TerryLaufey TerryLaufey komentáře u knih

☰ menu

Delirium Delirium Lauren Oliver

Už po přečtení prvního dílu jsem se do téhle série zamilovala. Miluju styl psaní téhle autorky a její nepředvídatelnost v ději. Je to originální nápad, což taky oceňuju. Ten konec mě dostal. :/

SPOILER
Pořád doufám, že Alex žije, protože prostě musí žít! :D
KONEC SPOILERU

Kniha je velmi čtivá, doporučuju. :)

31.12.2016


Eragon Eragon Christopher Paolini

Pozor, možné spoilery.
Naprosto fantastická knižní série pro všechny milovníky draků, jako jsem já! Klobouk dolů před autorem, když si uvědomím, že to napsal v pouhých 15ti. Můžu být opravdu ráda, že jsem film zatím ještě pořád neviděla, podle toho, jak to všichni kritizují. :D Jakožto milovnice draků jsem neodolala a jakmile jsem zahlédla tuto knihu v knihovně, hned jsem si ji půjčila. A nelituji toho.
Celý ten děj je dokonalý, vždy nechápu autory, jak mohou vymyslet něco tak velkého jako celou novou říši či nový (v tomto případě hned několik) jazyk. Safira je úžasná, Murtagh samozřejmě taky, hh. Arya mi svým způsobem připomíná mě. :D A Eragon? No, ten je taky fajn. Bylo mi strašně líto Broma a málem jsem se rozbrečela, když mu Safira udělala diamantovou hrobku. So sad. :c
Angela je totálně boží! Alespoň v dalších dílech určitě. :D Zprvu jsem si myslela, že když Eragonovi věštila jak ho zradí někdo z vlastní rodiny, tak že to bude Roran. Po přečtení všech dílů vážně nechápu, jak jsem si to mohla myslet. :D

Dokonalá kniha pro všechny, co milují draky, fantasy a rádi čtou jedním dechem.
A hlavně se nenechte odradit počtem stran!

28.04.2016 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Takže, jak začít?
No, musím říct, že když jsem viděla film (který jsem viděla dřív), tak jsem úplně šílela a potřebovala jsem knížku. Teď opravdu lituju, že většinou nejdřív vidím film, protože jsem věděla, co se stane apod. A navíc mě neskutečně štve, jak se film liší od knižní předlohy! Kde je sakra Edward, hm?! o.o (Co já vím, tak se objeví až ve filmové Rezistenci, ne?)
No, každopádně je to skvělá knížka, líbil se mi styl psaní, děj, prostě vše bylo dokonalé. Navíc tam nebyl milostný trojúhelník, za což můžu autorce jen děkovat, protože to ve většině knih nesnáším. :D
Jediné, co mi snad vadilo, byla Tris. Ano, další hlavní hrdinka, která mi nesedí. ._. Jako vážně? To její chování? S tímhle naprosto souhlasím s komentářem od paja0327, protože to bylo hrozné. Když jsem uviděla tu větu, "Tobiasi, ale mě je 16 a tobě 18!", myslela jsem, že tu knihu zaklapnu a už ji nikdy nevezmu do ruky. Né, to ne, ale prostě toto? Chová se jak malá holka. Pff.
Tobias (Čtyřka?). Upřímně, rozhodně je mi ho líto, když si vezmete, co všechno prožil. Otec ho bil, máma ho opustila, no prostě nejlepší život. Ale dle mého názoru se k Tris vůbec nehodí. Ke KNIŽNÍ Tris určitě ne. Jak ona mi vadila! Hádali se jak manželé, kteří už jsou spolu 30 let.
Peter. Petera jsem si ve filmu okamžitě oblíbila, jelikož bad boys jsou přece jen nejlepší, no ne? Ano, je to moje oblíbená postava i nadále. Muhaha, jak vypíchl Edwardovi oko, smála jsem se jak mutant opice, lachtana a velblouda.

Kdo má rád post-apokalyptické knihy, nevadí mu podobnost na jiné knihy, je to přesně kniha pro něj. :)

27.04.2016 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

SPOILER ALERT
Knihu jsem dostala k narozeninám, jak jsem si přála a jsem z ní naprosto nadšená! Nemohla jsem od ní odtrhnout oči. Líbil se mi styl psaní, děj, prostě všechno je skvělé.
Nejdřív jsem si na začátku říkala, co to jako je, nějaká divná postava v kápi ji vede stále dokola. Ale prostě wow! Je pravda, že je celkem pomalý rozjezd, ale nevadí mi to.
Už od první chvíle jsem věděla, že si Doriana moc neoblíbím. Dokonce jsem si ani za nic nemohla zapamatovat jméno Dorian, vždycky jsem musela listovat, abych to nezkomolila, jako třeba Damian, ehm. :D Dorian mi přijde.. divný. Rozhodně mi nevadí, to ne, ale jásala jsem radostí, když ho Celaena odkopla, heh.
Chaol je prostě zlatíčko! Team Chaol, určitě. Jednak proto, že Doriana nemám zrovna v lásce a jednak proto, že mi ho občas bylo líto. Jak tam stál pod tím balkonem, so sad. :c
Celaena je jedna z mála hlavních hrdinek, která mi nelezla na nervy. :D Snášela jsem ji v pohodě, akorát mi možná trochu vadilo, že v jednom kuse zvracela. A ještě před Chaolem. Best friends forever, fakt.
Musím se přiznat, že jsem si zprvu myslela, že Nehemie je víla. :DD Všechno by tomu nasvědčovalo, přece měla i dřevěnou hůl, tak jsem vážně myslela, že je z lesa. xD
Kniha mi připomíná Selekci. Ale vůbec mi to nevadilo, přece jen, vrazi a princezny je trochu rozdíl, no ne?
Nemůžu se dočkat, až si přečtu další díl. ^^

Kdo má rád fantasy, zápletky, magii a nevadí mu podoba na jiné knihy, tak je to určitě kniha právě pro ně. :)

18.04.2016 5 z 5