tomas3272 tomas3272 komentáře u knih

☰ menu

Projekt Kraken Projekt Kraken Douglas Preston

Chtěl jsem dát tři hvězdy, ale posledních několik desítek stran se mi vážně líbilo a dojalo. :)

27.09.2023 4 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Přečetl jsem podruhé, po cca 15 letech. V podstatě jsem měl již v hlavě pouze film, takže během čtení knihy jsem byl u vytržení, protože jsem naprosto zapomněl, jak moc se kniha liší. Film je totálně skvělý, ale tohle je ještě výš. Prostě nádhera.

21.02.2023 5 z 5


Rouhání Rouhání Douglas Preston

Mně se kniha teda líbila, o poznání více než Údolí Tyranosaura. Poslední čtvrtina knihy gradovala a totálně mě vtáhla. Chápu připomínky recenzentů níže, ale mě to bavilo.

21.02.2023 4 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Hroně jsem se těšil, až začnu číst ucelenou knihu, ale jsem trochu zklamaný. Přijde mi, že se vytratilo kouzlo povídek, fakt, že svět není černo-bílý a že zdánliví padouši mohou být ve skutečnosti dobráci a naopak. Rozhodně si dám ale další knihu.

25.07.2022 3 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

První kniha, kterou jsem od autera četl. Má to takovou brakovou notu, ale musím se přiznat, že mě to bavilo.

25.07.2022 4 z 5


Ztracené kosti Ztracené kosti Lincoln Child

Na 5 hvězdiček to není, ale hrozně mě to bavilo a ocenil jsem i jiné postavy z Pendergastova universa. :)

07.01.2022 4 z 5


Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Skvělá kniha, tečka.

28.11.2021 5 z 5


Kráter Kráter Douglas Preston

Subjektivně to mělo hodně pomalý rozjezd, ale postupně to houstlo a posledních x desítek stran bylo super.

28.11.2021 4 z 5


Akciové investice Akciové investice Daniel Gladiš

Pro mě, jakožto laika, je kniha velmi dobře napsaná, což oceňuji. Mám rozečteného ještě Grahama a nejdříve bych rozhodně doporučil tuto knihu (aktuálně vyšlo aktualizované 2. vydání, které jsem si již objednal, zřejmě si to dám ještě jednou).

07.07.2021 4 z 5


Bohatý táta, chudý táta Bohatý táta, chudý táta Robert T. Kiyosaki

Velice pěkná a hlavně čtivá kniha, což jsem absolutně nepředpokládal. Není to návod jak zbohatnout, což ostatně prostě napsat ani nejde, spíš vás autor provází svým procesem učení o financích a nejen to. Rozhodně doporučuji.

17.05.2021 5 z 5


Investujte do zlata a stříbra Investujte do zlata a stříbra Michael Maloney

Pro mě jako né úplně ekonoma, spíše laika, byly některé pasáže náročnější k přečtení. Mimo to to bylo ale velice zajímavé čtení, rozhodně doporučuji přečíst každému, kdo se zajímá o danou problematiku.

11.05.2021 4 z 5


Chesapeake I. Chesapeake I. James Albert Michener

Trochu jiné čtivo než obvykle. Kniha plyne velice rychle a na to, že není moc času si vytvořit vztah s postavami, tak se to překvapivě daří. Velice zajímavé okénko do osidlování Spojených států.

11.05.2021 4 z 5


Velká kniha o rumu Velká kniha o rumu Dieter H. Wirtz

Podle mě nejlepší kniha o rumu (myslím, že jsou aktuálně momentálně čtyři). Hrozně se mi líbilo, že mimo rum tam autoři popisovali i historii ostrova a vybraných palíren.

14.04.2021 5 z 5


Vzpomínka na Zemi Vzpomínka na Zemi Liou Cch'-sin

Chtěl jsem dát dvě hvězdy, ale poslední kapitola hodnocení zachránila. Třetí díl se mi teda vůbec nelíbil, byly tam postavy, s kterými jsem se moc nemohl ztotožnit nebo které jsem fakt neměl rád (včetně hlavní hrdinky), věky, které jsem sotva stačil vstřebávat. Až poslední kapitola mi přišla fakt zajímavá. Chápu, že má kniha vysoké hodnocení, mně to ale prostě po chuti nebylo. Temný les byl bomba oproti tomuhle.

12.02.2021 3 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Páni, mnohem obšírnější než Problém Tří Těles, to jsem nečekal. Fascinuje mě autorova fantazie. To, jak vystihnul lidskou podstatu a obraz společnosti je super. V určitých pasážích knihy neuvěřitelně depresivní a temné čtení. Nemůžu se dočkat posledního dílu trilogie.

11.10.2020 5 z 5


Údolí tyrannosaura Údolí tyrannosaura Douglas Preston

Kniha se mi líbila, byly tam fajn zvraty a jako bonus bylo super vyprávění o tyranosaurovi před každou větší sekcí. Jsem zvědavý na další díl.

17.08.2020 4 z 5


Verše pro mrtvé Verše pro mrtvé Lincoln Child

Páni, po dlouhé době díl, který byl naprosto skvělý!

13.07.2020 5 z 5


Spasitel Duny Spasitel Duny Frank Herbert

Úplně jiné čtení než první díl. Jak psali kolegové níže, dvojka vám buď sedne nebo ne. Mně nesedla, ale z respektu ke druhé knížce dávám tři hvězdy. Mně vadilo, jak to bylo celé pesimisticky pojato.

27.06.2020 3 z 5


Město nekonečné noci Město nekonečné noci Lincoln Child

Pěkný díl, líbil se mi fakt, že Pendergast a D'Agosta řeší "obyčejný" případ. Stínač teda opět přehnaný genius a to, jak ho Pendergast dostal bylo také, hm, neuvěřitelné. Ale no a co, bylo to fajn počtení a jsem rád, že, i když v minulosti byly některé díly, které byly fakt nic moc, tak se těším na následující "epizodu".

21.05.2020 4 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Tohle je prostě dokonalost. Poprvé jsem knihu četl někdy před patnácti lety a líbila se mi. Jelikož bude letost nový film, tak jsem si to chtěl oživit a nestačil jsem se divit. Od samotného začátku, kdy vás autor hodí do víru událostí, vás kniha nepustí. Musíte číst a číst. Ne jednou se mi stalo, že jsem si řikal, že si dám ještě dvě stránky a četl jsem další hodinu. Tohle si musí přečíst každý, kdo má rád scifi.

09.05.2020 5 z 5