TVer TVer komentáře u knih

☰ menu

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Skvělá kniha plná napětí.

02.01.2024 5 z 5


První pravidlo: Nezamilovat se První pravidlo: Nezamilovat se Felicia Kingsley

(SPOILER) Čekala jsem romantickou slaďárnu, dostala jsem napínavý román ve stylu Dana Browna s romatnikou spíše v pozadí. I tak se mi ale kniha líbila. Obě hlavní postavy mi byly celkem sympatické a když jsem myslela, že to neskončí úplně dobře, tak jsem z toho byla trochu smutná. Každopádně, kniha se četla moc hezky, akorát jsem nechápala, jak může být Sylvie tak krásná a štíhlá, když pořád doslova žere. Z popisu všeho, co snědla by měla vážit tak 300kilo a mít ošklivou pleť a nezdravé vlasy, takže to mě osobně trochu vytáčelo.

04.12.2023 4 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

četla jsem od ní už i lepší strašidelné domy, ale nebylo to špatné.

30.11.2023 4 z 5


Sleduj mě Sleduj mě Kathleen Barber

Kniha se mi líbila, byla jsem z ní napjatá. Přemýšlela jsem, kdo je ten stalker až jsem si byla téměř jistá a pak zase spíš ne. Hvězdu ubírám kvůli konci, který se mi nelíbil - Audrey se v ničem nepoučila, skončila s kým neměla a ještě to za mě bylo neuzavřené a nedokončené.

28.11.2023 4 z 5


Propast mezi námi Propast mezi námi Tess M. Puffrová

Nafrněná naivní holka fňuká a lituje se, namlouvá si, že její snoubenec není totální debil a pak se zaplete s chlapem, který je o dost chudší než ona a smrdí po tabáku (co ji ale vadí jednou a pak už nikdy) aby se celá kniha pak zvrtla v nějaký mafiánský zlý film.

27.11.2023 1 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Přesně co jsem chtěla a očekávala.
Romantický příběh s happy endom v prostředí Islandu, který mě okouzlil. Ideální oddechovka.

17.11.2023 5 z 5


Reality Show Reality Show Anne Freytag

Začalo to slušně, myšlenka byla hodně zajímavá.
Ale neustále přepínání mezi přítomností a minulostí způsobilo, že jsme byla trochu zmatená.
Kniha mi připomínala V jako Vendeta, akorát v modernějším zasazení, a eventuálně mi přišla nedokončená. Konec prostě nebyl dotažený do konce a cca od třetiny knihy to celé začalo pokulhávat.

16.11.2023 2 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

(SPOILER) Další skvělá kniha v sérii.
Akorát jsem nechápala proč tak dlho trvalo všem přijít na to, že pachatel je do těch skutků nucen, i když to zmíňoval vícekrát a zmínil to v prvním dopise.

17.10.2023 5 z 5


Hotel Magnifique Hotel Magnifique Emily J. Taylor

Hodně inspirováno Caravalem. Caraval je ale lepší.

16.10.2023 2 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Jude mě už druhou knihou po sobě vytáčí. Nic moc se neděje a nejvíc času uplyne až je pryč a moc si toho nepamatuje. Zvrat na konci byl překvapivý, jsem zvědavá na další část, ale připadá mi, že děj prostě stagnuje a není to nic moc.

08.10.2023 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Opravdu skvělá kniha. Zlatá éra Holywoodu je rozhodně velkým lákadlem a podívat se na to z "té druhé strany" je unikátní.
Celé vyprávění Evelyn a to jak je protkané novinovými články dělá knihu nemožnou odložit.
Celá situace s její životní láskou a konec knihy mi také trochu zllomily srdce.
Rozhodně kniha, kterou bych si přečetla znovu.

04.10.2023 5 z 5


Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Klasika od klasické autorky. Její knihy mám opravdu ráda a i když mi Catherine připadala až příliš naivní a Isabella neuvěřitelně falešná, i tak se to četlo dobře.

19.09.2023 5 z 5


Pořád jsem tady Pořád jsem tady McGarvey Black

Lepší než jsem čekala. Bylo to celkem očividní, co se stalo, ale i tak to bylo napínavé a četlo se to dobře.

03.09.2023 5 z 5


Matčina volba Matčina volba Samantha King

(SPOILER) Nic moc kniha. Nebylo to špatné, ale.
Ze začátku jsem byla hrozně zmatená, s tím, jak se Maddie neustále někde přesouvala, nevěděla jak se tam dostala, netušila jsem co se tam děje. Druhá část to tedy trochu ozřejmila a bylo to fajn, ale tak nějak se ty obrovské "plottwisty" daly velice jednoduše předvídat. Bylo od počátku jasné, že Annabel osahával Max, a že Dom byl ten, který postřelil Maddie.
S tím, jak opisovala jeho vztek a výbuchy apod.
Zároveň mi Maddie přišla jako neskutečně slabá postava, nemám ráda knihy, kde se jedná o domácí násilí, kde jsou také zahrnuty také děti, ať už jakýmkoli způsobem, ale rodič s tím není schopen nic dělat. Nikdy se mu ani nepostavila a nic neudělala, i když viděla, že se ho děti vysloveně bojí.
No, vysloveně průměrná kniha.

