TheSarcasm TheSarcasm komentáře u knih

☰ menu

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Za mě fajn. I když vrah byl asi jasný dost brzo, kniha mě bavila a čtení jsem si užil. Překvapen jsem byl mládím autorky. Klobouk dolů, ve svém věku napsala docela dospělou detektivku, která by se neztratila ani při porovnání s věhlasnějšími světovými hitmakery. Jsem zvědavý jestli další počiny autorky vysokou laťku udrží.

02.04.2024 5 z 5


Lovec Lovec Jack Heath

Řekl bych, že Jack Heath dostal nápad za milion. Na bázi průměrného thrilleru narouboval hrdinu natolik svérázného, že to tím celé posunul na úplně jinou úroveň. Timothy Blake je sám o sobě tak šílený, že v porovnání s ním zcela blednou nelogičnosti v ději i ve struktuře příběhu. Naštěstí autor nebere svého hrdinu zas tak úplně vážně, aby mu nepovolil notnou dávku sarkasmu a sebeironie.

16.03.2024 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Když se pouštím do četby knihy o které se mluví v superlativech bývám obvykle poněkud skeptický. V případě Pomocnice šly veškeré pochyby ale rychle stranou. Kniha je opravdu výborná, napínavá, dobře čtivá a i když příběh v závěru už trochu ztrácí konzistenci, nic to neubírá na čtenářském požitku. Jestli jsou i další knihy Freidy McFadden tak dobré jako tato brzo zjistím...

23.02.2024 5 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Moc pěkná kniha. Jedna z nejhezčích co jsem od mistra Kinga četl (a to jsem jich přečetl opravdu hodně). Tentokrát žádná monstra ani masakry, ale krásný, lidský, téměř milostný příběh. Možná nám mistr na stará kolena měkne, ale měkne krásně.

02.02.2024 5 z 5


Perfektní manželství Perfektní manželství Jeneva Rose

Manželský thriller ve stylu Shari Lapeny nebo B. A. Paris. Tento je, dle mého názoru, velmi dobrý. Trošku sice postupně začínáte tušit, ale tempo je dobře vystupňované a netradiční závěr taky docela překvapí. Samozřejmě, že celá konspirace je trošku přitažená za vlasy, nicméně nic co by nějak kazilo čtenářský zážitek.

02.01.2024 5 z 5


Údolí plavých koní 2 Údolí plavých koní 2 Jean Marie Auel

Já tyhle romance prostě miluju. Tolik ohleduplnosti, zdvořilosti, porozumění, tolerance - wow - za to by se nemusel stydět ani pravý anglický gentleman. A na druhé straně cudnost a ctnost - úžasné, co by za to daly mladé šlechtičny viktoriánské éry. A potom ta erotika, ty techniky, to by snad nezmák ani guru Jára. S realitou té doby to má asi tolik společného jako Tarzan, ale ten se taky čte hezky.

03.12.2023 5 z 5


Hvězdotřesení Hvězdotřesení Robert L. Forward

Bezva. Akčnější než první díl, ale neméně imaginativní. Paráda.

17.11.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Další výborná kniha od - pro mne - nejlepší české spisovatelky. Příběh sám o sobě je děsivý, co ale oceňuji více je to, jak je napsaný. V knize nejsou žádné brutální scény, žádné explicitní násilí, přesto se temnota neslyšně plíží kolem a pohlcuje a stravuje protagonisty příběhu jak v hrůzném hororu. Závěr je už jenom třešnička na dortu, který Paní spisovatelka zvládá se suverenitou sobě vlastní.

08.11.2023 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

No, úplně nerozumím tomu vysokému hodnocení. Podle mne se jedná o průměrný až lehce podprůměrný thriller. Děj je dost zamotaný a občas jsem se docela ztrácel. Jedná se o druhou knihu série, charaktery hlavních postav ale odkazují na první díl. Ten jsem sice před nějakým časem četl, ale už si nepamatoval detaily, takže jsem byl místama trochu zmatený.

31.08.2023 3 z 5


Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Já z této knihy zas tak nadšený nejsem. Přišlo mi toho rasismu, aktivismu a historické viny už trochu moc.

