tomas_my.123 tomas_my.123 komentáře u knih

☰ menu

Imzadi II. – Trojúhelník Imzadi II. – Trojúhelník Peter David

Nemá cenu se rozepisovat. Jednička a dvojka Imzadi jsou jako jedna kniha. Absolutní dokonalost. Další mistrovské dílo Petera Davida. Vztah Worfa a Deanny je úžasný. Tentokrát něco o budoucnosti Worfa.

23.04.2013 5 z 5


Imzadi Imzadi Peter David

Ne, tohle je nejlepší star trekovská kniha, ansolutně a naprosto, tohle vůbec nemá konkurence! Úžasný příběh seznámení Williama Rikera a Deanny Troi, nejromantičtějšího star trekovského páru. Začínáme v budocnosti, u Strážce věčnosti, kdy zestárlý admirál Riker vypráví kapitánu Datovi svůj životní příběh. Jsou tu všechny známe postavy, poznáme více betazedskou kulturu, vedlekší postavy seriálu mají v mnoho prostoru, skáčeme mezi přítomností, minulostí a budoucností, navíc je tu více zápletek. Peter David je bezkonkurečně nejlepší autor trekových knih a Imzadi to jen potvrzuje. Naprostá povinnost všech fanoušků, jedna z mých vůbec nejoblíbenějších knih, mistrovské dílo.

23.04.2013 5 z 5


Teorie strun 2 – Fúze Teorie strun 2 – Fúze Kirsten Beyer

Souhlasím s komentářem pode mnou, to je úplně přesné, je to ještě lepší než jednička, je to čtivější, víc se toho děje a styl psaní téhle autorky je naprosto báječný. Asi nejlepší star trekovská kniha, kterou jsem kdy četl, to myslím naprosto vážně. A atmosféra je navíc ještě napínavější, než v Kohezi, je to Janewayové "dvojče", záhadná vesmírná stanice, jeden zajímavý výsadek a nebezpečí za zády. Úžasné dílo.

23.04.2013 5 z 5


Teorie strun 1– Koheze Teorie strun 1– Koheze Jeffrey Lang

Úžasná kniha zúžasného prostředí Voyageru a Delta kvadrantu. Skvělý začátek báječné trilogie, ovšem druhý díl ho mírně překonal. Celá kniha se udržuje v duchu seriálu. Nezmapovaný svět, neznámé rasy, posádka je odkázaná jen na sebe - a navíc, tohle dobrodružství se povedlo a hodně prostoru tu mají Tuvok, Sedmá a Doktor, nejlepší postavy seriálu - kniha je úžasně čtivá, zajímavá, styl psaní je skvělý a já se báječně bavil. A otevřený konec se povedl... Jako fanoušek Voyageru i dobrých Star Trek knih jsem nadšen.

23.04.2013 5 z 5


Černý král Černý král Andy Mangels

Tahle kniha je slabší. Příběh je velice dobrý, pěkně to navazuje na Novou generaci, je tu Tuvok a Wesley, Riker je skvělý kapitán, zápletka zajímavá, jen styl psaní mi dělal trochu problém a někdy se to opravdu těžko četlo. Ale je tam spoustu zvratů i pár Tuvokových vzpomínek, takže já byl nakonec spokojen. Dávám 80%.

23.04.2013 4 z 5


Kobayashi Maru Kobayashi Maru Andy Mangels

Úžasné! Tihle hoši tentokrát překvapili! Nadupaná, napínavá zápletka plná zvratů a emocí, příběh je celou dobu naprosto, ale naprosto úžasné, krásně se to čte, jsou tam Romulani, napětí, nějaké ty bitvy i pohledy do velitelství Flotily... takže naprosto super! Ovšem následující kniha, Pod křídlem dravce, tuto ještě překonala, ale i tak je to za plný počet, protože tohle je nejstartrekovatější kniha, která kdy byla napsána!

23.04.2013 5 z 5


Satanovo srdce Satanovo srdce Carmen Carter

Další kniha z prostředí Nové generace a to přeci nemůže zklamat!! A taky, že to nezklamalo. Ta kniha byla sice trošku slabší, než jsem čekal, protože děj vypadal velmi zajímavě, ale to hlavní, co od Star Treku čekám, jsem dostal. Zápletka s Picardem a satanovým srdcem byla velice zajímavá a nenudila, ta vedlejší byla místy slabší. Ale jinak doporučuju, určitě nebudete zklamaní. Carmen Carter není vůbec špatný autor, ale jsou i lepší autoři Star Treku, rozhodně ho ale neodsuji, naopak, napsat ST knihu dá práci. Jinak za 80%.

23.04.2013 4 z 5


Sny o Krkavcích Sny o Krkavcích Carmen Carter

Nejslabší příběh Kirkovy posádky, které jsem měl tu čest číst. Ovšem samozřejmě není vůbec špatný, naopak. Je napínavý, navíc se děj věnuje ztrátě paměti doktora McCoye, který má podivné vidiny, což je rozhodně dobrý nápad a navíc je i skvěle využit. Ani mě nesedli Krkavci, mají být hrozba, a přitom byli spíše divní. Ale když tam nebyli, tak to bylo poměrně zábavné a to v dobrém slova smyslu. Takže bych knize dal 75%.

23.04.2013 4 z 5


Star Trek – Příběhy kosmické lodi Enterprise Star Trek – Příběhy kosmické lodi Enterprise James Blish

Soubor povídek, které napsal James Blish a které vznikly podle epizod původního seriálu. Sice jsem četl devět knih, které nám představují příběhy TOSky, ale doma je nemám a proto jsem tuto knihu nemohl v tom antikvariátu nechat! Je to navíc první Star Trek v čechách. Tyto příběhy jsou opravdu ty nejlepší, které původní série nabízí, ale některé bych úplně klidně vyměnil. Na mém hodnocení to ovšem nic nemění, je to neskutečně zábavná knížka, na kterou budete dlouho vzpomínat. Byl to příjemný návrat do Kirkova vesmíru. Příběhy jsou napsané skvěle, mají spád, jsou zábavné i napínavé. Prostě jako TOSka.

23.04.2013 5 z 5


Padlí hrdinové Padlí hrdinové Dafydd ab Hugh

Velmi drsný Star Trek, napínavý, netradiční. Veliký prostor tu mají Odo a Quark, což je ohromné plus, kteří se ocitnou na zdevastované DS9 pár dní v budoucnosti. Druhá zápletka, napadení stanice. je také mistrovsky napsaná a úžasně rozpletená. Rozhodně doporučuji, protože žádná jiná ST kniha ve mně nevyvolala tolik pocitů, jako právě tato. Sice víme, jak to dopadne, ale už od začátku je to neskutečná jízda!

23.04.2013 5 z 5


Enterprise v ohrožení Enterprise v ohrožení Gene DeWeese

Tahle kniha byla moje první setkání se Star Trekem a tak mě Spock a Kirk bavili už tady. Jinak kniha je napínavá, má spoustu zvratů, někdy je opravdu drsná, příběh originální, nová zajímavá rasa, je to svižné a úžasně napsané. To je asi tak všechno, co se o tom dá napsat, je to prostě klasický Star Trek, ale knihu by si mohli užít všichni.

23.04.2013 4 z 5