ToniWolf ToniWolf komentáře u knih

☰ menu

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Skvělé završení trilogie, kvůli kterému musím přehodnotit i předchozí knihy. Mytologie, i když ne tak originální, dotažená do konce. Jen mám trochu obavu z následujících knih, aby se nejednalo o "nastavovanou" kaši.

03.08.2014 5 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Po prvním dílu, kterému jsem byla nucena dát pouze tři hvězdičky, přišla očekávaná změna. Děj byl svižný, napínavý, zábavný a jsem ochotná v tomto případě odpustit i "neoriginalitu".

30.07.2014 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Zrovna jsem knihu dočetla a mám z ní docela rozporuplné pocity. Je v ní sice popsaný "jiný" svět, který je součástí toho našeho, ale i když je komplexně promyšlen, není originální a příliš připomíná to, co už bylo napsáno, hlavně Harryho Pottera. Ano, zase se jedná o romantickou fantasy, více než čaroděje, upíry, vlkodlaky a démono-bijce "nikdo" nevymyslí a zřejmě bych měla zohlednit, že se jedná o knihu pro dívky od 13 let. Úvod do děje je kostrbatý a začtení se do knihy nějakou chvíli trvá. Možná, že časem změním názor, ale zatím dávám tři hvězdičky. Prostě průměr.
Ed. 3.8.: Po přečtení posledního dílu trilogie musím jednu hvězdičku přihodit. Originální nebo ne, co na tom záleží...

28.07.2014 4 z 5


Můj kamarád upírek Můj kamarád upírek Angela Sommer-Bodenburg

Moje nejoblibenější knížka v době, kdy mi bylo devět let a dostala jsem svou první průkazku do knihovny. Knížku jsem si opakovaně půjčovala měsíc co měsíc a za tu dobu jí přečetla asi 50x. Vřele ji doporučuji všem dětem od sedmi let. Příběh je jednoduchý, ale velmi poutavý. Moc mě mrzí, že u nás vyšel pouze první díl z dvaceti. Kniha byla také zfilmována. Film vyšel u nás na DVD pod názvem "Příběhy upírka Rudolfa".

23.07.2014 5 z 5