07.06.2023 3 z 5


Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Dobrý. Vážně dobrý. Konečně po delší době thriller který je napínavý až do konce. Nedisponuje sice řadou mrtvol, ale zato hodně hustou atmosférou. Sice už se dá tušit, ale stejně jsem knihu nedokázal odložit až do úplného závěru.

29.04.2023 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

(SPOILER) ...co takhle zkusit GPS? Nedovedu si představit ta obrovská klubka ze kterých se dalo odvinout kilometry provázku.

12.03.2023 3 z 5


Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Že je Stephen King ukecanej všichni víme. V Tommyknockerech je ale občas ukecanej děsně. Čtenář Patrik02 níže zmiňuje, že Stephen byl údajně při psaní této knihy tak mimo, že si ani proces psaní nevybavuje. Nevím jestli je to pravda, ale občas tak kniha opravdu působí. Upřímně, např. mnohastránkový popis jak byl Gard opilej mě tedy moc nebavil. Na druhou stranu nebyl by to Stephen King kdyby svou knihu nevyšperkoval sakra houstnoucí atmosférou a pořádným masakrem.

16.02.2023 3 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Typická Shari Lapena. Kdo má už od ní něco načteno, dostane to co čeká. Asi to není její nejlepší kniha, ale napínavá a čtivá rozhodně ano.

19.01.2023 4 z 5


Nikdy Nikdy Ken Follett

Uff. To tedy byla síla, zvlášť v dnešní době. Hodně znepokojivá, ale vážně dobrá kniha. Postavy byly sice dost šablonovité, jejich jednání bych ještě před rokem považoval za poněkud zjednodušené, ale do příběhu, který je fikcí a románem, zapadly výborně. Líbilo se mi střídání děje z pohledu různých osob a míst. Lehký závan progresivismu se k celkovému dokreslení atmosféry docela hodil a nepůsobil násilně, naopak, tím že americká prezidentka byla žena to vyznělo snad ještě děsivěji. V souvislosti s tím co se dnes děje se ale nejedná o lehké a bezstarostné čtení. Slabším povahám knihu raději nedoporučuji.

17.01.2023 5 z 5


Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

Tak nevím, já měl asi nějakou předprodukční verzi e-booku (přiznávám, že jsem stáhnul z Ulož.to), protože tak strašlivý překlad snad nedokáže ani nekorektovaný google translator. Osoby občas hovořily v ženském, občas v mužském rodě (původně jsem se domníval, že se jedná o záměr zdůraznit nevyjasněný gender, ale dělaly to všechny), občas byly místo skloňování infinitivy, podivná spojení, které by Češi nepoužili apod. Zkoušel jsem se od toho oprostit, ale zážitek z četby jsem měl stejně zkažený. Předpokládám z reakcí čtenářů, že oficiální titul těmito nedostatky netrpí, tento paskvil tedy mažu a pokorně se obrátím na oficiální distribuci.

15.12.2022


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Tak ten romantický závěr mě fakt úplně dostal…

10.12.2022 5 z 5


Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Mám to podobně jako mnoho dalších zde. Jedna z prvních knih kterou jsem si četl sám - pořád dokola. Dodnes jí mám v paměti jako nejlepší knihu, kterou už nikdy nic nepřekoná.

19.11.2022 5 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Bezva. Přečetl jsem na tři nádechy. Spíš než o thriller se jedná o klasickou detektivku, a už to tady zaznělo, ve stylu Agathy Christie. Tempo, díky krátkým kapitolám, je hodně svižné. Vraha jsem neuhodl, snad to ani nešlo, protože autorka poctivě rozdělila motivy a důkazy mezi všechny podezřelé. Knihy Shari Lapeny mám rád, časem si s chutí nějakou další přečtu.

17.10.2022 5 z 5


Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

Čtení jsem si docela užil. Vzhledem k tomu, že pracuji v podobném prostředí tak mě bavila i ta korporátní část. Tempo hezky odsýpá a pravidelné střídání děje výtah x Sara Hallová dodal příběhu určitou gradaci a postupně i smysl. Značné množství nereálných situací a nelogičností knize odpouštím vzhledem ke čtivosti a zajímavému tématu. Jedna nelogičnost však ční nade vše - jak je možné, že se po tak dlouhé době co byli zavřeni v tom výtahu nikomu nechtělo na záchod? :-)

30.08.2022 5 z 5