Turiel11 Turiel11 komentáře u knih

☰ menu

Proč (a jak) psychosomatika funguje? Proč (a jak) psychosomatika funguje? Jarmila Klímová

Kniha je skvělá, dle mého názoru. Autorky s lehkostí a humorem boří zažitá dogmata, obsáhlé téma podávají jasně a srozumitelně. Nemyslím si, že by si kniha zasloužila označení - odpad!, ale respektuji, že každý má jiný názor a hodnotí ze svého úhlu pohledu a životní zkušenosti. Já bych knihu doporučila všem lidem s otevřenou myslí.

10.09.2020 5 z 5


Rozhovor s andělem Rozhovor s andělem Inelia Benz

Skvělá kniha! Pomohla mi zbořit zcestné představy, které jsem si vytvořila a se kterými jsem žila, a zároveň jsem si díky této knize mnohé uvědomila. Místy to pro mě bylo složitější čtení, ale podle hesla:"Každý pobere, co v danou chvíli unese." :-)

20.08.2020 5 z 5


Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu Inelia Benz

Ačkoliv je kniha spíše pro začátečníky, kteří se hledají, myslím, že má co říct všem, které toto téma zajímá. Líbí se mi, jak je autorka laskavá, vyvrací zažitá dogmata a zároveň dává návod, na co si dát pozor. Jsem z knihy nadšená.

20.03.2020 5 z 5


Jak se modlí čarodějky Jak se modlí čarodějky Michaela Kudláčková

Knihou jsem nadšená! Je pochopitelná, srozumitelná, zajímavá svým obsahem, úžasně se čte a nejednou jsem se u ní upřímně od srdce zasmála. Vřele doporučuji. :-)

01.03.2019 5 z 5


Spratek Spratek Zdeňka Jordánová

Skvělá kniha!

19.01.2019 5 z 5


Božský Božský Christina Lauren

Já vám nevím... Jakože dobré,ale... Jsem nenáročný čtenář,co se této literatury týče,ale něco mi tam nesedlo.Místy mi to připomínalo předcházející díl a nemůžu si pomoct,ale ačkoliv to tak z počátku nevypadalo,po dlouhých úvahách jsem dospěla k názoru,že hlavní hrdina je mimoň,jinak to není možné.:-D Ale oddechovka dobrá.

13.01.2019 3 z 5


Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Jééé, mně se to líbilo! :-D Hlavní hrdinové sympaťáci, líbilo se mi, jak byl příběh od samého začátku nastavený a jak plynul. Super kniha i série! :-)

19.11.2018 5 z 5


Šéf Šéf Vi Keeland

Při čtení knihy mě napadla myšlenka, že tato kniha patří k nejlepším, jaké jsem z tohoto žánru četla. Hlavní hrdinové sympatičtí, každý svým způsobem, vtipní, chemie mezi nimi neuvěřitelná. Knihu jsem hltala a bavila se u ní. Doporučuji!

14.11.2018 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Věděla jsem, že tato, oproti ostatním, útlounká knížka má být úvodem pro další pokračování z tohoto světa. A myslím si, že se to autorce bezezbytku podařilo.
Momentálně panuje křehký mír, ale všichni, kdo byli vystaveni válce, se potýkají se svými démony. Tak nějak si myslím, že v dalších knihách bude vyprávění o Feyre a Rhysovi upozaděno a dostanou slovo další. Je mnoho příběhů, které čekají na svůj šťastný konec... Elain, Lucien, Azriel...Morrigan...Cassian a Nesta, Vassa, Jurian...snad i Tamlin..a kdo ví, kdo ještě další.
Bylo hezké se do tohoto světa na chvíli vrátit. Bylo hezké číst, že jsou Feyre a Rhys šťastní. Tu jejich bandu a pošťuchování mám upřímně ráda, celou dobu mě bavili. Kniha mě navíc začala ladit na vánoční notu, což považuji za dokonalou třešničku na dortu. Opravdu se těším na pokračování.

03.11.2018 5 z 5


Odmítnutá Odmítnutá Jodi Ellen Malpas

To, co v první knize začalo se v druhé knize úspěšně rozvíjí. Miller je mi čím dál sympatičtější, Livy mě místy štve, ale zachraňují to ostatní postavy. Stále nové překážky a problémy, se kterými se musí pár potýkat jsou vcelku zajímavé a bavily mě. Jdu na třetí díl.

03.11.2018 3 z 5


Zaslíbená Zaslíbená Jodi Ellen Malpas

Příběh mě od začátku vtáhl a zaujal a rychle nabral obrátky. Hlavní hrdina je pro mě něčím neotřelým, Livy sympatická hrdinka, i když mi vadí její styl mluvy. Doporučuji mít připravený druhý díl. ;-)

03.11.2018 3 z 5


Odhalená Odhalená Jodi Ellen Malpas

Celou sérii jsem přečetla velmi rychle a dostala jsem to, co jsem očekávala, ale i tak... Nestává se mi to často...téměř vůbec, ale v tomto případě tomu tak bylo...hlavní hrdinka mě místy neskutečně vytáčela. Vážně neuvěřitelně! Kniha je nabitá neustálými zvraty a v podstatě vám nedá vydechnout, chápu, že toho na ni bylo moc, ale na mě bylo občas moc jí... Plus její hovorové vyjadřování mi s každou knihou lezlo na nervy víc a víc. Koncem to ale celkem zachránila. :-) Hlavního hrdinu, dokonale nedokonalého Millera, jsem si naproti tomu oblíbila velmi. Prostě k sežrání. :-D I další postavy mě velmi bavily. Rozuzlení celého příběhu je překvapující i předvídatelné, ale super. Příjemné čtení, když chcete vypnout.

