tester tester komentáře u knih

☰ menu

Vyšší humanita, nebo totalita? Vyšší humanita, nebo totalita? Jiří Fuchs

BINGO !

05.02.2018


Breviář pozitivní anarchie Breviář pozitivní anarchie Vlastimil Vondruška

Až někdo napíše něco lepšího než Vondruška dám klobouk dolů. Středověk není v nás, ale v někom jiném. Evoluce Evropy směřuje zpět ke středověku.

31.01.2018


Vražda v La Mutu Vražda v La Mutu Raymond E. Feist

Slátanina

21.01.2018


Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Let v bombardéru pod palbou flaků s veselou myslí se na autorově stylu podepsal. Když se z výletu vrátil živý, tedy znovu narozený na zem užíval si života tak, jak bylo u těchto dobrovolných sebevrahů zvykem. Vojna je mašinerie, ale nezbytná, tam se nedá o absurditách diskutovat, protože by během diskuze bylo po válce.
Válečný SW se dolaďuje během boje.

04.01.2018


Transformace vědomí Transformace vědomí Tomáš Keltner

Tato kniha ukazuje konkrétní způsob, který vede k osvobození se z přímého vlivu těch, kteří
se snaží ovládat lidi přes media vyvoláváním strachu. Tedy dosáhnout osvícení a odpoutat se od emocí.
V dnešní době kdy do nás media neustále hustí různé hrůzy je osvobození se od stresujících negativních emocí nanejvýš důležité pro zachování duševního a tělesného zdraví. Když se to povede, je sledování TV zpravodajství trvalý kabaret. Pohled na nafukující se a bublající postavičky pak vyvolává dobrou úsměvnou náladu místo vražedného stresu.
Osvícení lidé se objevují v těch nejhorších
podmínkách z hlediska lidského (rozumového) posuzování. Mnohdy i vycházejí z těch nejhorších podmínek, neúplných rodin, materiálního nedostatku, po těžkých úrazech. nemocech a podobně.
Všudepřítomný a všudešířený strach rozpustíte vírou

16.12.2017


Nové základy experimentální psychologie Nové základy experimentální psychologie Břetislav Kafka

....Bývá zvykem říkat o člověku, který nastoupil novou cestu v nějaké oblasti vědění nebo činnosti, že předstihl svou dobu. O Břetislavu Kafkovi by se dalo říci, že dohonil, co doba zameškala pravé v bádání o lidské duši. Tato oblast je bohužel dosud pro mnohé uzavřena mechanicko-materialistickými předsudky a vědeckými pověrami....Podobná kniha s tak širokým záběrem dnes neexistuje. Že se do materialistického světa moc nehodí dokazují opakované zákazy jejího vydávání.

23.10.2017


Kultura rozumu a vůle - duševědné výzkumy a objevy Kultura rozumu a vůle - duševědné výzkumy a objevy Břetislav Kafka

Z knihy...Lidstvo musí vycházet ze základů a zaměřit se NEJDŘÍVE NA HUMANITNÍ a teprve pak na praktické vzdělání.....
V reálu je tomu naopak. A bez prioritního humanitního vzdělání lidstvo zkolabuje. Denně nám to media potvrzují.

12.10.2017


Tak pravil Zarathustra Tak pravil Zarathustra Friedrich Nietzsche

Něco vzdáleně podobného jako Labyrint světa a ráj srdce, ale psané člověkem ve stavu změněného vědomí vlivem duševní nemoci. Čili chaos a bláboly pomatence. Labyrint je jen slabý čajíček.
Komenský psal psal s jasným rozumem.
A Hitler se chytil následující úvahy:
Nejvíce jsou jeho nesympatie cítit k chátře. Ta podle něj není čistá a znemožňuje vývoj v nadčlověka. Necítí vůči ní nenávist, ale hnus - "Žebráci měli by však nadobro býti odstraněni! Věru, je k zlosti jim dávat, k zlosti jim nedávat." Za chátru považuje lidi sociálně slabé, ale také lidi povrchní a poživačné. Několikrát opakuje, že lidé si mezi sebou nejsou rovni a nemají se jimi ani nikdy stát, a to že je dobře. Vyjadřuje také myšlenku o tom, jak by měli vypadat vyšší lidé: "Nejčistší nechť jsou pány země" nejnepoznanější, nejsilnější nechť jsou pány země!
Kniha Tak pravil Zarathustra jako celek může působit dojmem, že jde o dílo obsahující názory věčně nespokojeného egoisty a povrchního sexisty, který tíhne až k sadistickým sklonům. Při bližším přečtení jsem ovšem zjistila, že mnohé myšlenky nutí nejen k zamyšlení, ale dokonce i k souhlasu s nimi. To, co pravil ať už Zarathustra sám, nebo jeho slovy Friedrich Nietzsche, má svoji hloubku a je stejně poučné, jako zneužitelné.
http://www.phil.muni.cz/~lcerna/seminarky/kadrnozkova/pravil.html
Jak to probíhalo a dopadlo je celkem známé.
Kniha je volně ke stažení v PDF. Pak se v prohlížeči PDF dá text prohledávat, dělat poznámky atd. Číst papírovou knihu je o život.

