tholec tholec komentáře u knih

☰ menu

Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Dle mého názoru nejlepší díl. Příběh sice není tolik propracovaný, jako v ostatních, ale na druhou stranu, některé vtípky opravdu stály za to!

07.10.2013 4 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Kniha plná překvapení. Jakmile se do ní začtete, nemáte šanci vycouvat. Děj člověka chytne a nepustí. A nejlepší je, že každý si zde najde něco svého. Ať už jste kdokoliv, věřím, že budete stejně mile překvapeni, jako jsem byl já a i mnoho lidí přede mnou.

07.10.2013 5 z 5


Ošklivá pravda Ošklivá pravda Jeff Kinney (p)

Knížku jsem vzal do ruky vlastně z nouze, protože jsem potřeboval zabít čas, ale bylo to docela příjemné. Líbil se mi krásně rozvinutý příběh, který je od začátku do konce překvapivý a doplněn o povedené obrázky.

08.09.2013 4 z 5


Život, vesmír a vůbec Život, vesmír a vůbec Douglas Adams

Klasický stopař, originální, vtipný, energický. Akorát mi u tohoto dílu přišlo, že celý děj, který se napříč kapitolami pracně budoval byl na konci poněkud zbrkle spláchnut dle mého názoru trochu jednoduchým rozuzlením. Neříkám, že to bylo špatné, to rozhodně ne! Jen jsem na závěr čekal trochu větší "bombu". (A tím nemyslím bombu na bázi supernovy, ale bombu jako rozuzlení příběhu.) :)

07.07.2013 4 z 5


Příště se zmrazit nenechám Příště se zmrazit nenechám Petr Mandík

Moc zajímavá knížka, tak dobré sci-fi od českého autora, to se moc často nevidí!

06.07.2013 5 z 5


3x Sherlock Holmes 3x Sherlock Holmes Arthur Conan Doyle

Naprosto skvělé. Ještě jsem nezažil, aby na mě z nějakého příběhu tak nádherně dýchla atmosféra, jako tomu bylo u Psa baskervillského. A taky se mi moc líbil styl řeči, jakým postavy mluvily. Takový slušný a vznešený... Byla krása to číst!

06.07.2013 5 z 5


Steve Jobs Steve Jobs Walter Isaacson

Dokonalý a vyčerpávající životopis velice detailně líčí život jednoho z největších světových vizionářů a podnikatelů. Ačkoliv se ve světě techniky a počítačů orientuji velice dobře, dozvěděl jsem se z této knihy spoutu nových a často překvapivých věcí, zejména o historii Applu a jeho produktů.

23.06.2013 4 z 5