Toňula Toňula komentáře u knih

☰ menu

V moci zla V moci zla Linda Castillo

Začínám být závislá na příbězích Kate Burholderové - tento se obzvlášť podařil, pátrání v přestrojení, postupné odkrývání skrytého zla, napětí od začátku do konce a v centru všeho sympatická hrdinka! Parádní čtení!

20.04.2024 5 z 5


Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Další výborná kniha z pera oblíbené autorky, tentokrát studující vztahy mezi několika ženami na rozlučce se svobodou. Napětí postupně graduje odhalováním věcí z minulosti, měnícími se vztahy mezi ženami až k dramatickému konci..

16.04.2024 4 z 5


Královna noci Královna noci Simona Ahrnstedt

Také patřím k autorčiným fanynkám, takže za mne spokojenost-čtivé, s erotickým nábojem, sympatickými hrdiny, co více si ženská duše může přát..

10.04.2024 4 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Vzhledem k tomu, že jde o autorčinu prvotinu, tak smekám. Čtivý příběh z nedávné minulosti, která tvoří kulisu vyprávění mladé ženy hledající po válce nový život a hlavně štěstí v českém m pohraničí. Autorka citlivě popisuje nejen osobní život hlavní hrdinky, ale i prostředí a vztahy, které navazuje s lidmi, kteří jí vstupují do života.

31.03.2024 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Za mne spokojenost-čtivé, napínavé, jen možná množství nástrah připravených na Maggie a jejich překonání bylo trochu přitažené za vlasy, ale celkově dobrý thriller od mého oblíbeného autora!

26.03.2024 4 z 5


Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

U této série s Josie Quinnovou mám trochu problém si vzpomenout, co se odehrálo v dřívějších dílech..přesto si vždy užiju nový díl, ve kterém vždy autorka nenásilně stěžejní momenty z minulosti připomene aniž by nějak narušila právě vyprávěný příběh, ve kterém nikdy nechybí napětí, je čtivý a plný nečekaných zvratů. Určitě se s Josie nevidím naposledy..

23.03.2024 4 z 5


Nultá hodina Nultá hodina Jana Poncarová

Další pozoruhodný příběh z naší nedávné historie, pro mne opět kromě příběhu o deziluzi a zklamání z doby bezprostředně po válce také zdroj nových informací podaný bez přikrašlování a zároveň velmi laskavě

20.03.2024 4 z 5


V troskách tornáda V troskách tornáda Linda Castillo

Opět zajímavý případ mé oblíbené Kate Burholderové, opět se prolínají linie případu a její osobního života, opět čtivý příběh nepostrádající napětí a spád.

17.03.2024 4 z 5


Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Kniha si zaslouží plný počet hvězd. Čtivý příběh o těžkém osudu mladých lidí židovského původu,kteří uprchli před válkou do Palestiny. Přiznávám, že jsem o této historické skutečnosti neměla tušení, o to více pro mě kniha byla přínosem. Doslova jsem se ponořila do osudů hlavních postav a spoluprožívala jsem s nimi všechny ty nelehké situace, které je při strastiplné cestě potkaly.

12.03.2024 5 z 5


Země snů Země snů Nicholas Sparks

Z této knihy jsem poněkud na rozpacích - je čtivá, lidská, tak, jak to Nicholas Sparks umí, ale zároveň taková těžkopádná, hlavně Colbyho příběh, který jakoby přešlapuje na místě,místy je na mne až triviální.. Závěr je nečekaný a zajímavý, ale svým způsobem takový klišovitý..

07.03.2024 3 z 5


Vytoužená smrt Vytoužená smrt Cara Hunter

U této knihy jsem se dost trápila, velké časové skoky, dějová překombinovanost, různé styly textu-dříve mi to u autorky nevadilo, tentokrát neskutečně otravovalo..škoda

25.02.2024


Kukačka Kukačka Camilla Läckberg

Na další Camilla Läckberg jsem se těšila hodně, ale možná jsem měla velká očekávání.. Začátek trochu rozvláčný,pak se naštěstí děj dál do pohybu a zbytek románu jsem si víceméně užila. Možná svoje udělala i dlouhá doba od předchozího dílu, kdy jsem musela trochu tápat nad vztahy mezi postavami.

25.02.2024 4 z 5


Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

Po dvou předchozích knihách trochu překvapení, ale vzhledem k tomu, že mi hlavní hrdinové byli věkově blízcí a některé situace a vyjádření přesně vystihovali uvažování mých vrstevníků, jsem si knihu přečetla s chutí.

17.02.2024 4 z 5


Poslední pozdrav Poslední pozdrav Jitka Ludvíková

Zdařilá detektivka z českého prostředí, čtivá, uvěřitelná zápletka, dobře vykreslené postavy a místy jemný humor. Spokojenost!

09.02.2024


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

(SPOILER) Opravdu zdařilý román mapující nelehké osudy jedné dvojice, která prožila bohatý život a v jeho závěru se setkala s vnukem, o kterém neměli ani tušení.. Příběh vyprávěný pohledem všech hlavně postav mapuje také nejnovější období českých dějin a jejich vliv na život hrdinů.

03.02.2024 4 z 5


Jsi na řadě Jsi na řadě Holly Seddon

Začátek knihy mě lehce navnadil,zajímavá zápletka, ale další část mě nezaujala, nemohla jsem se do ní začíst, bohužel..

31.01.2024 3 z 5


Mrtví promlouvají Mrtví promlouvají Linda Castillo

Linda Castillo opět nezklamala, další napínavý příběh, jehož hrdinové jsou z amišské komunity..Super!

26.01.2024 5 z 5


Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Krásný příběh ženské síly, lásky , obětavosti, ale i slabosti, která nezabrání žít dál a vyrovnat se s těžkým osudem. Je to nejen příběh jednoho člověka, ale současně více lidí, jejichž životy se proplétají a vlastně tvoří součást českých dějin.

23.01.2024 5 z 5


Lepší člověk Lepší člověk Louise Penny

Další zajímavý případ oblíbeného komisaře, pozoruhodného člověka, který dokáže vnést do případu nadhled a moudrost..celkově je to pro mě jako návrat domů, do vesničky Three Pines s jeho specifickými obyvateli a atmosférou.. Bravo!

16.01.2024 5 z 5


Výjimečná Výjimečná Katarína Gillerová

Mám ráda romány této autorky, která píše s citem pro ženskou duši, s pochopením a shovívavostí pro její slabosti..

15.01.2024 4 z 5