Tereza B. Tereza B. komentáře u knih

☰ menu

Hradní intrikáři Hradní intrikáři Lena Valenová

Na začátku jsem byla trochu zmatená. Přestože příběh navazuje na předešlou knihu, nějak jsem se nemohla orientovat v tom, co se vlastně na konci všechno stalo, bylo toho tolik. Ale nakonec jsem do toho docela rychle dostala, dost nápomocný mi byl seznam postav. Hned, jsem měla lepší představu o tom, kdo je kdo. A taky velmi kladně hodnotím rodokmen rodiny.
Prostředek knihy byl skoro jako kdybych v televizi sledovala reality show z prostředí královské rodiny. Velice mě bavily kapitoly věnované Felixovi a Janovi. A taky je v knize o trochu více Alberta, za což jsem velice rád, ale na můj vkus pořad málo. :D Musím se přiznat, že tentokrát mě bavily i pasáže s Lenotýnou, u které mám pocit, že trochu dozrála a nakonci se ukázala jako pravá korunní princezna, i když z počátku mi lezla na nervy. Co se musí autorce nechat, že konce jsou vždycky totální bomba. Měla jsem malé tušení, ale tohle by mě rozhodně nenapadlo. Už teď se nemůžu dočkat posledního dílu. Jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne.
Za sebe musím říct, že mě celá série neskutnečně baví a příjde mi originální. I když první díl se mi možná líbil o trošku víc.

19.03.2024 4 z 5


Korunovace Korunovace Lena Valenová

Čtení bylo neuvěřitelné. Autorčin styl psaní mi sedl od první stránky. Ze začátku jsem se sice obávala, že mě kniha nechytne. Je to v podstatě vyprávění o každodenním životě královské rodiny na Pražském hradě, intriky, politika. Ale čím víc se příběh vyvíjel, tím víc mě to vtahovalo do příběhu.
Velice mě bavil příběh Felixe a Alberta. Na jejich části jsem se vždycky těšila nejvíce. Felix mi přišel jako opravdový princ. Narozdíl od Leontýnky a Alberta mi přišlo, že jako jediný je nějakým způsobem smířen se situací. A i když zpočátku působil jako namyšlený frajer, co dostane vše co chce, nakonec jsem si jeho postavu oblíbila asi nejvíc. Budoucího krále Alberta mi naopak bylo velice líto. Občas mě mrzelo, že se v knize nevyskytuje více. Nejvíc mě ale dostal konec. Úplně mi spadla brada a zírala jsem na poslední stránku. Nedokázala jsem pochopit, že další stránky už nejsou.Byla jsem úplně paf.
Co mě nadchlo nejvíce byla ta myšlenka, přišla mi velmi originální. Velice jsem ocenila, že autorka zachovala kus české historie. Za mě to bylo opravdu zajímavé čtení a vím, určitě si ráda přečtu pokračování.

03.03.2024 4 z 5