teniska_rotter teniska_rotter komentáře u knih

☰ menu

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Další Robertova skvělá kniha. Líbí se mi, že Erika už přestává být tou drsnou vyšetřovatelkou. Co se tématu týče, za mě aktuální a super. Jediná moje výtka je ta, že mám raději detektivky, kde si vraha můžu tipovat ????

12.11.2018 5 z 5


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Za mě dost zajímavá kniha s až moc drsným tématem.

16.09.2018 4 z 5


Sbírka motýlů Sbírka motýlů Viktorie Besó

Trochu slabší, ale aspoň se člověk nemusel tak soustředit.

30.05.2018


Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Celkem čtivá knížka. Vraha jsem odhalila, z čehož nikdy nemám radost

20.04.2018 4 z 5


Rozepnutá Rozepnutá Nicki Reed

Taková obyčejná oddychová knížka. Četla se dobře, ale myslím, že mi v paměti moc dlouho nezůstane. Neurazí, nenadchne.

28.03.2018 3 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Napínavá, čtivá. Závěr zajímavý, ale mě osobně trochu zklamal. No pokud se nevyhnu srovnání s Manžely odvedle, tahle kniha byla trochu slabší.

06.03.2018 4 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Skvělé čtení, vraha jsem odhalila, ale stejně se mi rozuzlení líbilo. Jediné, co mě trochu rozčilovalo byly jakoby pasáže z filmů, které Anna sledovala.

06.03.2018 5 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Jedním slovem výstižná. Musela jsem se zamýšlet. Některé části jsou zvláštní, ale celkově jí hodnotím kladně a ráda si jí přeju znovu.

13.01.2018 4 z 5


Neradost Neradost Karel Novotný

Já jsem nadšená. Až mě trochu děsilo, že jsem se v ní celkem našla.

13.01.2018 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Přečteno jedním dechem. Bylo mi u ní, špatně, smutno a sklíčeně. Hodně špatných pocitů a BACHA MALEJ SPOJLER na konec jsem byla tak ráda, jak to dopadlo, jako dlouho ne :)

27.12.2017 5 z 5


Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Skvělá knížka. Běhal mi mráz po zádech a to se mi stalo snad poprvé. Islandské prostředí je bravůrně vykreslené, vyhovoval mi i počet postav, člověk se dobře orientuje, za mě super.

24.12.2017 5 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Fajn oddychové čtení. Není nutno u téhle knížky přemýšlet, je v ní plno klišé a je úplně jasný, jak skončí, i přesto mě celkem bavila.

17.11.2017 4 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Úplně bych neřekla, že se jedná o strašidelnou povídku, nicméně jdem jí přečetla jedním dechem. Taková malá jednohubka, co neurazí, ale zase nějak extrémně nenadchne. A poznámka pod čarou - styl psaní mi moc Gillian nepřipomíná, což nemusí být brané jako chyba.

22.10.2017 4 z 5


Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Čekala jsem úplně něco jiného. Knížka pojednává především o pocitech Maji a popisuje soudní proces. Knížka rozhodně není pro někoho, kdo má rád napětí a čeká klasické krimi. I tak ale můžu říct, že mě bavila, styl psaní se mi líbil.

21.10.2017


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knihu jsem přečetla velmi rychle. Příběh mě pohltil, pachatele jsem odhalila. Lehce mi lezla na nervy postava Anny, ale to samožrejmě není chyba autora. Pár posledních stránek bych úplně vynechala, závěr byl zbytečně vyhrocený. Jinak mě ale příběh bavil a knížku můžu doporučit.

12.10.2017 4 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Atmosféra po celou dobu čtení byla úplně skvělá. Líbilo se mi, jak se autor věnuje pouze hlavním postavám a příběhu a nepopisuje milion věcí kolem. Podobnost s Edwarda s Greyem je v určitých vlastnostech zjevná, ale vůbec mi to nevadilo. A teď negativa. Ten závěr? No nebojím se použít slovo "děs" připadalo mi, že už to chce mít co nejdříve za sebou a rozhodně z konce nevytěžil, co se dalo. Jelikož jsem ale příběh celou dobu hltala s nemohla se odtrhnout hodnotím jí spíše jako nadprůměrnou.

28.09.2017 4 z 5


Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

POZOR SPOILERY!
Pro mě trochu zmatený styl psaní, nápad na příběh každopádně dobrý, jen si myslím, že jeho potenciál autorka mohla víc rozvinout. Chybělo mi vysvětlení, co vedlo vraha k jeho činům. Nevím, jestli jsem něco nepřehlédla, ale mám ráda, když je pořádně a do hloubky vysvětlen důvod vraždění. Taky mi chybělo nějaké uzavření vztahu Tessy a Billa. Některé pasáže byly zbytečné a některé neuzavřené. Knihu mám půjčenou, jsem ráda, že jsem měla možnost si jí přečíst, sle na to jak jsem se na ní těšila, zas tak nadšená nejsem.

24.09.2017 3 z 5


Vír Vír Frode Granhus

Napínavá kniha s překvapivým rozuzlením. Vraha jsem opět neuhodla, ale to je normální

13.09.2017 5 z 5


On On Carey Heywood

Klasická slaďárna, říkala jsem si, když mi kamarádka tuhle knížku půjčila. Ale nakonec jsem se od ní nemohla odtrhnout a dokonce jsem si i poplakala. Trochu mě rušil až moc spisovný styl psaní a ke konci už to bylo lehce zdlouhavé, ale jo bavilo mě knihu číst. Další díl "Ona" z jeho pohledu, ale číst nepotřebuji.

06.09.2017


Kriminálník Kriminálník Karin Slaughter

Možná zbytečně moc postav, především zezačátku jsem měla problém si je pamatovat. Celkem mě ale bavilo prolínání minulosti a současnosti. Moc překvapivých zvratů v knize nebylo. Zkrátka neurazí, nenadchne.

03.09.2017