Trosman Trosman komentáře u knih

☰ menu

Tiberiové války Tiberiové války Keith R. A. DeCandido

Jak jsem tuhle hru miloval včetně datadisku (a ještě si ji určitě někdy rád zahraju), tak kniha mě nějak extra nenadchla. Za mě ten rozjezd je celkem pomalý a konec strašně uspěchaný a ostatně o ničem.

Potenciál z hry a skvělých scén, včetně velmi dobrého příběhu, mi přijde tak trochu zahozen do kouta a spíš jen kniha trochu využívala pasáží ze hry.

Pro někoho, kdo to nehrál to bude asi úplně o ničem, protože celé pozadí konfliktu a rozšíření Tiberia a tak, je v knize zmíněno jen okrajově.

Díky dobré čtivosti a kapitole o životě ve žluté zóně a celkově díky kapitolám s reportérkou dávám něco mezi 3 - 4 hvězdičkami, ale spíše se to blíží k těm 3.

11.11.2022 3 z 5


V Krvavém pásu V Krvavém pásu Jakub Mařík

Skvělá knížka, jen teda v těch jménech mám zmatek. Asi nejméně jsem se v tomto ohledu ztrácel u druhé knihy. Ale už se těším na další díl, kde už z ukázky můžu očekávat, že přijde hlavní zlom dějové linie.

21.06.2022 5 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Hodně zajímavá kniha, která mě bavila od začátku do konce. Tady nešlo dát nic jiného než 5 *

29.01.2022 5 z 5


Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Toto je třetí kniha, kterou jsem od tohoto autora četl a rozhodně nejslabší. Vyjít tak před 15 lety, tak by mě asi zaujala víc. Ale podobných knih už bylo napsáno spousty a zde mi chyběla i nějaká zajímavá zápletka. Navíc jsem se neorientoval dlouho, kdo je kdo a až na konci knihy je napsáno, kdo patřil pod kterou společnost.

Jediné plus je asi to, že se tato kniha dá přečíst rychle a že se to týká aktuálního světa a toho, co se skutečně děje.

20.10.2020 2 z 5


Vzpomínka na Zemi 1-3 (box) Vzpomínka na Zemi 1-3 (box) Liou Cch'-sin

Skvělá série, která sice má trochu pomalejší rozjezd, ale rozhodně jsem se nenudil a četl jsem ji s radostí.

Pět hvězd dávám hlavně kvůli tomu, jak široký obsah tato série měla a ukázka toho, že i když hrozí invaze z vesmíru, tak se lidi nemusí úplně spojit. Často mi to ve sci-fi chybí, protože ve chvíli, kdy něco hrozí zemi, tak najednou jakoby se všichni spojí a lidstvo nemá žádné vnitřní problémy. Dále se mi líbí v jakém časovém úseku se tyto knihy odehrávají. V podstatě v nekonečném časovém úseku.

Co bych vytkl je práce s postavami. A také možná až příliš sci-fi termínů ke konci, kdy se v tom podle mě může hodně lidí začít ztrácet.

Jako celek ale tato série je jednoznačně unikátní a přemýšlím o tom, že si ji časem zase celou přečtu, což se mi u jiných knih málokdy stává.

Docela by mě zajímalo, kolik času zabralo vymýšlení celé této série, protože to muselo zabrat strašně moc dnů a večerů. Autor má můj obdiv.

20.10.2020 5 z 5


Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen Marc Elsberg (p)

Kniha zajímavě psaná. Dá se přečíst rychle. Hvězdičku dolu proto, že se vlastně za celou knihu nevysvětlil motiv k té vraždě (kromě toho, že to nastartovalo sérii vyšetřování) a také se mi nelíbíl konec na letišti v Sao Paulu.

08.07.2020 4 z 5


Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

U těchto knih se nedá moc hodnotit to, jak byly čtivé. Když to srovnám s Bossem Babišem, tak tato kniha mě fakty až tolik nenadchla. U Babiše jsem měl pocit, že jsem se dozvěděl i hodně nových věcí. Zde o většině člověk už dávno ví. Také by se hodil pro takovou knihu spíše název "Lidé okolo Miloše Zemana", protože o Milošovi Zemanovi se tato kniha zmiňuje daleko méně než o lidech z jeho okolí. Když už tedy v knize se hodně popisuje, kdo stojí a stál okolo M. Zemana, tak by se hodilo věnovat i nějakou část panu Ovčáčkovi, protože třeba osobně by mě zajímalo, jak ten se dostal do blízkosti Miloše Zemana.

