Toupeira Toupeira komentáře u knih

☰ menu

Malíř vzpomínek Malíř vzpomínek Gwendolyn Womack

Kniha mne zaujala již obálkou i anotací, ale že mne takto pohltí již od první stráky, že ji přečtu do 24 hodin a stále o ní budu uvažovat, to jsem nečekala. Kromě 5 hvězd dávám bonus S = SKVOST !!!

25.11.2016 5 z 5


Proroci z fjordu Věčnosti Proroci z fjordu Věčnosti Kim Leine

Opravdový čtenářský zážitek, skvost pro náročnější čtenáře. Drsný a působivý obraz ponuré atmosféry Grónska 18. století, hluboký průnik do duše misionářů, dánských kolonizátorů i domorodých obyvatel.

25.10.2015 5 z 5


Agnes Agnes Hannah Kent

Skvěle napsaný, hluboký psychologický náhled do duševního rozpoložení ženy odsouzené k trestu smrti. Poslední týdny svého života tráví na islandské farmě, kde těžce pracuje a po večerech vypráví svůj životní příběh, čímž si získává soucit a poté i přátelství spolubydlících. Silný baladický příběh velmi realisticky vystihuje drsnou a ponurou atmosféru doby, místa i jejich obyvatel. Doporučuji, nezapomenutelné čtení!

09.10.2015 5 z 5


Africký příběh lásky Africký příběh lásky Daphne Sheldrick

Nádherná Kniha! Opravdový milostný příběh v tom nejkrásnějším slova smyslu.
Mluvíme-li o lásce, je škoda tento pojem směřovat pouze vůči milované osobě. Autorka této knihy prožívá lásku objímající nejen nejen člověka - spřízněnou duši, ale celý kraj, přírodu a zvířata se slony v čele, obětavou a nekonečnou práci pro jejich dobro, snahu jim pomoci v nouzi. Obdivuji Daphnino velké srdce, vytrvalost u beznadějných případů, její sílu udělat vždy vše, co bylo v jejich silách...

22.09.2015 5 z 5


Tanec Maora Tanec Maora Emma Temple

Krásný, poutavě napsaný příběh německé studentky Siny, která navštíví Nový Zéland. Duše této země je jí povědomě blízká, domorodci ji nepovažují za náhodnou turistku. A děje-li se něco neobvyklého, je dobré se zeptat: co mi to má říci? A samozřejmě hledat pravdu a pochopit...
Vřele doporučuji všem, kdo se rádi ponoří do spletitých rodinných tajemství a milovníkům románů Laury Walden.

26.05.2015 5 z 5


Tygrova žena Tygrova žena Téa Obreht

Kniha je zvláštní a dojemná, někdy podivná a neuvěřitelná, přesto zajímavá, hluboká a nezapomenutelná. Originalitu hodnotím plným počtem bodů.

23.04.2015 5 z 5


Maorská princezna Maorská princezna Laura Walden

Moc pěkné čtení lehčího žánru. Pro všechny, kdo mají rádi Nový Zéland a spletité rodinné historie zakryté rouškou tajemství. Krásný výlet do divoké části světa, krutě zmanipulované bílými osadníky. Vřele doporučuji!

23.04.2015 5 z 5


Jít za hlasem svého srdce Jít za hlasem svého srdce Jan-Philipp Sendker

Tato kniha je pro mne jedním z nejkrásnějších milostných příběhů, které jsem četla. Je skvěle napsaná, silná a dojemná, udržuje v napětí až do samého konce, zasluhuje 100 % hodnocení.

18.04.2015 5 z 5


Kresby v prachu Kresby v prachu Zoë Klein

Nádherná kniha, plná čisté a opravdové lásky. Naprostý opak té spousty v současné době vydávaných románů, kde pojem milovat ztrácí svůj duchovní rozměr. Vřele doporučuji!

18.04.2015 5 z 5


Bůh pouště Bůh pouště Wilbur Smith

Skvělá náhrada knihy Řeka bohů II, navazuje na 1. díl série. Líbila se mi, je čtivá, okořeněná špetkou humoru. Pikantní scéna :) se odehrává v Mamosově chrámu, kdy posádky ukořistěných lodí překvapí svaté muže zrovna ve chvíli, kdy projevují svou náboženskou horlivost podivným modlitebním rituálem...

