Twinny Twinny komentáře u knih

☰ menu

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Trošku slabší než jednička, ale líbilo se mi to. Kimmie byla zajímavá postava a bylo jasné, jaký má za sebou příběh a co chystá. Carl s Asadem opět výborní a Rose mi tam taky sedla.

03.12.2023 4 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Opravdu zajímavý vývoj příběhu. Společně s Lisbeth se dozvídáme, že šlo celou dobu o něco víc. Skvělý díl.

03.12.2023 5 z 5


Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Docela mě to bavilo, občas jsem nedýchala, místy se příběh táhl. Pachatele jsem neuhodla, velmi mě to překvapilo.

03.12.2023 4 z 5


Mám nad tebou moc Mám nad tebou moc Teresa Driscoll

Napínavý thriller, kde jsem nějaké věci tušila a nějaké ani náhodou. Nejdřív to bylo napínavé. Poslední čtvrtina byla dost zamotaná a přitažená za vlasy. Konec mě překvapil, neodhalila jsem to.

15.07.2023 4 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Další kriminální série, která se mi zaryla pod kůži. Naše duo vyšetřovatelů je výborné. Případ byl skvěle napínavý. Pachatele jsem odhalila souběžně s jednou postavou. Docvaklo nám to ve stejnou chvíli. Pěkně to do sebe zapadlo. Tak a jdu Oddělení Q hledat volnou poličku.

15.07.2023 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Čekala jsem, kdy se objeví balonky s nápisem Derry.
Na jednu stranu to bylo napínavé a já čekala, co se stane. Měla jsem spoustu otázek a podezření. Na druhou stranu jsem čekala něco jiného. Potenciál s křídovými panáčky byl velký, ale bohužel nevyužitý. A některé otázky zůstaly nezodpovězeny.

15.07.2023 3 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Úplně výborná knížka. Od začátku mě to chytlo a tušila jsem, že to s jednou postavou bude tak, jak to bylo. Obě části byly skvělé.

15.05.2023 5 z 5


Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Skvělý a napínavý příběh. Zhltla jsem to za dva dny. Postupně jsem začínala tušit, jak to dopadne. Nakonec jsem to úplně nerozmotala, ale to hlavní jsem si dala dohromady. Jsem zvědavá na další díla autora.

15.05.2023 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Carterovy knížky patří mezi moje nejoblíbenější. Moje komfortní zóna mezi detektivkami. Moc jsem se těšila a že jsem měla na co. Skvělý a propracovaný příběh. Byla to fakt jízda, nešlo se odtrhnout.

04.04.2023 5 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Nerozluštila jsem to. Jen jsem si ze srandy řekla, že by byla sranda, kdyby to byl ten, co to byl, ale nebrala jsem to vážně. No, měla jsem.
To je přesně ten thriller, u kterého nevíte, kdo je vlastně pachatel, oběť nebo blázen. Děje se opravdu to, co se děje? A jestli ano, uvěří tomu vůbec někdo?
Čtivé, napínavé. Ale až po nějaké době. Něco jsem uhodla, něco ne. Ale hlavní zápletku jsem si dohromady nedala.

28.02.2023 4 z 5


Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Tohle bylo... zvláštní. Rozhodně příběhu nemůžu upřít čtivost. Docela mě to bavilo, ale byly tam věci, co mi nesedly.
Mám z toho dojem, že si autorka tu zápletku vymýšlela na cestě a od začátku netušila, že jí z toho vyjde tohle. Přijde mi, jako by jí to napadlo postupně a prostě mi přijde, že ten začátek možná měl směřovat k jinému konci, ale někde uprostřed autorka změnila směr.
Ten vztah mezi Lacey a Markem se mi nepozdával. Ke konci jsem tušila, že rozuzlení bude nějaké podobné, jaké bylo, sice jsem to neprokoukla na 100%, ale překvapená jsem nebyla. Jen mi přijde divný, že se jedna věc (ti co četli, vědí) podařila, ne jedné, ale rovnou dvěma osobám. A z toho je jedna policajtka.
Zatím mě pokračování nelaká, ale možná někdy.

