tomik2132 tomik2132 komentáře u knih

☰ menu

Matika pro spolužáky: Rovnice a nerovnice (učebnice) Matika pro spolužáky: Rovnice a nerovnice (učebnice) Lukáš Král

přehledné, výborný výklad s i ukázkami příkladů, je zpracována rozhodně zajímavým způsobem, rozhodně doporučuji.

08.09.2020


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

NAPROSTO ÚŽASNÝ PŘÍBĚH. Příběh lásky Jany Eyrové a pana Rochestra patří dnes už mezi klasická literární díla. Určitě stojí za přečtení i dnes. Čtivě napsaná a mistrně promyšlený příběh, který Vás chytí za srdce. Je to krásný příběh lásky, kterou jen tak něco nezlomí a navíc silná a osobitá Jane, která se v životě musí vypořádat s plno překážkami. DOPORUČUJU!

30.04.2019 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Příběh je moc dobře napsaný a vymyšlený. Kniha má v sobě napětí. Nic jsem neočekávala a byla jsem velice příjemně překvapená.

30.04.2019 4 z 5


O princezně, která se zachránila sama O princezně, která se zachránila sama Amanda Lovelace

Četla se hodně rychle. V některých básních jsem se samozřejmě našla a myslím si, že hlavně v této moderní poezii se najde hodně lidí. Jsem spoko. MOC DOPORUČUJU!

19.04.2019 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha je skvělá. Zápletka jednoduchá, děj smutný, přesto se mi román četl výborně. A popis Větrné hůrky, velice tajemného místa. Skvělý.

18.04.2019 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Kniha má nádherný a dojemný příběh. Moc se líbila, protože mi to připadalo podobné jako Romeo a Julie. Příběh je sice smutný, ale krásný, že i v takových zlých chvílích byly silné okamžiky lásky a naděje. DOPORUČUJU.

03.03.2019 4 z 5


Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha Georgina Guthrie

Pokračování romantické série se zakázanou láskou mezi studentkou a asistentem děkana. V průběhu příběhu se dozvídáme příběhy z Danielovy minulosti a opět se sleduje, jak hrdinové překonávají překážky, které jim brání být spolu. Do konce semestru zbývá už jen několik dní a pak v jejich lásce už nebude nic bránit. Bylo to oddechové čtení. MOC se těším na závěrečný díl, do kterého se hned pustím! DOPORUČUJU!

21.01.2019 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha je velmi dobrá a příběh mě bavil, hlavně vyprávění Rachel. Moje očekávání tato kniha splnila dokonale. Příběh mě chytnul a nepustil. Skvělý styl vyprávění a Rachel - alkoholička jako vypravěčka, která si nic nepamatuje a občas si na něco vzpomíná je naprostá paráda. DOPORUČUJU!

07.01.2019 5 z 5


Šíleně bohatí Asiati Šíleně bohatí Asiati Kevin Kwan

Četla se rychle. Kniha je rozhodně jiná, než ostatní a má hodně co nabídnout. Je psaná velmi svěže a nikde se zbytečně nevleče a dokáže jak upoutat, tak překvapit. MOC DOPORUČUJI!

07.01.2019 5 z 5


Rozmarné léto Rozmarné léto Vladislav Vančura

Ze začátku bylo velmi těžké pochopit, jak autor píše a co chce vyjádřít. Ale jinak je to příjemná a odpočinková kniha. Jsou tu krátké humorné pasáže, které knihu zachraňují a obrázky. Vladislav Vančura má úžasný vypravěčský styl a krásně si hraje s češtinou.

31.12.2018 2 z 5


Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Naprosto dokonalé po všech směrech. Krásný a moc milý styl psaní Zdeňka Svěráka je nenapodobitelný. Mnoho milých příhod, čtenář se dozví něco o životě na venkově. Shlédla jsem i filmové zpracování, moc se mi líbilo. SKVĚLÝ :)

31.12.2018 4 z 5


GOGO - Kluk z internetu GOGO - Kluk z internetu Daniel Štrauch

Kniha je určena pro všechny. Každý by si ji mohl přečíst, aby viděl, jak trnitá je cesta za tím, co doopravdy chceme. Pro Gogova fanouška je to ideální dárek!

31.12.2018 4 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Naprostá bomba. Nádherný příběh o lásce, přátelství a samotné proměny člověka. Je to kniha plná napětí a zvratů. Opravdu silný příběh. DOPORUČUJI jak knihu, tak film.

31.12.2018 5 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Knížka málo stránek, takže máte ji během dvou dnů přečtenou. Podle mě je nádherná, i když ve své podstatě smutná knížka. Ani na chvíli jsem se nenudila, autorův styl mě naprosto překvapil.

25.12.2018 4 z 5


Černooká Černooká Anna Musilová

Jakmile knihu začnete číst, jen tak se od ní neodtrhnete. Bude Vás zajímat, jak to dopadne, jak se to vyvine. Ačkoliv se jedná především o knihu pro Young Adult, je podle mého názoru vhodná pro čtenáře v jakémkoliv věku. Je plná emocí, od lásky, přes zlobu a nenávist, je to napsané velmi dobře a čtivě, až jsem se někdy s hlavní hrdinkou ztotožňovala. VŘELE DOPORUČUJU!

25.12.2018 4 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Máj je fantastický i v dnešní době. Ten jazyk je prostě nepopsatelně nádherný! Myslím si, že tato kniha je vrcholem poezie a nedivím se, že inspirovala mnohé spisovatele i v pozdější době. Velmi mě ohromila velká množství básnických prostředků, který K. H. Mácha používal, nejvíce oxymoróny. :)

25.12.2018 5 z 5


Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Možná přišel čas opět ji vytáhnout z knihovny a usmívat se nad fotkami Dášenky. Tato knížka mě hodně bavila a můžu ji jedině doporučit. Karel Čapek má nádherný styl vyprávění. Knihu dopovázejí ilustrace a přiložené fotografie. NÁDHERNÝ!

25.12.2018 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Silný a životní příběh, který vás vtáhne do děje. Tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo vyhledává takový žánr. Normálně takové knihy nečtu, ale na doporučení kamarádky, která o této knize hodně básnila, jsem si ji musela přečíst. Nádherně ukazuje, že lidský život je sice pomíjivý, ale dobro nikdy úplně nezmizí. Kniha vás překvapí, šokuje, dojme. DOPORUČUJI!

25.12.2018 5 z 5


Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

Moc pěkně napsaný příběh zakázané lásky. Jestli něco dokáže na románu opravdu zaujmout, pak je to přebal, který se nakladatelství velmi povedlo. Příběh asistenta Daniela a studentky Aubrey je jeden z mála příběhů, který mne v poslední době opravdu silně zaujala a u kterého se nemohu dočkat až se pustím do dalšího dílu. Knížka se velice dobře čte. Takže určitě doporučuji kdo hledá knihu v romantickém duchu a se zajímavým příběhem.

25.12.2018 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Je to krásný citlivý příběh. Úžasný pohled dítěte na svět, který si už dospělí dokážou těžko představit. Povinná četba? Vem to čert! Pro mne neumírající klasika, kterou si vždy ráda přečtu. NEJLEPŠÍ :*

25.12.2018 5 z 5