tabaluga tabaluga komentáře u knih

☰ menu

Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Tak nevím nevím....asi už nejsem cílová skupina této knihy, ale pro mne to byla prostě nuda.nevim ani jestli bych si knihu užívala kdybych byla mladší, prostě mi přišlo,že se tam pořád opakuje dokola, to jak byli velcí kamarádi a pak se navzájem odcizili. A to mi přišlo, že čtu opravdu jenom o tom.postavy povrchní, charakterově nevykreslené. Knihu jsem dočetla, ale spíš jenom proto, že knihy neodkladam, zde jsem měla možná udělat výjimku.

20.04.2024 2 z 5


Dcery naděje Dcery naděje Marie Lamballe (p)

Odpočinkové čtení, kdy vztahy v rodině se občas někdy i zvrtnou. Nicméně jsem zjistila, že tento styl psaní není vůbec pro mne.Vsechno mi přišlo takové všední a v podstatě o ničem. Občas tedy nějaká zápletka.

29.03.2024 3 z 5


Osudová léta Osudová léta Marie Lamballe (p)

Další osudy rozvětvené rodiny. Velmi mnoho postav a popravdě nevím jestli jsem měla nějakou oblíbenou. Líbila se mi dějová linka Světlany.

29.03.2024 4 z 5


Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Příběh z Německa z konce druhé světové války jedné kavárenské rodiny. Život je popisován z více pohledu jednotlivých osob. Takové oddychove čtení.

16.02.2024 4 z 5


Labyrint Labyrint Kate Mosse

Ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst, ale nakonec mne kniha nadchla. Nejvíc si mi líbila historická dějová linka, ale i přesto na druhý díl ještě nedozrál čas.

16.02.2024


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Byla jsem knihou naprosto pohlcena. Četla jsem ji jedním dechem a rozuzlení mne tedy dostalo. Byla to tedy pravda nebo fikce? Nechtělo se mi věřit tomu, že by Verity byla toho všeho schopná...

14.01.2024 5 z 5


Poslední léto Poslední léto Karen Swan

No po přečtení jsem zjistila, že je to psané jako série a bohužel zde to končí tím nejnapínavějším. Četlo se mi to moc dobře, hlavní hrdinku jsem si oblíbila. Prostřednictvím knihy se člověk dozvěděl o životě na St. Kvilda. Musela to být pro obyvatele těžká obživa a zajímalo by mne, zda tam taky byla taková divoženka

13.01.2024 5 z 5


Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Kniha se mi moc líbila a splnila mé očekávání. Pocity jedné nezdolné ženy, která se nenechala zastrašit tehdejší dobou. Dějem se prolíná hloubka přátelství a odvaha. Jen je mi líto, že ji nikdy nebylo dopřáno vychovávat děti.

07.01.2024 4 z 5


Diamantové oko Diamantové oko Kate Quinn

Tuto spisovatelku mohu jenom doporučit. I ženy dokáží velké věci a paní Pavlicenkovou bych si dokázala oblíbit. Válka je prostě špatná na obou stranách a ona se snažila bránit svou zemi, kde by mohl žít její syn spokojeně. Jen v téhle době se to čte velmi těžko už jenom tím, co se událo v ČR, ale i tím, co se děje v jiných, válkou okupovaných, zemích. Za jiných okolností bych knihou byla unešena, ale takto je mi těžko u srdce.

28.12.2023 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Parádní detektivka s mou oblíbenou dvojici vyšetřovatelů. Četlo se to rychle a z popisu místa mi běhal mráz po zádech. Ocitnout bych se tam nechtěla. Jen je mi líto, že to dopadlo takto. Chlapec musel mít v hlavě strašný zmatek a nevím jestli se po tolika letech dokáže napravit ta chyba jedné noci...

20.12.2023 5 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Tak po dlouhé době zase kniha, kterou bych vydržela číst na jeden zátah, kdybych to tedy časově stíhala:-D první polovina mne zaujala velmi, střídání minulosti s přítomností a do poslední chvíle člověk neví, co se s nimi stane, nicméně to nabralo překvapivý obrat. Druhá část už byla méně zábavná a v hlavě mi viri otázky, které nebyly zodpovězeny. Konec mne vyloženě zklamal, žádný happy end. Ale i tak hodnotím velice pozitivně:-)

20.12.2023 5 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Kniha byla plná zvratů, ale současně mi přišlo, že by se to nechalo někde i zkrátit.kniha byla plná vulgarit a sexuální scény mne spíše odrazovaly. Byla jsem trochu zklamaná, tak si počkám na další díl, jestli si názor na autorku ještě upravim:-)

05.12.2023 4 z 5


Otcovy hříchy Otcovy hříchy Jeffrey Archer

Zatím moje první kniha od tohoto spisovatele a nakonec jsem zajistila, že se jedná o ságu a zacinam druhým dílem. Budu si muset doplnit první díl, abych si doplnila některé střípky Harryho života. Druhý díl konci zajímavě, takže cekam, jak se bude Harryho život dále vyvíjet:-)

12.11.2023 4 z 5


Sítě Sítě Petra Dvořáková

Zajímavé povídky, kde hlavní postavou jsou ženy, které se nechávají manipulovat ale zároveň jsou uvnitř silné a dokáží se manipulacím vzepřít. Úplně nejvíc se mi líbila první povídka, kdy se z ustrašené ženy stala cílevědomá. Všechny povídky měly zajímavé vyústění.

05.11.2023 4 z 5


Vodník Vodník Tereza Bartošová

Dobře napsaná detektivka:-) bylo to napínavé čtení, dva případy zdánlivě bez žádného propojení a nakonec... Ještě k tomu psáno českou autorkou a to beru jako velké plus.

05.11.2023 5 z 5


Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Silný příběh z dob druhé světové války, který zasahuje do životů i pár let po válce. Příběh vyprávěn třemi vypravěči, ale stálo by za to číst příběh i z pohledu samotné Lovkyně. Dokonalá přetvářka a zajímalo by mne, jestli přišel den, kdy litovala nebo těchto citů nebyla schopná. Každopádně doporučuji, i přes velké množství stránek přečteno do dvou dnů a to jsem si myslela, že mam tu takzvanou čtecí krizi:-D holt zajímavé knihy mne stále ještě dokáží ke čtení přitáhnout:-)

28.10.2023 5 z 5


Nalezení Nalezení Jiří Březina

První kniha od autora a styl psaní se mi moc líbil. Zkusím ještě předchozí díly a třeba si k autorovi najdu cestu a doplním ho na seznam oblíbených autorů:-) rozhodně k tomu má dobře našlápnuto:-) je vidět, že česká literatura má také co nabídnout.

26.10.2023 4 z 5


Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň Jozef Karika

No tak já pořád nevím, knihu jsem četla místy jedním dechem, ale na můj vkus jsem ji četla až moc dlouho... Takže pro mne asi průměr, myslím, ze od spisovatele jsem četla lepší knihy:-)

08.09.2023 3 z 5


Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Mám ráda historické romány a dokonce se mi líbí i prolínání časových dějin, ale v této knize to pro mne byl zmatek nad zmatek. A co se vlastně stalo s duchem Andrewa, došel pokoje? Nějak mi ten konec přišel rychle uzavřený, alespoň že Ruth nepřišla zkrátka:)

27.07.2023 3 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Napínavá kniha, četlo se to jedním dechem. Upřímně řečeno mne ani do poslední chvíle nenapadal skutečný pachatel. Motala jsem se v tom stejně jako hlavní hrdinka. :-) a čekala jsem lepší happy end

25.06.2023 5 z 5