TokyBalboa TokyBalboa komentáře u knih

☰ menu

Poslední let Poslední let Liane Merciel

Ze všech knih o universu Dragon Age je Poslední let prozatím můj nejoblíbenější, nehledě na to že se nesetkáváme s žádnými postavami z her, je kniha neskutečně zajímavá, originální a čtivá. Doufám že Liane Merciel napíše i další díl a že se tvůrci her nechají knížkou inspirovat pro případné DLC do hry :)

07.09.2015 5 z 5


Program pro přeživší Program pro přeživší Chuck Palahniuk

A zas a znova mě Palahniuk naprosto odrovnal svým talentem psát o věcech, o kterých nikdo nepíše, tak jak to nikdo jiný nedokáže.
* If a tree falls in the forest and nobody is there to hear it, doesn't it just lie there and rot?*

05.03.2015 5 z 5


Císařství masek Císařství masek Patrick Weekes

Zatím rozhodně nejlepší díl celé Dragon Age série. Jistě první tři byly příjemně čtivé a zabývali se herní serií, která je jednou z mých nejoblíbenějších. Nový autor však knize vdechl mnohem víc života. Postavy jsou skvěle a do hloubky propracované, takže i charakter, který se zezačátku projevoval jako největší zlořád je nakonec ten, jehož chování je nejpochopitelnější.
Vřele doporučuju, nejenom fanouškům her :)

30.01.2015 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Zvláštně podmanivá a strhující kniha.

04.06.2014 5 z 5


Temné uličky Temné uličky * antologie

Green samozřejmě opět zářil, jeho povídka byla jedna perla za druhou. Méně už mě bavily povídky Kat Richardsonové a Jima Butchera. Za to mě ale mile potěšil Thomas Sniegoski, způsob jakým píše je okouzlující a naprosto čtenáře vtáhne do příběhu :)

08.09.2013 4 z 5


Stmívání nad sakurami Stmívání nad sakurami Takashi Matsuoka

" Bělost padajícího sněhu. Rudá barva prolité krve. Je někde bělejší bělost nebo rudější rudost, chladnější než sníh a teplejší než krev?"
Skvělá kniha kterou jsme doslova zhltla za jediný den, prokládaná těmi nejkrásnějšími citáty a moudry jaké jsem kdy četla :)

08.09.2013 5 z 5


Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Fascinující, mistrně napsaná kniha, musíte být neskutečně pozorní aby jste si všimly těch miniaturních propojení. Jediné čeho lituju je, že jsem dřív viděla film než četla knihu, už to nebylo ono :)

08.09.2013 5 z 5


Čáry Čáry Rjú Murakami

Miluju když se ponurá atmosféra z knihy dostane až do mé mysli, když se pak rozhlédnu a všechno mi příjde úplně jiné než před přečtením knihy. To je opravdové umění :)

30.05.2013 5 z 5


Rozštěpení Rozštěpení David Gaider

Perfektní. Tím lepší, že jsem hrála oba díly a tak doslova vidím veškeré události které kniha popisuje :)

30.05.2013 5 z 5


Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Úžasná kniha. Všechno líčí tak čistě a jasně, tak jak to je, tak jak to postavy cítí. Skličující atmosféra na čtenáře doslova funí. Myslím, že žádná knížka na mě neudělala tak zvláštní, matoucí a přece okouzlující dojem jako tahle. Poklona panu McEwanovi :)

11.02.2013 5 z 5