svitim Online svitim komentáře u knih

☰ menu

Lastočka Lastočka Jitka Závodná

Pěkně popsaný život Lídy a její rodiny v průběhu 20.století.
Knihy tohoto typu mám ráda a tato rozhodně patří mezi ty lepší :-)
Nemá žádná hluchá místa a všechny etapy Lídina života jsou popsány poutavě.
A obálka je prostě krásná....
Lastočku ráda doporučuji, paní spisovatelce moc fandim a moc se těším na další její knihy, tato nebyla první ani poslední, co jsem od ní četla.:-)

15.11.2021 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Nádherný román, doporučuji, už teď se těším na pokračování :-)

09.03.2020 5 z 5


Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Včera jsem v kině shlídla film, dnes přečetla knihu....oboje perfektní, kniha navazuje na film a navíc přináší informace i o jiných obětech a predátorech. Obojí určitě doporučuji.

29.02.2020 5 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Ráda sáhnu po českých spisovatelích, ale tento příběh nebyl nic pro mě...bez začátku, bez konce, bez zápletky....

10.01.2020 2 z 5


Sochařské Brno 1989–2019 Sochařské Brno 1989–2019 Radek Horáček

Kniha je dvojjazyčná česko-anglická, je to snad první publikace, co jsem si kdy koupila, téma brněnských soch vypadá velmi zajímavě, ale kniha má tak malá písmenka, že kdyby byla ještě menší, tak už by nebyla.....nevím, jestli je to kvůli nákladům na vydání, ale je to velká škoda, protože jinak je zpracování opravdu hezké....

01.10.2019


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Kniha se dobře četla, ale nikde žádný zvrat, nic zvláštního, první půlka roztáhlá, pak to celé jaksi zrychlilo, bez ladu a skladu popsán hlavně život Johany, celkově mi vadil ten neurčitý čas, kdy jsem nevěděla, jestli uplynul týden nebo pět let.... Ale jako prvotina to není špatné....

09.09.2019 3 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Čtvrtá opice mě nadchla, Pátá oběť zklamala.....překombinované, roztříštěné, spousta postav a konec to pokazil úplně :-(

03.09.2019 2 z 5


Pán much Pán much William Golding

Myšlenka dobrá, bohužel to zpracování.....
Spousta dialogů, které si jsou navíc velmi podobné ( spor o lasturu). Vůbec mi nepřišlo, že by chlapci byli že začátku nějak moc civilizovaní, ihned ze sebe odhodili veškeré oblečení, mrňouskové se rozprchli do lesa a chovali se, jakoby se nic nestalo.
Žádný postupný vývoj postav, spíš mi přišlo, že si vzali nějakou halucinogenní rostlinku....
A ten závěr? To jako vážně?

04.01.2018 1 z 5


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Vše již je napsáno v předchozích komentářích....Úchylné, neuvěřitelné a přitom velmi čtivé.

19.10.2017 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Knihu jsem několikrát odložila, začátek neskutečná nuda a konec taky.
Zajímavé bylo pouze ,,vyšetřování,,případu Harriet, což je zhruba prostřední třetina knihy, a to je teda dost málo.....

15.10.2017 2 z 5


Všechno nebo nic Všechno nebo nic Eva Urbaníková

Prvně jsem viděla film, byl super, knížky bývají lepší než film. Tato ne. Chtěla jsem všechno, dostala jsem nic, doslova. Obdiv mají tvůrci filmu, že z ničeho natočili příjemnou, romantickou komedii.

12.02.2017 1 z 5


Fabrika Fabrika Kateřina Tučková

Jsem nadšená, kniha od začátku do konce pro mě velmi zajímavá, Brno je moje okresní město a i když jsem tam často, tuto část historie jsem neznala. Vhodně doplněné historickými fakty a fotografiemi.

Ale přiznám dobrovolně, pokud by byla kniha o jiném městě, které není součástí mého života, tak bych tak nadšená nebyla

30.11.2016 5 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Smrt je mým řemeslem, aneb jak rychle a efektivně zlikvidovat co nejvíc ,,jednotek´´. Úplně mrazí z toho, že nacisti brali Osvětim opravdu jako továrnu. Neskutečné, neuvěřitelné a přesto se to dělo......

14.03.2015 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Červenou knihovnu mám ráda, tato kniha má vysoké hodnocení, tak jsem si ji tedy přečetla. Četla se dobře, to ano, ale nevím, co z ní udělalo bestseller. Z příběhu se dalo vytřískat mnohem víc, líbilo se mi posledních asi 50 stránek, ty před nimi byly jen omáčka.

01.03.2015 3 z 5


Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

Děsné, šokující téma, pro mě ale zpracované nezajímavým, téměř nudným způsobem. Spousta jmen, dat, , které snad na sebe ani nenavazovaly. Možná to vyzní divně, ale čekala jsem víc ,,lékařiny,, a dostala jsem strohý statistický dokument, naprosto bez emocí, nedozvěděla jsem se nic nového, všechna jména ihned zapomněla, škoda, určitě šlo toto téma zpracovat lépe.

25.02.2015 3 z 5


Legendy o vášni Legendy o vášni Jim Harrison

Tak dlouho jsem tuto knihu sháněla.....Moc se mi líbil film Legenda o vášni, kniha bývá většinou lepší.......ovšem o téhle to neplatí.
Kniha má 3 povídky. První povídkou byl film inspirován, na přebalu knihy je uvedeno, že byla napsána v rychlosti......a je to na ní opravdu hodně znát, dějově se od filmu hoooodně liší, obdivuji, že takové slátanině dal režisér a scénárista řád, logiku, lásku i tu vášeň.

Druhá povídka o mužské krizi středního věku mě vůbec nezaujala, horko těžko jsem ji dočetla. Na třetí povídku jsem neměla ani chuť ani náladu.

Jedna hvězdička za obal . :-)

13.02.2015 1 z 5


Odpusť nám jejich viny Odpusť nám jejich viny Věra Fojtová

Na začátku tak trochu román pro ženy, poté se přestěhovali ( přemýšlela jsem, jestli tchýně umřela nebo co se s ní stalo ), ano, tato doba byla drsná, ale v knize to tak moc nevyznělo, postavy, které se nikam nerozvíjely, v poslední třetině zmatky, přesto název knihy sedí .

20.01.2015 3 z 5


Láskobraní Láskobraní Blanka Hošková

Pěkné, čtivé, manželské krize jsou, byly a budou, ale ten konec? Zbytečně rychlý, nevysvětlený a představovala bych si ho jinak :-)

18.01.2015 3 z 5


Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Kniha je sice,,čtivě,, napsaná, ale obsah mírně pokulhává. Pořád jsem čekala na nějaký zvrat, něco nečekaného a nic......navíc kdyby nebylo na obálce napsáno, že se děj odehrává v padesátých letech, tak bych to ani nepoznala. Je to prostě takové mdlé.

08.12.2014 3 z 5


Hra na lež Hra na lež Tess Stimson

Kniha se velmi dobré četla, zajímavé téma, člověk se dokáže vcítit do všech postav, všechny svým způsobem chápe, i když se nechovají zrovna ideálně. Určitě stojí za přečtení.

16.11.2014 5 z 5