce tranku po stránce a to rovněž doporučuji každému. Neboť sledovat vývoj malby je úžasné. Jste nadšenejsi a nadšenejsi s každým dalším umělcem. Říkáte si, že malby už nemůžou být hezčí.. ale můžou. Jak již bylo zmíněno, knihu doporučuji každému, kdo má rád botaniku a malířství a pokud obojí, je to volba číslo 1.

03.09.2021 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Poslouchala jsem jako audioknihu.. Nejprve Veroniku, to jsem si říkala..at uz to skonci a pak Jáchyma..kdy začátek byl docela dobrý..ale pak nuda.. No a když to skončilo, tak jsem si šla pustit další kapitolu.. A až v tu chvíli jsem zjistila, že to skončilo.. Takove zklamání po Malém pražském erotikon, který byl fakt super..

29.05.2020 2 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Mně se to taaak líbilo.. Poslouchala jsem jako audioknihu při běhání.. Nejoblíbenější postava Petra, asi že tak trochu já.. Je to samozřejmě červená knihovna jak vysita a skoro se až stydim, že mě to baví..ale na na kapitole Z ptačí perspektivy je vidět, alespoň dle mého názoru, že autor není jen tak nějaký pisalek a ze by určitě zvládl i něco hlubokomyslnejsiho.. Na druhou stranu..proc by to dělal..lidi se chtějí radši bavit nez nad něčím hloubat..a i když jsem si to nemyslela..tak já vlastně asi taky.

21.04.2020 4 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

První půlka 4 *, druha půlka 1*.. Skoda.. Nejlepší byla Danielova první noc v zahradním domku..dobre navozena strašidelná atmosféra..!

20.02.2020 2 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Trhlina - docela dobrý.. Toto už ne a s Karikou končím.. Pokud je vám tak 14 - 18 a nemáte toho zatím moc načteno, tak by se vám to třeba i líbit mohlo.. Začátek mě ještě i docela bavil (když nebudu hodnotit (ne)náročnost stylu psaní) - autor dokázal navodit zneklidňující atmosféru, pak už to šlo od desíti k pěti.. posledních cca padesát stránek jsem dočetla, jen abych to dočetla.. bohužel

27.05.2018 1 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

asi žádný literární klenot, ale velmi chytlavé, autor umí navodit pocit strachu, což oceňuji, neboť to jen tak někdo nesvede..
SPOILER:
zajímalo by mě, zda se např. Igor podíval do historie skypu a ověřil si, zda s Kerčelem komunikoval (a tedy zda někdo takový vůbec existuje)
každopádně dle mého názoru je to celé smyšlené, žádný Igor není.. a tudíž i dobře promyšlené od autora - originální nápad..
Přestože, jak výše tvrdím, příběhu nevěřím, do Tribeče bych se vypravila.. případní další zájemci, piště :)

08.01.2018 4 z 5


Medvídek Pú  (20 příběhů) Medvídek Pú (20 příběhů) A. A. Milne

Abyste zcela docenili příběhy medvídka s malým rozumkem, musíte mít rozumek velký..

10.09.2016 5 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Zatím jediná kniha, u které se mi líbilo mnohem více filmové zpracování než předloha.. Ale dobrý.

09.04.2014 3 z 5


V jedné osobě V jedné osobě John Irving

Pozor! prozradím trochu z děje!
Někdo tu napsal, že ho kniha začala bavit až od 200. strany. A mě zase bavila po kapitolu Jediný chvat (která je ovšem excelentní)... Billovo mládí a dospívání je perfektní část a velmi povedené jsou scény v divadle (občas to samozřejmě chce trochu znalosti Shakespearea a Ibsena). Bill mi moc moc připomínal Homera Wellse (což nemyslím vůbec negativně).
Pobyt Billa v NY nehodnotím vůbec špatně, jen bych některé části mnohem více rozepsala - pak by čtenář mohl Billův návrat do Vermontu prožívat se stejnými sentimentálními pocity jako Bill - na mě byl prostě ten NY moc rychlý, na to co tam Bill všechno prožil...
A jako vrchol knihy jsem čekala spíše setkání s Billovou velkou tajnou láskou z mládí (zmínka o jeho smrti vyšuměla trochu do prázdna) než s jeho synem...
Ale jsou to jen drobné výtky, klobouk dolů před Irvingem...

22.01.2014 4 z 5


Bajky Bajky Ezop

Nadčasová kniha doplněná o nádherné Hollarovy rytiny!

04.06.2013 4 z 5


Snadný prachy Snadný prachy Jens Lapidus

Čtení této knihy bych přirovnala k sledování filmu, děj velmi rychle odsýpá. První půlka ale rozhodně lepší než druhá. Oddechové čtení.

19.01.2013 3 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Velmi čtivá a nenáročná kniha, která vás okamžitě vtáhne do děje. Po odhalení "záhady" přijde trochu vystřízlivění, které s dalším dějem opadá a vy se opět začtete. Poté se dostaví akční závěr s otevřeným koncem pro další pokračovaní.
Problém této knihy je v očekávání. Podle komentářů soudím, že jsem nebyla sama, kdo čekal trochu něco jiného. Úžasné fotografie vybízejí k představám temnějšího děje slibujícího šokojící odhalení. Místo toho autor servíruje pohádku, která však také není špatná a rozhodně za přečtení stojí. Koneckonců nápad (!!!! pozor dále prozrazji děj!!!!!) s časovou smyčkou je zajímavý, ovšem možná by mohl být lépe propracovaný, zrovna tak jako psychologie postav. (Např. děti by vzhledem ke svému věku mohly být daleko vyzrálejší, alespoň v porovnání s Jacobem, a zajímavé by jistě také bylo, kdyby se vyjadřovaly alespoň trochu "zastarale")

07.01.2013 3 z 5