30.08.2023 3 z 5


Svatební plán Svatební plán Sophia Farago

(SPOILER) kniha byla ok, bylo to také pohodové čtení, co jsem teď chtěla.
Ale Penelope mě vysloveně vytáčela, jak se může 20 letá ženská chovat jako 5leté děcko.. Frederika mi připadala dost arogantní, zejména jelikož jely se sestrou do Londýna s jediným cílem, který by se jim podařilo splnit hned kdyby nebyla blbá. A Pucklechurch byl jak 12letý fakan, která nemá nic lepšího na práci, jen pomlouvat někoho, kdo mu právem vyplísnil za něvychovaného psa.

22.08.2023 3 z 5


Vše temné a nebezpečné Vše temné a nebezpečné Stacy Willingham

kniha se mi moc líbila, některé události byly opravdu nečekané. Konec byl velkým překvapením a během toku dějě vzniká víc otázek, než je zodpovězeno. Moc napínavé.

22.08.2023 4 z 5


Kruh Kruh Rona Halsall

(SPOILER) Nic moc kniha. Příběh jako takový se mi líbil, proto i dávám 2 hvězdy. Ale ty postavy.. Kde začít...

Od začátku je zřejmé, že Mel je absolutní manipulátorka, už jen z toho, jak se baví s policií. Neseděla mi už od začátku a bylo jasné, že ohledně něčeho lže.

Luke mi lezl na nervy v podstatě od počátku. Když ho popisovala Mel, bylo to zlé, ale když se pak sám rozpomínal na to co se dělo, tak to bylo ještě horší. Byl pouhý blbý zbabělec, to jak sebou nechal manipulovat a tlačit se do všeho tak dlouho.... Vzal si novou ženu rok a půl po smrti své první ženy a přišlo mu to v pořádku. To, že neposlouchal své děti, o tom ani nemluvím.

Prokristapána, vždyť byl v armádě a sám zmiňoval, že mu Mel sahala po ramena i s podpatky. Tak jakto, že se od ní nechal mlátit a ještě k tomu tak dlouho? A celý ten úžasný plán útěku, který vymyslel...

Zároveň tvrdí, že děti jsou mu přednější, vždyť ohledně toho se nejčastěji hádali, ale pak od nich slyší a na vlastní oči vidí a slyší, jak s nimi Mel zachází a neudělá ABSOLUTNĚ NIC. Debilní posera.
Rozčilovalo mě to tak moc, že bych klidně už jen kvůli němu dala nižší hodnocení.

Záplatka byla celkem fajn, ta se mi celkem líbila, ale na druhou stranu. To si nikdo nevšiml, že se Ted chová téměř STEJNĚ jako Mel? Vážně?
Zároveň té avizované vraždě v anotaci jsou v samotné knize věnovány 3 stránky.

Prostě, anotace je mnohem lepší než kniha, pokud chcete číst knihu o absolutním slabochovi, tak toto je přesně pro vás.

21.08.2023 2 z 5


Dokonalá nevěsta Dokonalá nevěsta Sophie Kinsella (p)

Nějak nadšená jsem nebyla. Z postav se mi nelíbila ani jedna, každý se tam choval jako malé rozmazlené dítě. Simon od začáku působil jako hlupák s nosem nahoru. Ten jeho komplex méněcennosti byl poměrně trapný. Zápletka jako taká nebyla vůbec uvěřitelná, jakože by si někdo někoho vzal a pak si řekl, že se to vlastně nestalo, takže to nemusí řešit mi připadá úplně na hlavu.
Bohužel to ani nebylo vtipné.

17.08.2023 2 z 5


Víkend plný viny Víkend plný viny Sandie Jones

Kniha se mi líbila i když...
Nelíbilo se mi, že všechno bylo "kdo co řekl" a "kdo s kým spí" a "kdo co udělal". Rachel zároveň nikdy nekonfrontuje svého manžela, i když si myslí, že ji už dlouho podvádí, ale nic neřekne.
To jak hnusně mluvili všichni o Ali, i když se ke konci ukázalo jak bylo všechno jinak mě trochu mrzelo, protože se k ní nikdo za jejími zády nechoval moc pěkně.
Nebyl to za mě moc thriller, spíš hodně velké drama, ale četlo se mi to moc fajn, přečetla jsem to jedním dechem.

16.08.2023 4 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Kniha se mi moc nelíbila. Mám ráda autorčiny knihy, její strašidelné domy jsou moc fajn, ale tato byla taková.. nemastná neslaná. V příběhu jsem se ztrácela asi do půlky knihy, nechápala jsem co se tam pořád dějě. Pak se to tedy trochu vyjasnilo, ale přibyli jiné záhady. Ty vize "teď a tehdy" působily rušivě a ještě více mátly.
Na druhou stranu konec byl zpracovaný dobře, ten se mi celkem líbil.

09.08.2023 3 z 5