-Topr- -Topr- komentáře u knih

☰ menu

Poslední kontinent Poslední kontinent Terry Pratchett

Jako vždy Terry Pratchett nezklamal, knížka má vtipny a poutavý děj.
Jedná se o jednu z mála knih s mojim oblíbencem Mrakoplašem, zde je už je vidět, jakým vývojem Mrakoplaš prošel. V této knize už Mrakoplaš, alespoň na mě nepůsobil jako budižkničemu co vždy nějak zachrání svět, zde byl takový, že jisté kroky co podnikal už byli rozumnější než v předchozích knížkách.
Každopádně doporučuji !! Knížka vás dostane na místa kde jste rozhodně v zeměplošské sérii ještě nebyli (kontinent XXXX) a poznáte postavy u kterých vás jejich existence vyvede z míry.....ostatně jako vždy ;)

29.07.2018


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Dokonalá knížka, i teď s odstupem času nedokáži popřít, že je to jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl.
Nádech absurdnosti knížce dodává jisté kouzlo a při začtení se budete věřit všemu.

29.07.2018


Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Moje první knížka od pana Terryho Pratchetta aa musím uznat, že dokonalá, skvělá. Ze začátku jsem se sice lehce ztrácel (z nezvyku), ale po pár stránkách jsem se chytl.
Teď s odstupem času (po přečtení vice knížek ze série Zeměplochy) mi přijde, že v této knížce už by toho ani víc být nemohlo, je dokonale napěchována supr postavami a jejich příběhy, které se samozřejmě prolínají, od Mrakoplaše s Dvoukvítkem a Zavazadlem po Barbara Cohena a druidskou pannu Bethan.

12.07.2017 5 z 5


Mort Mort Terry Pratchett

Supr knížka kde je skoro hlavní postavou Smrť, tou hlavní, je tu jeho učedník Mort, který svou láskou k princezně Keli značně zkomplikuje situaci. Smrť se nechává totiž Mortem zastoupit a stává se kuchařem. Naštěstí se věci nakonec srovnají a na povrch vyleze i uznávaný mág Alberto Malich.

12.07.2017 4 z 5


Magický prazdroj Magický prazdroj Terry Pratchett

Apokalypsa, kdežto spíše Jakokalypsa, svěřená opilcům a malý klučina který za rozkazů svého skoro mrtvého otce malém zničí svět.
Příběh mi přišel kapku táhlý, ale člověk si zvykl. Tak nějak tajně jsem doufal, že se Mrakoplaš a Konina dají dohromady, ale bohužel :/, i přes toto rádoby zklamání knížku doporučuji.

Ten kdo má v oblibě mágy a zároveň i "šikulu" Mrakoplaše ať neváhá a knížku si přečte !

12.07.2017 4 z 5