Tánička11 Tánička11 komentáře u knih

☰ menu

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Zatím nejlepší kniha, některé části mě opravdu bavily. Konec byl už takový zdlouhavý, ale dalo se.

04.08.2022 4 z 5


Posvátné lži Minnow Blyové Posvátné lži Minnow Blyové Stephanie Oakes

Zas tak zajímavé to nebylo :((

06.07.2022 2 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Až moc dětsky psané. Film mě bavil o hodně víc.

13.08.2021 3 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Strašně jsem se bavila, musím říct, i přestože byli tragédie přisuzovány vyšší vrstvě a komedie psány pro pracující lid baví mě komedie o trošku víc.

31.01.2021


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Některé části mi přišly jak kdyby to psala 13 holka. Ne celá kniha byla brak, ale některé části mi přišli nedomyšlené, dialogy by mohly být i zajímavější a ne stejná a okatá odpověď "aha" kdykoli autorka neví kam vlastně chce podstatu rozhovoru směřovat. Kladu si jen otázku může za to překlad, že to tak blbě zní, nebo to tak debilně napsala autorka? Jinak krom dialogů kniha nebyla špatná, popisové části mě docela uchvátili to docela chválím.

22.06.2020 2 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Milovala jsem pana Rotchestra a nenáviděla Johna Křtitele, to je to, co dělá požitek z dobré knihy, vyvolává pocity, které jen tak neutajíme.

P.S.: Hezky jsem si pobrečela

16.07.2019 5 z 5


Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Lewis Carroll (p)

Srdcovka, na to, že je to kniha pro děti je pořádně na zamyšlení a je potřeba v ní hledat skryté významy a nebo jí číst tak jak je.

12.08.2018 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Ještě jsem nečetla tak chytlavou fantasy jako tohle a ještě jsem nečetla nic od české autorky, za co bych byla pyšná za to že je Češka. Něco tak neuvěřitelného a bez romance, která většinou u mě vítězí a popohání mě, abych četla víc, ale tohle byla fantasy, jsem neskutečně oddaná, úžasná kniha...

nic víc neřeknu než "Ach můj, bože"

30.07.2018 5 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Kdybych porovnávala s filmem s DiCapriem tak musím říct, že je to jedna z mála filmů, která předhonila knihu. O proti ostatním, co to tady čtu mi nevadili popisné části, ani způsob psaní (asi překladatele). Až na konec, který mi přišel zbytečně zdlouhavý je knížka mojí srdcovkou, strašně se mi líbila doba a vystižení toho, že vlastně většina našich přátel je falešná, protože jak jsme mohli zjistit na konci, tak si některý s Gatsbyho přátel nedokázal najít čas ani na jeho pohřeb a zaměnil ho piknikem?!?!

Také jsem přemýšlela nad Daisy a přišla jsem na dva záměry, proč udělala, to, co udělala:
1. První nápad je asi srozumitelný jestli okamžitě nepřemýšlíte nad lidským počinem, ale vidíte, to, co vám lidé dávají ukazovat a to tedy by znamenalo usvědčit Daisy z toho, že je prostě mrcha.
2.K druhému nápadu se dostáváme, když přemýšlíme víc a víc a snažíme se v něčem jednoduchém najít opravdovou příčinu, někdy to tak je a někdy prostě jednoduchost a marnotratnost zvítězí, ale, co když se prostě Daisy bála, že kdyby odešla s Gatsbym už by neměla takový komfort a takové zázemí jaké měla doteď, co když prostě proti lásce zvítězil strach?

Určitě tohle je jedna z knih, kterou si přečtu zase a zase a zase znova...

24.07.2018 5 z 5


Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

Příběh, který je možná i smutnější jak Hvězdy nám nepřáli.

I když knížky z podobným tématem tu jsou v hojném počtu, tak nevím proč u téhle jsem pocítila něco víc. Na konci jsem pocítila tu úzkost, tu samotu Parkovu, nebo Eleanor?

21.07.2018 4 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Asi první díl byl určitě lepší, ale konec se mi tady taky opravdu líbil.

