tyna_kk tyna_kk komentáře u knih

☰ menu

Z masa a ohně Z masa a ohně Aleksandra Motyka

Velmi milé překvapení. Po ne moc vydařeném Prokletí vran jsem toto doopravdy nečekala. Zajímavý příběh, i když s trochu předvídatelnou zápletkou. Velké plus si zaslouží výběr lokace příběhu a samozřejmě ilustrace, která je oproti předchozím dílům sice taková "měkčí", ale jak by pravil Marigold "oku lahodící". :)

24.08.2019 5 z 5


Jiný svět Jiný svět Dmitrij Rus

Skvělá kniha, která čtenáře "vtáhne" do děje. Chápu, že tento žánr nesedne každému. Ale jako správný hráč, jsem se v tom totálně našla. Těším se na pokračování!

23.09.2018 5 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Pro mě jedna z nejlepších fantasy trilogií vůbec. Četla jsem několikrát a stále mne na konci mrazí. Žádný bezduchý děj. Naopak je to příběh, nad kterým přemýšlíte. Příběh, který vás do sebe vtáhne a jen tak vás nepustí. Krásný a smutný zároveň.

22.04.2018 5 z 5


Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Zajímavý nápad na příběh. Bohužel to je vše, co je na této knize zajímavé. Styl vyprávění nenadchne, neurazí. S hlavními postavami se člověk nesžije. Je vám tak nějak jedno, jak to všechno proběhne, hlavně ať to proběhne rychle. Tato "fenomenální fantasy" pro mne byla zklamáním na plné čáře.

06.03.2018 2 z 5


Osheimské kolo Osheimské kolo Mark Lawrence

Princ Jalan nám dospěl a objevil trošku toho, čemu v jeho případě můžeme říkat statečnost. Příběh tím získal jiný nádech, ovšem neubralo mu to na zajímavosti. Pár pasáží mi sice přišlo zbytečných, děj se kvůli nim stával zamotanější, ale i přesto se jedná o další povedený závěr trilogie od výborného Marka Lawrence.

04.03.2018 5 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Po prvním díle, který jsem přečetla prakticky přes noc, velké zklamání. Musela jsem se hodně přemlouvat, abych knihu vůbec dočetla. Příběh mne do sebe vůbec nevtáhl, a tudíž jsem ani neprožívala dějové zvraty, kterých je v knize požehnaně. Chování hlavních postav mi místy přišlo hodně nedomyšlené a ve výsledku mi bylo jedno, jak to s nimi dopadne. Další díl si sice přečtu, ale doufám, že dopadne mnohem lépe, než tento.

23.02.2018 3 z 5


Ctnosti králů Ctnosti králů Ken Liu

Bylo to doopravdy velkolepé, to ano. Ale člověk se občas v té velkoleposti až ztrácel.

02.12.2017 4 z 5


Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

Sci-fi kniha s úžasně promyšleným příběhem a zajímavé hlavní postavy. Není zde nouze o napínavé okamžiky, i nečekané zvraty. Už dlouho jsem žádnou knihu nepřečetla s takovou chutí a nadšením.

02.11.2017 5 z 5


Růže & dýka Růže & dýka Renée Ahdieh

Po kvalitním prvním dílu je tato kniha menším zklamáním. Jakoby se autorka snažila vtěsnat hodně děje na málo stran. A pak z toho vznikly uspěchané pasáže, které působí mírně odbytě.
Ovšem až na tyto nedostatky je kniha krásně napsaná a představuje úspěšné zakončení série. Pro ty, kteří četli první díl, určitě povinnost!

20.10.2017 4 z 5


Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Příběhy Tisíce a jedné noci patří k mým nejoblíbenějším, takže toto kniha byla taková "must read" hned na první pohled. A přiznávám, byla jsem příjemně překvapená. Nádherně napsaný příběh, ve kterém nechybí akce, romantika, vtip a není zde nouze ani o "brečící" pasáže.
Jediné, co mi lezlo na nervy, byly naivní myšlenkové pochody, kterým občas propadala hlavní hrdinka.
Hodnotím plným počtem hvězd, a určitě doporučuji už jen pro tu téměř hmatatelnou orientální atmosféru.

20.10.2017 5 z 5


Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Jednoduchý styl psaní nahrává k rychlému přečtení. Příběh ovšem ničím výjimečným nepřekvapí, i když nějaké autorčiny nápady musím ocenit.
Dvě hvězdy dávám hlavně za dynamický konec. Doporučuji spíš pro mladší čtenáře nebo jako oddechové čtení po náročném pracovním/školním dni.

20.10.2017 2 z 5