03.11.2018 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Skvělá, skvělá, skvělá kniha! Geralt z Rivie...Chápu, proč se vyprávění o něm stalo kultovní záležitostí. I mě si získal velmi snadno a rychle. Zvláštní...z nějakého důvodu jsem si myslela, že je jiný, než jak jsem ho poznala v knize...je daleko lepší. První knihu jsem zhltla jako malinu a těším se na pokračování.

03.11.2018 5 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Když se ohlédnu za předešlými knihami, tak mi bylo Chaola velmi často líto. Nikdy to neměl jednoduché a po tom, co se stalo s Aelin, mi připadal vyloženě opuštěný. Od této knihy jsem ale neměla žádná očekávání a spíš jsem byla zvědavá, co přinese. A dostala jsem samozřejmě daleko víc, než by mě vůbec napadlo. Kapánek mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale jakmile se to stalo, tak bylo velmi těžké ji odložit z ruky. Příběh nenásilně plynul a odkrýval další dílky skládačky. S oblibou říkám, že před čtením knihy SJMaas je nanejvýš nutné navštívit kardiologii, protože u jejích knih hrozí zástavy srdce a infarktové stavy, a tato kniha nebyla výjimkou. Občas mi vážně hlava nebere, jak to ta ženská dělá.?! Jak je všechno propojené a jaké zvraty dokáže vymyslet, při tom to má stále hlavu a patu a člověk si říká, že to vlastně ale dokonale dává smysl?! Ano, občas se "něco" některé postavě "naservíruje". Prostě se objeví "někdo", kdo zrovna ví to, co je třeba vědět, ale to je takový detail ve srovnání se vším ostatním. Knihu jsem si bezezbytku vychutnala a už se VÁŽNĚ těším a zároveň se bojím, co nás čeká v díle posledním.

!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!
Ale mrtvicové stavy prožívám už teď, když si představím, jak Chaol s Yrene přijedou za Aelin-Lysandrou a ta samozřejmě nebude vědět, kdo Yrene je, včetně Falkana a zase budou vznikat bolestivá nedorozumění a smutné situace. Už to úplně vidím!!! :-D

07.09.2018 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Dlouho jsem této knize odolávala. Chlácholila jsem se tím, že "jsou to povídky z doby před a nebudou tam přeci žádné až tak důležité informace". Zlatý voči!!! :-D Nakonec jsem přeci jen dospěla k závěru, že knihu bude třeba přečíst a tak jsem se do ní pustila. Po dočtení Říše bouří, před tím než jsem se pustila do Věže úsvitu. Ukázalo se, že to bylo naprosto nezbytné. Nejenže je to úžasně napsané, ale člověk najednou daleko lépe chápu dobu po, která tím dostává mnohem temnější a tragičtější hloubku. Samozřejmě, že děj povídek je na další knihy velmi úzce navázán, takže když to víte, lépe se orientujete v tom "kdo co jak a proč". Ano, Celaenu zde můžeme vidět v rozkvětu její domýšlivosti, sebevědomí a marnivosti, ale také naivity, díky které, jak se ukáže, je nejzranitelnější. Do poslední kapitoly jsem se musela doslova nutit, protože jsem věděla... a bylo to ještě daleko horší. Autorka dokázala, že z daného tématu vyždímá maximum a přesně tak jsem si připadala, když jsem zavřela dočtenou knihu. Vnímám to jako velký autorčin um, že toto dokáže se slovy a se čtenářem. Byla jsem jenom ráda, že mohu hned sáhnout po pokračování série Věž úsvitu, abych se z toho trošku oklepala. Jestli někdo váhá, tak jako já na začátku, pak říkám neváhejte a přečtěte si ji. Každá stránka stojí za to.

07.09.2018 5 z 5


Skutečná láska - probuďme svoje srdce Skutečná láska - probuďme svoje srdce Thich Nhat Hanh

Zajímavá kniha. Stručně a jasně popisuje, co je třeba, aby člověk mohl šťastný.

07.09.2018 4 z 5


Vášnivý lhář Vášnivý lhář Christina Lauren

Do tohoto dílu jsem se poctivě začetla. Můj dojem je takový, že z celé série má jasnou hlavu a patu. :-D Nenáročné čtení, u kterého jsem si odpočinula. Proč ne? :-)

06.09.2018 4 z 5


Vášnivý hříšník Vášnivý hříšník Christina Lauren

Tento pár se mi obzvlášť zalíbil. Byli roztomilí a vtipní. Celková zápletka mi přišla trošku mimo, ale platí to stejné, jako u předchozích knih. Člověk si odpočine a přijde na jiné myšlenky. Kniha mě bavila.

06.09.2018 3 z 5


Vášnivý sprosťák Vášnivý sprosťák Christina Lauren

Když jsem proletěla jedničku, tak jsem chtěla vědět, jak to bude dál. :-) Opět přečteno "rychločtením", ale bohatě to stačilo. Člověk na chvíli vypne a odpočine si.

06.09.2018 3 z 5


Vášnivý svůdník Vášnivý svůdník Christina Lauren

Knihu jsem doslova proletěla, potřebovala jsem se odreagovat a to mi bylo splněno. Lehké čtení, ocenila jsem snahu o trošku jiné lechtivé scény. ;-)

06.09.2018 3 z 5