15.07.2018 4 z 5


Dreamologie Dreamologie Lucy Keating

I když mi zpočátku tahle knížka nebyla sympatická, přemýšlela jsem proč a došla k názoru, že pravděpodobně nemám ráda anglické názvy, které jsou tak zvaně počeštěné. Ale nakonec mi knížka přišla miloučká a krásná. Trošičku jsem se dozvěděla o výzkumu snů fázi REM, atd.

13.07.2018 3 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Jelikož jsem ještě nečetla jiné díla od Shakespearea tak nemůžu říct jestli je tohle lepší nebo horší jak jeho jiná díla, co jsem, ale prozatím četla se mi moc líbilo a možná tohle není jeho nejlepší dílo, ale.... podle mě je to moc krásné na to, aby si to zasluhovalo plný počet hvězd.

08.07.2018 5 z 5


Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Kody Keplinger

I když mi knížka pomohla v ohledu, že kamarádky by měli stát při sobě a tím pádem jsem trošičku se odhodlala a napsala svojí nejlepší kamarádce s kterou jsme zrovna nemohli najít společnou řeč,

přesto tato kniha je průměrná i když příšerně čtivá. Chichotala jsem se smála a připadala si jak správná puberťačka, co čte senzační romantický román pro holky, jenže i přesto na takový téma je tisíce knih a tahle se lišila jedině hlavní postavou a pár odchylkami děje.

P.S.: Nápad na Otka (Ošklivá Tlustá KAmarádka) mi přišel skvělý.

06.07.2018 3 z 5


Nejdelší den Adama T. Nejdelší den Adama T. Patrick Ness

Tohle bylo moje první shledání s Patrickem Nessem, nevím zrovna jestli to bylo to nejlepší, co jsem mohla vytáhnout, protože, co jsem četla je to docela netradiční kniha od tohoto autora. Ale musím říct, že to bylo opravdu hezké. Sice jsem až na poslední stránce pochopil, proč tam je ještě jeden příběh z Královnou, Katie,..., ale bylo to opravdu hezké.

05.07.2018 4 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Nemůžu se rozhodnout jestli se mi konec, který byl trošku obsáhlý sci-fi požitkem se mi líbil nebo to už nemělo, co dělat v této tak krásné knížce. Filosofické části dokázal asi autor úžasně napsat ne jen tak komu se tohle podaří. Taky bylo moc hezké koukat na to, jak jsme každý odlišný a jak odlišné tedy byli A dny.

28.06.2018 5 z 5


Jízda Jízda Guy Adams

Viděla jsem první díl k serialu, takže alespoň to mi pomohlo trochu vložit se dojedeme, ale myslím si kdybych to neviděla, asi bych spoustu frází nepochopila.

09.06.2018 3 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

ÚŽASNÝ!!! Čtivé jako všechny knížky od Janny Han, ale abych pravdu řekla těšila jsem se na pokračování s Petrem a dočkala jsem se sice to v jedu dobu vypadalo, že je to velký hajzl a že Lara Jane je zase úplně mimo, ale konec byl správný tak jak měl být. Al přece jen to nemělo na jedničku, která prostě byla dokonalá.

01.06.2018 4 z 5


Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Laurie Hals Anderson píše úžasně jediná škoda, že tohle je jediná její přeložená knížka do češtiny. Krátký kapitoly ve kterých se nic neděje byl asi jeden z mnoha problémů všech čtenářek, je to vlastně fajn, protože to poukazuje na to, že v Melindině životě se nic moc toho neděje, bylo to jako číst deník, co jste zrovna našly, sice je to skvělé téma jako například Kruh od Dave Eggerse tak i tahle knížka byla úžasná jedině námětem i když mě anotace moc nenalákala, na jednu stranu jsem brečela a to díky představě, co bych já dělala v této situaci na druhou stranu jsme se o důvodu depresí Melindy dozvěděli, až na konci. Příběh je krátký a přitom má v sobě mnoho, ale z prve by bylo dobré říct, co se Melindě stalo aby jste od začátku pochopili její úvahy a pochody jejího chování.

22.05.2018 3 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Knížka náhodou nebyla vůbec špatná, možná bych jí měla dát jenom tři hvězdy, ale protože jsem velký fanda twilight ságy bylo by to moc kruté. Ale i přesto nemůžu říct, že byla úžasná... bohužel.

10.05.2018 4 z 5