15.04.2015 5 z 5


Kalich Kalich Nancy Bilyeau

Velké zklamání. Obálka knihy mne upoutala, obsah nikoliv. Spousta zbytečných postav, ve kterých se nelze orientovat, sledovala jsem pouze příběh hlavní hrdinky, a to pouze ze zvědavosti, o jakou věštbu se jedná a jak se naplní.

14.04.2015 1 z 5


Glencoe Glencoe Charlotte Lyne

Plně souhlasím s popisem k románu "strhující a mistrně napsaný". Tento úsek skotských dějin poznáváme prostřednictvím příběhů několika rodin horalů osídlujících hluboká údolí skotské Vysočiny. Fascinoval mne smyl těchto lidí pro čest, byli pro ni ochotni prolít svou krev i položit život. Zamýšlím se, kam se tato vlastnost zatoulala, co znamená slovo "čest" v dnešní moderní době? Skvělá kniha, vřele doporučuji!

13.04.2015 5 z 5


Dar deště Dar deště Tan Twan Eng

Na tuto knihu nikdy nezapomenu, ponořit se do toho příběhu je opravdu silný a hluboký zážitek! Je to skvost pro každého náročnějšího čtenáře.

13.04.2015 5 z 5


Šafránový měsíc Šafránový měsíc Nicole C. Vosseler

Přečetla jsem všechny čtyři u nás vydané knížky této autorky, jsou skvěle napsané, ale tento titul je ze všech nejlepší! Skvěle napsaný příběh milostný i dobrodružný, část poznávací je tak reálně podaná, že jsem si dokázala živě představit popisovaná místa, já tam prostě byla! Beletrii běžně nekupuji, ale Šafránový měsíc se stal jedním z mála románů, které v mé malé knihovničce zaujaly své místo.

12.04.2015 5 z 5


Dívka, která nesměla mít sny Dívka, která nesměla mít sny Barbora Walterová Benešová

Vynikající kniha! Po přečtení si snad každá žena uvědomí, jak svobodné v naší zemi jsme. Díky perfektně napsanému příběhu poznáme krutou realitu Keni, které se málokterá afričanka dokáže vzepřít, přestože touha po lásce a citech sídlí v duši každé z nich. V kapitole, kdy se divoška z Keni ocitne v moderním velkoměstě jsem se hlasitě smála a předčítala manželovi alespoň krátké úryvky. Jsem ráda, že naděje, která "umírá poslední", na naši hrdinku nezanevřela. Vřele doporučuji všem ženám!

10.04.2015 5 z 5


Oheň je tvým osudem Oheň je tvým osudem Barbara Erskine

Děkuji všem za doporučení a pozitivní komentáře! Začátkem děje a množstvím postav jsem se nemohla prokousat a chtěla knihu odložit. Pouze díky těmto stránkám jsem tak neučinila, ale začala uhánět s větrem o závod středověkou Anglií, Walesem a Skotskem, ponořila se do dávných mýtů i legend, sledovala naplnění lidských osudů i věšteb, oplakávala kruté osudy i zmařené životy... Nádherné čtení!!!

28.03.2015 5 z 5


Posvátná přísaha Posvátná přísaha Laura Walden

Skvěle napsaný příběh z prostředí Nového Zélandu. Opět záhadná rodinná historie a odhalování jejích utajených kořenů, napínavé a čtivé!

24.03.2015 5 z 5


Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Dojemné čtení! Psychologický příběh o lásce i jiných emocích, které mají sílu zacloumat každým z nás. Připomíná mi, že nedostatek komunikace mezi lidmi (nevyřčená věta, nepřečtený dopis) může způsobit zbytečné trápení mně i ostatním. Doporučuji!

19.03.2015 5 z 5


Ohnivý ostrov Ohnivý ostrov Kimberley Freeman

Pěkný příběh lehčího žánru, typický román pro ženy, odehrávající se v exotickém prostředí.

19.03.2015 4 z 5


V zemi bílého oblaku V zemi bílého oblaku Sarah Lark (p)

Poutavé čtení pro všechny milovníky rodinných ság i příběhů odehrávajících se v exotickém prostředí. Vřele doporučuji.

19.03.2015 5 z 5