28.05.2020 3 z 5


Nyxia povstává Nyxia povstává Scott Reintgen

Konec možná trochu uspěchaný, ale jinak se kniha četla skvěle. Líbí se mi, že u této série je každá kniha naprosto rozdílná od té předchozí.

28.05.2020 5 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Pěkně čtivě napsáno. Vzhledem ke konci se těším na další díl. Jak už tu psali ostatní, není to sice nic nového, ale rozhodně se dá číst tato knížka pěkně. K plným 5* mi ale něco chybělo, asi víc propracovaný děj. Ale věřím, že druhý díl už bude plný děje a toto byl vlastně jen takový prolog.

29.03.2019 4 z 5


Český špion Erwin van Haarlem Český špion Erwin van Haarlem Jaroslav Kmenta

Zajímavá kniha, která je i dobře rozložená a rozhodně jsem se u ní nikdy nenudil. Posledních asi 200 stránek bylo naprosto super.

25.05.2018 5 z 5


Tři minuty do soudného dne Tři minuty do soudného dne Joe Navarro

Až tak mě tato kniha nezaujala. Na cestu do práce to bylo dobré, ale nenutilo mě to číst dál. Možná kdyby ta kniha měla polovinu stránek, tak by to bylo lepší. Je tam dost pasáží, co mi přijdou úplně k ničemu.

18.02.2018 3 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Poslední pasáž byla velmi zajímavá, ale něco mi k těm 5 hvězdičkám u této knihy chybělo. Ale jinak je psaná zajímavě a možná je to jen můj pocit, protože detektivky jsem nikdy moc nemusel, ale nelituju toho, že jsem si tuto přečetl.

04.12.2016 4 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Kdysi jsem tuto knihu měl v povinné četbě a asi po 200 stranách jsem si řekl, že tohle nedám a jednou ji možná přečtu, ale nějak mě to k tomu zpětně netáhne. Možná jsem udělal chybu, protože je to jediná kniha, kterou jsem začal číst a nedočetl jsem ji až do konce. Jelikož vím, že se hodně lidem líbí, tak ten pocit přečíst ji znovu mám, protože asi pak časem se z toho stane kniha se zajímavým dějem, proto pro mě nemá smysl hodnotit hvězdičkami.

04.12.2016


Anatomie lži Anatomie lži Dan Brown

Tuto knihu jsem si z Brownových nechal jako poslední a musím uznat, že stejně jako u ostatních knih i tady jsem se od čtení nedokázal odtrhnout. Až mi na konci bylo líto, že už jsem od něj dočetl všechny knihy, ale pokud se ke mně dostaly správné informace, tak už pracuje na další knize, tak jen aby co nejdříve vyšla. :-) Jeho styl s tím, že na konci každé kapitoly je nějaký zvrat je takový, že nejde jeho knihu odložit. :-)

27.10.2016 5 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Přečetl jsem všechny knihy s Langdonem a když to tak přebírám, tak tahle mi z těch 4 přišla nakonec nejlepší. Děj se snad ani na chvilku nezastavil a ani já jsem se od této knihy vůbec nedokázal odtrhnout (ostatně jako od všech od tohoto autora, ale u této zvlášť). Nakonec lituji toho, že už to mám za sebou, protože mě nakonec příběh poslední knihy uchvátil asi nejvíc. Asi kvůli tomu, že se zajímá i tak trochu o skutečnou současnou problematiku lidstva. :-)

12.10.2016 5 z 5


Marťanská kronika Marťanská kronika Ray Bradbury (p)

I když jsem tuto knihu četl hodně dávno, tak povídka „Přijdou vlahé deště“ ve mě zůstává pořád. Úžasná kniha, která ukazuje ne příliš optimistickou budoucnost. Určitě někdy přečtu rád znova, protože si pamatuji, že jsem to zhltal snad během jednoho odpoledne vše kdysi a to jsem byl ještě kluk, co nemohl všemu rozumět.

Je to vůbec jedna z prvních přečtených knih, ze které si pasáže pamatuji dodnes a vím o čem byla. Proto 5 hvězd. Není to sice žánr pro všechny, ale mě tato kniha zaujala velmi.

07.08.2014 5 z 5


Konec civilizace Konec civilizace Aldous Huxley

Něco neuvěřitelného,co se týká té doby, jdy byla kniha vydána. Jedná se o velmi čtivou knihu. Dal bych klidně 5 hvězdiček, ale něco tomu chybělo, co se nedá popsat. Na druhou stranu je to jedna z mála knih, kde neexistuje postava, která by neměla mnoho záporných vlastností, což se moc často nestává.

Doufejme, že tento svět ovšem nikdy nenastane, i když do toho je ještě hodně daleko.

03.08.2014 4 z 5