svoboanna svoboanna komentáře u knih

☰ menu

Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Knihy autorky mám ráda, ale tahle mi k nim tolik nesedí. Příběh Rory a Mala mě neoslovil. Přesto dávám 4*, protože si myslím, že je to kvalitní kniha, která je originální a dobře se čte.

10.01.2023 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Přečteno podruhé za jeden půlrok, abych si oživila děj před tím, než se pustím do druhého dílu Faja. I napodruhé neztrácí Naslouchač nic ze svého kouzla. Líbí se mi tajemný, originální a promyšlený svět včetně postav. Kniha je čtivá a bez zbytečných popisů. Rozhodně doporučuji.

27.12.2017 5 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Kniha se hezky a rychle čte, střídání pohledu je osvěžující, postavy jsou sympatické, nechybí vtip a erotika. Příjemná oddechovka.

17.12.2017


Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Moje první přečtená od Remarqua, zanechala ve mně hlubokou stopu. Celkově je to zatím nejsmutnější příběh, co jsem kdy četla, ale stál za to. Šlape jí na paty Všechny malé zázraky od J. Niven, ale ta byla částečně i zábavná. Myslím, že na takovou knihu se nezapomíná.

17.12.2017 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Dědička ohně se mi líbila nejvíc z dosud vydané série (zatím poslední Říše bouří). Obzvlášť jsem si oblíbila Jeřába.

16.12.2017 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Četla jsem už podruhé abych si oživila příběh před poslední vydanou knihou ze série a pořád to má své kouzlo, akorát je lepší nad tím moc nepřemýšlet.

16.12.2017 4 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Píseň krve mě zcela nadchla, díky ní jsem se začala zajímat o fantasy literaturu. Ovšem o ostatních dílech této série to říct nemohu.

16.12.2017 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Finch mě opravdu chytil za srdce. Rozhodně doporučuji knihu přečíst už jen kvůli závažnosti tématu. Jak sama autorka píše je to současné, vážné, těžké, smutné, ale i zábavné.

10.12.2017 5 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Fantasy žánr je pro mě celkem nový. Dovolím si říct, že myšlenka řádů jasnovidectví je originální. Nechybí nebezpečné tajemné rasy a tvrdý režim. Série by měla mít sedm dílů, přesto si ty následující ráda přečtu.

20.11.2017 4 z 5


Syndrom E Syndrom E Franck Thilliez

Podprahové vnímání je zajímavé téma, které stojí za pozornost a nutí k zamyšlení. Ráda si přečtu další díla od autora, i když jsem byla ze zakončení knihy trochu na rozpacích.

17.10.2017 5 z 5