TheKing TheKing komentáře u knih

☰ menu

Architektura a stavebnictví ČR 1989-1995 Architektura a stavebnictví ČR 1989-1995 Jan Konicar

Nenadchne, ale ani neurazí. Jedna z knih, kterou je hezké doma mít (pokud jste z oboru).

20.10.2020 3 z 5


Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Měla jsem velké nároky na tuto knihu, kvůli velkému množství pozitivních komentářů, tak možná proto jsem se jí nemohla prokousat do konce. Podle mě by stačilo k tématu přiložit jen základní pravidla faktomluvy (před doslovem) a člověk knihu nemusí ani číst.

01.09.2019 1 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

"Páni!", slovo které bylo první a poslední na dlouhou dobu, co jsem vyslovila, když jsem knihu dočetla. Než jsem ji začala číst, tak jsem si říkala, že je určitě hodně přeceňovaná, ale... Fu, je to vážně skvělé čtení. Nedokázala jsem se od knihy odtrhnout a po dlouhé době nečtení, jsem ji překvapivě přečetla za dva dny. I teď mám smíšené pocity. Kniha mě dokázala vystrašit, neuvěřitelně pobavit, donutila mě přemýšlet a na konci jsem si i pobrečela. Prostě kniha jak má být! Zkrátka: nejděsivější, nejpropracovanější kniha vůbec (teda, co jsem zatím četla) ať už od Mistra Kinga nebo ne. Jedině doporučuji! Podle mne, kdo tu knihu nečetl, velmi prohloupil.

28.12.2015 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Tahle knížka je pro mě opravdu sdrcovka. Kdyby se mě kdokoli zeptal jakou jedinou knihu bych si vybrala byla by to tato. Získala si mě už obálkou, díky které jsem si ji koupila. A letos už ji šestým rokem čtu, je to už jako tradice si ji přečíst každý rok o Vánocích. Pořád jí nemám dost a vím, že kdybych si nezakázala ji číst i přes rok, už bych ji měla přelouskanou více než jen 6x. Opravdu úžasná knížka, vyprávěná smrtí, která se vás chytne a už nepustí. Zapalte svíčku, zabalte se do teplé deky a hurá do čtení!

21.12.2015 5 z 5


Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Emma Mars

Poprvé když jsem knihu zahlédla ihned jsem si jí chtěla koupit.Měla zajímavý obal a popis také nevypadal špatně.Naštěstí jsem se dala do čtení na internetu a zbytečně jsem neutratila peníze.Kniha mě nezaujala, po pár stránkách jsem musela začít přeskakovat odstavce, abych vůbec něco přečetla. Nápad sice dobrý, ale není to moc dobře napsáno, popravdě jsem si ze začátku myslela, že někdo vydal jen příběh náctileté slečny z wattpadu (a to ještě jeden z horších).

20.05.2015 1 z 5


Dolores Claibornová Dolores Claibornová Stephen King

Jako vždy mi trvalo několik stránek než jsem se začetla, nemohla jsem si totiž zvyknout na způsob psaní. Z počátku mě to odrazovalo, ale jsem ráda, že jsem to vydržela až do konce, kdy jsem posledních sto stránek přelouskala v minimálním čase. Doopravdy skvělá knihy, jak taky jinak, když je o Kinga!

11.03.2015 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Ano, je to erotický román, o kterém si skoro všichni myslí, že je to jenom odrhovačka. Zamyslete se ale nad tím příběhem samotným: multimilionář s psychickou poruchou táhnoucí se až od dětství a nesmělá Ana, která dokáže svým přístupem změnit jeho život. Člověk pochopí, proč je tak důležitá láska a vztahy obecně. A když ani to vás nedožene k tomu mít tuhle knihu alespoň trošku rádi, tak alespoň to, že můžete dokázat svého, ikdyž se do zdá nemožné. Podle mne si každý v tom příběhu najde své, ale upřímně musím přiznat, že jsem musela, při čtení všech tří dílů, přivírat oči nad Aninou nezkušeností (vždyť je jí proboha 20!!!) a "vnitřní bohyní", to bylo do nebe volající! Jinak prostě ***-!

11.03.2015 2 z 5


Lidunčino štěstí Lidunčino štěstí L. A. Čarská (p)

Zajímavé počtení za propršeného odpoledne ;)
(jiný název: Dvorec v lese)

25.09.2014 5 z 5