28.02.2023 3 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Čtvrtý díl strašidelných domů a za mě nejlepší. Příběh byl celkem promakaný a docela logický. Hodně mě to bavilo a občas jsem se i bála. Jen ten konec byl trochu podivný, jinak by to bylo za 4*

05.02.2023 3 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Bála jsem se, že mě kniha zklame, ale opak je pravdou. Musím říct, že jsem skoro ani nepoznala, že to psal jiný autor.
Lisbeth opět skvělá (a nesmrtelná). Případ se mi moc líbil a těším se, jak to bude pokračovat.

05.02.2023 4 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Knihu jsem četla s tím, že je to pohádka. A docela se mi to líbilo. Jen to bylo moc rychlé. Vztahy mezi neznámými lidmi byly vybudovány téměř hned. Klidně to mohlo být o pár stran delší a propracovanější.

01.01.2023 3 z 5


Nenápadný vrah Nenápadný vrah James Carol

Další Winterův příběh a další jízda. Motiv byl velice zajímavý, říkala jsem si, jak tohle mohlo někoho napadnout.

21.11.2022 4 z 5


Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Nedávno jsem si říkala, že by už mohl vyjít další díl série. No a najednou bum a prequel je tady.
Mia a Holger byli skvělí. Případ super napínavý. Od začátku jsem podezírala toho, koho jsme podezřívat měli. Jednu hvězdičku strhávám za ten konec, kde jsme ani nedostali všechny odpovědi.

28.10.2022 4 z 5


Zemři se mnou, sestřičko Zemři se mnou, sestřičko Karen Sander (p)

Napínavá a velmi čtivá kniha. Co se týče pachatele, tak jsem si to dala dohromady dřív, než všichni zúčastnění. Logicky to do sebe nakonec všechno zapadlo.
Problém pro mě byla ale postava Liz. Brala věci na lehkou váhu a zdálo se mi, že vidí jen to, co vidět chce.

17.09.2022 4 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Styl psaní mi občas lezl na nervy.
Příběh se mi docela líbil. Sice by to v reálném životě asi celé vypadalo jinak, ale co už.
Prostředek se mi líbil moc. Bylo to napínavé a pátrání po tom, co se před více než 30 lety stalo, mě bavilo. Vadilo mi, jak ze sebe hlavní hrdinka dělala něco víc, jen proto že učí na vysoké škole. Ten konec už byl trochu přitažený za vlasy.

25.08.2022 3 z 5


Deník mého stínu Deník mého stínu Claire Kendal

Deníkové pasáže byly výborné, se zatajeným dechem jsem čekala, co stalker Clarisse udělá. Měla jsem chuť mu za tu drzost a aroganci pořádně rozbít hubu. S každým deníkovým záznamem jsem měla strach, co zase vymyslí.
Myslela jsem si, že to, co bylo psáno ve třetí osobě mě nebude zajímat, ale nakonec bylo zajímavé všechno. Přála jsem Clarrise, aby jí vyšlo to, co chtěla, ale tušila jsem, jak to s tím druhým R doopravdy je a bohužel jsem to uhodla.
Jediné, co mě mrzí je, že jsem na jednu otázku nedostala odpověď. A vlastně ani nikdo z příběhu.

07.08.2022 5 z 5


Nejtěžší ze všeho Nejtěžší ze všeho Charlotte Philby

Příběh začíná zajímavě a upřímně jsem od toho čekala něco jiného. Hlavní hrdinka Anna byla nesympatická hloupá naivní husa, co věčně ležela v lihu. Přišlo mi zmatené přebíhání z děje do děje. Víc pohledů a časových linií mám normálně ráda, ale tady to nebylo dobře udělané.
Nakonec člověk neví kdo co s kým a co je pravda a co lež. Každý každého špehuje, ale nikdo neví co se vlastně děje. A neví to ani čtenář. A konec jako když utne. Zakončení dává pocit, jako by pár posledních kapitol vypadlo.

22.06.2022 2 z 5