Tyrsis Tyrsis komentáře u knih

☰ menu

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Po předchozí skvělé knize, kde příběh hezky vyvrcholil byl tento díl zdlouhavý a nudný. Plus Jacovo místy nelogické chování a obviňování začíná být pěkně otravné.

23.10.2017 3 z 5


Most duší Most duší Fiona McIntosh

Komentuji celou ságu, nejen tento díl, ikdyž dle mého názoru byl z trilogie nejslabší a rozuzlení mi přišlo hrozně přeslazené.
Celá sága má zajímavý námět, ale děj je dost předvídatelný a hlavně postavy jsou neuvěřitelně černobílé. Žádné složité charaktery postav, buď jste hrdina nebo zloduch.

22.06.2015 2 z 5


Padlý měsíc Padlý měsíc Toui Hasumi

Skvělá shounen-ai manga. Chlapi krásně nakreslení, příběhy rozumné, co víc si přát.

22.06.2015 4 z 5


Na vrcholu Zlatého věku Na vrcholu Zlatého věku * antologie

Tato sbírka povídek je opravdu vrcholem. Při čtení mi přípomněla seriál Krajní meze. Tam také krátké příběhy nesou velkou pravdu k zamyšlení. S těmito povídkami je to stejné. Jsou zajímavé, podněcují fantazii a pro méně zdatné čtenáře ideálnější než dlouhé sci-fi romány.

06.03.2013 5 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Výborná kniha, má ze všeho trochu. Jak abstraktní Hudbu Ainur, tak rozsáhlou historii Tolkienova světa, i obyčejné milostné příběhy. Ano, na čtení je trochu složitější, ale to je dobře. Přece čteme proto, abychom nezakrněli.

06.03.2013 5 z 5


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Poslední díl mě neuvěřitelně zklamal. Předchozí díly byly inteligentní a bylo v nich i dost akce. V posledním dílu bylo zase nadmíru akce, ale ukončení bylo odfláknuté a naprosto bez šťávy.

[SPOIL] A nechat umřít všechny Geraltovy společníky tak rychle během jedné kapitoly bylo ubohé. Dalo by se z toho vyždímat daleko více [/SPOIL].

06.03.2013 2 z 5


Návrat elfů Návrat elfů Terry Brooks

Několik prvních kapitol jsem cítila velký rozpor a pomýšlela jsem na odložení knihy na polici nečtených. Jakožto fanoušek klasické fantasy části Shannarovy ságy jsem byla zmatená z toho, co se vlastně se světem děje. V tomto novém světě je némě magie a daleko více umírání, což se mi nelíbilo. Nicméně kniha postupem času dostává spád a jsou to hlavně pohnuté příběhy postav, které vás u ní udrží.

28.09.2012 4 z 5


Zítra a zase zítra Zítra a zase zítra Charles Sheffield

Román o lásce, která přesahuje i hranice vesmíru. Romantické sci-fi se spoustou chytrých citátů a námětů k zamyšlení. Doporučuji především něžnému pohlaví, tato kniha vás jistě zaujme.

28.09.2012 5 z 5