ungy ungy komentáře u knih

☰ menu

Škola hry na kytaru pro začátečníky Škola hry na kytaru pro začátečníky Jiří Jirmal

Pro samouky, co se s hudbou setkávají poprvé, je tahle kniha asi tak na koupení a na vyhození, ale pokud máte učitele, může být výborná, nic méně pro mě pouhých 250 vyhozených do kanálu.

25.12.2016 odpad!


Kečupová mračna Kečupová mračna Annabel Pitcher

Knížka je napsaná poutavým, ale dost naivním způsobem. Tenhle dojem umocňuje ještě fakt, že jsem prakticky od začátku věděla, jak knížka skončí. Pak mi ještě vadily nesympatické postavy: otravná Dot, Max (kluk, co si chce prostě jen užít) a hlavní hrdinka, která má superschopnost zachovat se v každé situaci špatně. Jestli by jste si chtěli přečíst knížku psanou formou dopisů, sáhněte raději po Ten, kdo stojí v koutě nebo po Dopisy na konec světa

18.06.2016 2 z 5


Jak zdokonalovat sám sebe Jak zdokonalovat sám sebe Josef Toman

Knížka je v celku velmi čtivě a zajímavě podaná, ale doba kdy byla napsaná se na ní značně podepsala. Některé části zkrátka nejsou aktuální a jiné jsou silně cítit socialismem. Ovšem velmi se mi líbí, jak autor doplňuje své úvahy a rady o citáty.

11.05.2016


Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Když si vezmu, že tohle nemělo být klasické vyprávění, ale spíš zpověď holky, co utrpěla ztrátu, je to dost dobrá kniha, ale člověk musí mít při jejím čtení trpělivost, protože v ní nenaskakuje jedna událost na druhou. První hvězdička je právě za to, příběh je neuvěřitelně uvěřitelný i když místy trochu naivní, druhá za podání příběhu dopisech, a třetí za to, že dopisy byly adresované mrtvím lidem, které také obdivuju. Ale jinak je to zjevná napodobenina knihy Ten, kdo stojí v koutě, jen trochu otevřenější.

23.02.2016 3 z 5


Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Pohádky mého dětství. Mám doma asi tři vydání a pohádku Rozum a štěstí jsem uměla na z paměť asi od pěti let. A jestli bych si s sebou na pustý ostrov měla vzít nějakou knížku, bylo by to právě Fimfárum, které vás (a je jedno, kolik vám je) vtáhne do pohádkového světa, co je úplně jiný než svět jiných pohádek. Pohádky rozesmějí a zahřejí u srdce, přesně tyhle pohádky chci jednou číst svým dětem! :)

15.02.2016 5 z 5


Mrazení Mrazení Maggie Stiefvater

Romantický příběh, který by možná mohl působit lacině kdyby však tak dokonale "nepitval" myšlenky a pocity hlavních hrdinů. V celku je to smutná knížka o dvou mladých lidech s bolestnou minulostí, co mají jen omezený čas, co spolu mohou strávit. Knížku jsem přečetla jedním dechem i když mi ke konci trochu scházel, protože některé pasáže mi připadaly až příliš zdlouhavé. Jedna hvězdička za to, jak autorka pozvedla jinak laciné příběhy o vlkodlacích, druhá za již zmíněné "pitvání" a třetí za postavu Sama, která podle mě nemá chybu

15.02.2016 3 z 5


Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Tak tohle je podle mě kniha, kterou by i měl přečíst každý, protože teprve s ní si člověk uvědomí, jak moc byla válka příšerná a krutá a přijde mi, že od někoho kdo tuto knihu nečetl by tato slova byla prázdná a bez váhy. Kniha popisuje příběh židů, co si myslí, že jsou odsouzeni dožít svůj život v malém táboře. Pak ale přijde zlom v podobě vězňů z jiného tábora, které z jejich starého "domova" vytlačila postupující fronta. Teprve s touhle knihou jsem si uvědomila, jakou měli cenu věci jako zlatý zub, boty nebo třeba jen cár novin.

15.02.2016 5 z 5


Volný pád do podzemí Volný pád do podzemí Roderick Gordon

Na tuhle knížku jsem poprvé narazila, když mi bylo asi deset a i v tomhle věku mě oslovila, způsobila arachnofobii a donutila mě koupit si všechny předešlé i následující díly téhle série. Kniha se kterou se propadnete do tajemného světa, kamsi mezi jádro planety a její povrch. Jste napjatí jak struna, protože každý moment strávený s knihou ve vás vyvolá napětí či otázku, na kterou vám rozhodně neodpoví ihned. Podle mě nejlepší kniha z celé skvělé série. Prostě novodobá verze díla Cesta do středu Země

15.02.2016 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Popravdě tahle kniha by se mi líbila i bez hororových prvků, kocoura a hřbitova, protože už jen to, jak autor popisuje život a myšlenkové pochody Luise je nesmírně zajímavé a poutavé. Hororové prvky vnímám jako něco na víc, něco z čeho vám místy naskočí i husí kůže. V knížce jsou pasáže úsměvné, děsivé i tak nějak hluboké, prostě vás knížka občas donutí zastavit a přemýšlet.

15.02.2016 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kouzelný příběh o všem a vlastně o ničem. Myslím, že neexistují dva lidé, co by ho chápali stejně a možná proto je ta knížka tak výjimečná. Není to pohádka pro děti a není ani pro dospělé, protože ti zjevně nejsou schopní knížku pochopit. Přesto tuhle knížku miluju a vlastně dík ní jsem začala u knih číst věnování. Už jen za to věnování si knížka zaslouží pět hvězdiček.

15.02.2016 5 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Trochu zbrklé zakončení celé série. Tenhle díl se mi líbil asi nejméně z celé série (možná to je jen tím, že jsem po přečtení druhého dílu měla vysoká očekávání). Další věta může obsahovat spoiler. Celou sérii jsem čekala na to, až umře někdo důležitý a teď se to stalo a potom se mi kniha už vůbec nechtěla číst. Smrt jednoho z hrdinů ale vůbec nenakopla příběh tak, jak mohla. Na knížce se mi líbilo hlavně to, že se v ní konečně setkám s vnějším světem mimo ZLOSIN.

15.02.2016 3 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Tenhle díl mi přišel daleko víc chaotický než první. Upřímně na začátku jsem byla úplně ztracená a připadalo mi, jako by autor nevěděl jak má příběh nastartovat a už od začátku ději dodat spád. Ale jinak skvělá sci-fi. Zase znovu trochu jiné podání apokalypsy, které se mě osobně velmi líbilo. Doporučuji nejdříve přečíst všechny knihy této série, než se pustíte do filmů, protože pak knížky tak nějak ztratí šťávu.

15.02.2016 3 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Úžasná kniha, ve které se společně s Thomasem octnete uprostřed záhadného labyrintu, kde se skupina kluků snaží přežít a dostat se ven. Kniha mě bavila i děsila. Bohužel jsem jí četla až po shlédnutí filmu, což mi trochu zkazilo zážitek. Přesto, že se kniha a film liší, zásadní události jsou stejné (i když ve filmu trochu okousané) a tak jsem nebyla tak napjatá jak jsem asi mohla být.

15.02.2016 4 z 5