12.09.2017


Evžen Oněgin Evžen Oněgin Alexandr Sergejevič Puškin

Pro vychutnání tohoto díla je potřebná citová vyzrálost čtenáře, který si zavzpomíná a zopakuje co v životě prožil, anebo citová nedozrálost kdy čtenář nachází něco co mu v životě schází. Většinou jsou čtenáři ženy u nichž je rozvinutější citová složka. Hroší kůže-muži dílo tak neprožívají.

23.07.2017


Mein Kampf Mein Kampf Adolf Hitler

Svět ničí a zničí manipulátoři, primitivové a psychopati a lidi se tomu přes veškeré zkušenosti nedovedou ubránit. Na co je pak literatura a četba? Komu tak asi nejvíc vadí že lidé Hitlerova díla čtou?

26.06.2017


Ortodoxie Ortodoxie Gilbert Keith Chesterton

Autor se pracně a zdlouhavě zabýval různými teoriemi, až dospěl k poznání,
že to co potřeboval vědět mohl nají v nejbližším katolickém kostele !! Dlouho mu trvalo než POCHOPIL o co jde.
A byl to člověk chytrý a vzdělaný.
Četba knihy je dosti únavná.
Vyhmátnout to podstatné je dobrodužství.

21.06.2017


Korán Korán neznámý - neuveden

Je to ukrutnějši a vymakanější
varianta Bible.
Dnes je velmi aktuální a čtivá. Evropa nerodí děti, takže Korán bude potřebný.

31.05.2017


Cikáni Cikáni Karel Hynek Mácha

Audioknihu Cikáni považuji podle mého vkusu za nejlépe namluvenou knihu.

15.05.2017


Přímá stezka Přímá stezka Květoslav Minařík

Mysl uvažující o zevních výhodách pro sebe, se jistě musí plnit jen sobeckými myšlenkami. Sobecké myšlenky jsou pramenem všeho zla, poněvadž vyúsťují v jednání, jímž jedinec škodí celku. ..... A to dnešní životní praxe spolehlivě prokazuje. Vede to k rozvratu společnosti.

07.05.2017


Psychoterapie v každodenním životě Psychoterapie v každodenním životě Nossrat Peseschkian

Kolem nás se dějí věci, kterým mnohdy nerozumíme a neumíme si s nimi poradit. Mhohdy si poradíme, ale špatně. V knize je uváděno mimo teorie mnoho příkladů hlavně z rodinného života. Zjstíme někdy, že se nevědomky chováme jako sloni v porcelánu. Pro laiky je to četba náročná a není to na přečtení na jeden večer. V knize se dají objevit věci, které se nám zdají samozřejmé a pak zjistíme, že je to nějak jinak. Můžeme se pokusit na sobě opravit chyby, kterých se nevědomky dopouštíme. Doporučuje se začít hledat chyby nejprve u sebe a myslím, že nám ani nezbude čas hledat chyby u jiných. Je to kniha do které se možná budeme během života občas vracet pro radu jak řešit svůj nový problém. Není tam všechno, ale kniha určitě stojí za přečtení, nebo aspoň pro prohlédnutí.

27.04.2017


Labyrint světa a ráj srdce Labyrint světa a ráj srdce Jan Amos Komenský

...alegorický filosofický román-traktát, je pokládán za jedno z vrcholných děl barokní literatury.....OK

21.04.2017 5 z 5


To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Čím to je že se mně kniha líbí? Asi proto, že od pravěku máme všichni rádi zvířata, protože jsou chlupatá. Máme to v sobě zakódované. Zvířata nepoužívají peníze a proto nejsou takové mrchy hrabivé jako lidi. Lidé kteří pracují se zvířaty mají jinou morálku než lidé, kteří se zvířaty nepracují. Mezi zvířaty a lidmi se vytváří pozitivní citové vazby, které se částečně přenášejí na lidi a jejich jednání. I když někteří dnešní veterináři jsou hraboši k nezaplacení, protože jsou formováni tržním hospodářstvím.

17.04.2017


Obchod s orgány Obchod s orgány Tess Gerritsen

Prvních 10 stránek a dost. Nehodlám si ničit duševní zdraví.

16.04.2017


Jak získávat přátele a působit na lidi Jak získávat přátele a působit na lidi Dale Carnegie

Kniha je velmi vhodná pro členy zdejší databaze knih. Mně se podle této kuchařky daří získávat přátele a působit na lidi. Zdejší Jack Bauer píše velmi bystře - kniha je vhodná spíše pro bussinesmany. ---- V podstatě jde o to jak vytáhnout z jalové krávy tele, tedy jak vyždímat lidi falešným úsměvem až do dna.

30.03.2017


Věčně zpívají lesy / Vane vítr z hor / Není jiné cesty Věčně zpívají lesy / Vane vítr z hor / Není jiné cesty Trygve Gulbranssen

Velmi rozvláčně popsaný příběh je v podstatě o tom jak peníze ničí rodinu i společnost přes několik generací. Hlavní postavy jsou bezohlední, citově nevyzrálí hraboši, hromadící majetek a peníze. Ke konci života postupně měknou a meditují o Bohu. Měl jsem co dělat, abych to dočetl do konce.

06.03.2017