Týnidlo Týnidlo komentáře u knih

☰ menu

Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Dříve jsem četla už knihu o PCT od Lucie Kutrové. Nicméně kniha od Moniky se mi četla tak nějak lehčeji, řádky utíkaly a já se nemohla odtrhnout. Bavila mě ta autentičnost, sdílnost a taky to, že i v malé knize může být plno obsahu.
Za mě pět hvězd, nemám absolutně co vytknout a autorce i všem přeji jen to nejlepší :-)

10.01.2023 5 z 5


Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě Terézia Ferjančeková

Už nějakou dobou poslouchám podcast Vyhonit ďábla a když holky na Instagramu oznámily, že bude i kniha, neváhala jsem ani minutu. Je to neskutečně čtivá záležitost, takový doplněk k podcastu.
Opravdu moc doporučuji, já knihu zhltla za dva dny, čte se sama. Líbil se mi výběr témat, člověk se v knize dozví nové informace, názory atd.
Jestli bude někdy pokračování, tak se už teď moc těším !!

17.02.2022 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Pá knoh jsem už přečetla, ale tato se mi tak moc otiskla do srdce, že to budu ještě notnou chvilku vstřebávat. Vybrala jsem si tuto knihu k povinné četbě k maturitě a jsem za to velice ráda. Myslím, že by si tuto knihu měl přečíst každý, aby všichni věděli, co je to válka. Jak je krutá, nelítostná a nesmyslně zbytečná.

15.02.2021 5 z 5


Pocitáty Pocitáty Kateřina Rezková

Nádherná kniha, která mě okouzlila naprosto vším.

30.10.2018 5 z 5


Sama sobě majákem Sama sobě majákem Kateřina Rezková

Originalita a dokonalost v jednom. Neskutečně krásná, dojemná a motivující kniha!

04.12.2017 5 z 5


Sama sebou Sama sebou Lisa Renee Jones

Skvělým, velice čtivým a lehce napínavým dějem si mě autorka opět získala a nalákala mě i na třetí knihu.

12.08.2017 4 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Neuvěřitelný zážitek. Smekám před autorem a dopuručuji.

13.06.2017 5 z 5


Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Tim Burton

Roztomiloučká knížka plná obrázků s velice originálními příběhy mě nadchla a doporučuji všem.

11.05.2017 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Opět mě Sapkowski nezklamal. Naprosto skvělá kniha, doporučuji.

08.05.2017 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Naprosto báječný, neuvěřitelně čtivý a napínavý příběh plný akce a samozřejmě nejrůznějších příšer a nestvůr umírajících pod zaklínačovým mečem. Ale ani v nejmenším by mě nenapadlo, že se u knihy budu smát, zvláště u jedné povídky, ješte dva dny po jejím přečtení. Nemohu jinak, než chválit umění autora a titul vřele doporučit.

27.02.2017 5 z 5


V tvojí kůži V tvojí kůži Lisa Renee Jones

Čtivá a i napínavá kniha :) Určitě se vrhnu i na druhý díl.

11.02.2017 4 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Patří k mým nejmilejším knihám :3 Je vážně skvělá.

09.02.2017 5 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Vteřinu poté mě zasáhla, tak, že nad ní budu určitě jestě dlouho přemýšlet a dumat nad jejím sdělením. U některých knih se mi mlží oči, ale nad touto knihou jsem se upřímně rozplakala. Je to tak silný příběh, který si mě získal a který se může stát realitou. Dám tomuto dílu místo ve své knihovně a ještě si ji nejednou přečtu, protože si to zaslouží. Jsem z ní opravdu upřímně nadšená a okouzlena.

23.01.2017 5 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Jestli mám v knihovně nějaké skvosty, tak tato kniha k nim jistě patří. Velice poučný příběh vyprávěný malou Jeskou si mě naprosto získal. Ani nevím co dál psát, tato kniha se nedá popsat, ani ohodnotit slovy, musí se procítit. Upřímně jsem ještě nezažila v průběhu čtení takový klid jako u této knihy. Hodně jsem si z ní vzala k srdci. Vřele doporučuji :)

05.01.2017 5 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Jestli jsem někdy někomu doporučovala knihu, tak určitě ne tak, jako budu doporučovat tuto knihu. Děj, který mě vtahoval kdykoli, kdy jsem knihu otevřela a začetla se, byl tak moc krásný a plný citů a nadějí, že jsem se na konci rozplakala. Krásnější knihu jsem ještě nečetla.

31.08.2016 5 z 5


Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Tuto knihu by si měl podle mého přečíst každý, je to skvost v mé knihovně a určitě si ji ještě jednou přečtu. Je naprosto skvělá a úchvatně popisuje divokost a krásu přírody, která mě fascinuje. Kniha se silným příběhem, který se mi připoutal k srdci.

22.07.2016 5 z 5


Urban Games Urban Games A. T. Jurasek (p)

Tato kniha mi vyrazila dech. Je nejlepší knihou co jsem kdy četla. Strhující děj, napínavé situace, u kterých jsem zapomínala dýchat,... tohle všechno mě přimrazilo k židli a já musela chvíli jen tak koukat do prázdna, abych to vztřebala. Bála jsem se, že tato kniha bude krvavá a krutá a že se mi to nebude líbit, ale ona byla ještě krutější a krvavější, něž jsem čekala a kupodivu jsem si to náramně užívala. Smála jsem se u této knihy a musím říct, že je to jízda od začátku až do samého konce! Dokonalejší knihu jsem ještě nečetla. Opravdu úžasné dílo. Už se těším na další knihy od autora a nemůžu se jich dočkat.

07.07.2016 5 z 5


Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Tato kniha mě okouzlila svou krásnou obálkou, ale bohužel to jen u obálky skončilo. Samotný příběh podle mě postrádal takové to "Boom!" a to mě moc mrzelo. Podle mě je to nevyužitý potenciál možného příběhu, který kniha měla. Jinak to byla čtivá kniha s hezkým vykreslením prostředí.

03.07.2016 2 z 5


Volba Volba Nicholas Sparks

Kniha se mi moc líbila. Bylo to oddychové čtení nebo se tak alespoň tvářilo. Ke konci knihy jsem četla slova, jako bych se bála konce. Druhou část knihy jsem zhltla za jeden den, protože jsem zkrátka musela vědět jak to dopadne. Gabby mi ze začátku přišla nesympatická, ale časem jsem si ji velice oblíbila. V příběhu vystupovaly postavy pejsků, což se mně, jakož to milovníku zvířat, velice líbilo a čtení jsem si užívala.

13.06.2016 4 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Tato kniha je moje srdcovka. Je velice napínavou s propracovanou knihou, která v sobě skrývá mnoho myšlenek, které jsem ještě tak úplně nezpracovala, ačkoli jsem knihu četla už před delší dobou. Kdybych mohla dala bych hvězdiček šest a i více. Mohu jen doporučit. Hlavní hrdina mi byl sympatický a oblíbila jsem h¨si ho téměř hned i se stylem samotného autora.

16.05.2016 5 z 5