SusieMusie SusieMusie komentáře u knih

☰ menu

Livi Livi Zuzana Ryšavá

(SPOILER) Od knihy jsem neměla žádná očekávání a vlastně to bylo dobře. První mé překvapeni! Četla jsem a hodnotila knihu jako úplně první člověk. To se mi ještě nikdy nepodařilo.
Druhé překvapení. První 2/3 knihy byly naprosto perfektní! Děj ubíhá. Prostředí Lake Paradise a animatorského týmu bylo skvělý a linka hlavní dvojice mi byla taky sympatická. Přesně v poslední třetině došlo ke zlomu, kdy nějakým zázrakem i přes použití ochrany Livi otěhotněla a najednou prostě happyend a všechno sluníčkové. Bohužel díky této skutečnosti si kniha zaslouží o jednu hvězdičku míň. Protože mě opět naštvala a knihu v mých očích snížila. Nerozumím tomu, že je potřeba nutně v mladém věku nacpat páru dítě, aby si uvědomili společné city a vše bylo skvělý.. Ale to je pouze můj subjektivní názor a kromě této situace se mi kniha moc líbila.

26.03.2024 4 z 5


Růže pro Ivetu Růže pro Ivetu Lucie Horáková Auzká

Nevím, zda mi kniha nesedla anebo jsem na ni již stará.. ale teda nene. Přišlo mi, že čtu 230 stran neustálé deprese a sebelítosti. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická. Na svůj věk nevyspělá a vlastně se tam pořádně nic nedělo.
Mrzí mě to, ale za mě fakt ne.

13.07.2023 3 z 5


Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

Ach můj bože! Pojďme vzdát hold teto autorce. To jak poutavě a živě dokáže psát příběhy daných postav je nádhera a spojení Nový Zéland a rugby. Neomrzí se.
Zrovna včera byl v Praze zápas Česko vs. Nový Zéland (All Blacks). A díky této autorce jsem se tak nadchla do HAKY, že jsem neváhala a koupila lístek.
Řeknu vám, že ten sport jsem si zamilovala a HAKA na živo je úplně jiný zážitek. Tímto děkuji za skvělou motivaci a vlastně i objevení nezvyklého a zároveň skvělého sportu.

22.06.2023 5 z 5


Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Aww. Tak roztomilé a příjemné čtení. Člověk u toho vypne a musí se jen usmívat jak hezké to je. I když samozřejmě drama tam taky najdeme, ale spíš převládá feel-good romantika a spousta vtipu. Víc takových knih prosím.

15.06.2023 5 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Pro mě již třetí kniha z pera této české autorky a opět skvělé počtení. Velmi se mi líbí, jak autorka dává dohromady spousty neobvyklých zájmů.
Kniha hezky plynula. Hlavní postavy mi byly sympatické a zároveň i postavy kolem mi přirostly k srdíčku. Už se těším na druhý díl.. protože linka s Jackem se mi neskutečně líbila.
Jediné mínus pro mě je trochu uspěchaný konec. Krátký epilog a větší otevřenost konce, ale věřím, že v dalším díle se postavy budou vyskytovat a dozvíme se pokračování.

05.06.2023 5 z 5


Král Král Devney Perry

(SPOILER) Původně jsem chtěla dát 4*, ale zaslouží si pouze 3,5* a to díky obálce, která je velmi působivá.. kniha mě bavila ze začátku. Vtáhne vás to do děje a vy chcete otáčet další a další strany, ale potom?! Všechno jde z kopce a stane se z toho typické klišé: POJĎME TAM DÁT VŠE CO JDE AŤ TO MÁ GRÁDY.
Absolutně nesmyslné.. Kniha naláká na vraždu ženy, která je ze začátku velmi zajímavá, ale v důsledku ji ani nevyřeší a my tak zůstáváme bez odpovědí kdo byl vrah.. zároveň zbytečně na sílu udělaný únos, aby si hlavní hrdina uvědomil extrémní lásku k hlavní hrdince.. a aby toho nebylo málo, tak samozřejmě k happyendu patří otěhotnění.. to už jsem skutečně vzdávala. A když po porodu hlavní hrdinka zjistí, že čeká další, tak to už je až příliš. Nelogické ukončení a nevyřešení hlavní zápletky. Škoda. Uvidím zda dám dalším dílům šanci. Teď nejspíš ne.

30.05.2023 3 z 5


Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Díky poslední třetině hodnotím 4*. Jinak spíš 3*. Žádný zázrak. Zbytečně natahovaný příběh, který byl některými pasažémi spíše na škodu.. pokud by kniha měla tak o 100 až 150 stran méně rozhodně by to příběhu pomohlo.

18.04.2023 4 z 5


Alespoň prozatím Alespoň prozatím Amélie Salingerová

Wooow!! Tak tohle bylo něco tak strašně krásného. Původně mě od knihy mírně odrazovaly malá písmenka, protože co si budeme, skoro jsem na tom oči nechala, ale tuto skutečnost kompenzoval zbylý styl knihy, který byl krásně proveden. Zároveň obsah?! Smekám před autorkou. Na prvotinu a ještě z českého prostředí úplně skvělé!
Vůbec jsem to od knihy nečekala a byla vážně výborná. Vtipná, pestrá a mnohokrát mě pobavila, zahřála na srdíčku i donutila zamyslet. Perfektní.

06.04.2023 5 z 5


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Místy mi to připadalo až moc toxic, ale vlastně jsem si to užila. Je to ten příběh, který potěší, ale v hlavě dlouho nezůstane. :-D

25.02.2023 4 z 5


Hacker Hacker M. K. Hardy

Rychlá oddechová knížka. Trochu slabší než Knihomolka, ale i tak povodené.
Jediné co mě tedy vytáčelo je nedostatečná znalost autorky v rámci alkoholu. Respektive když o tom nic nevím, tak to nepíšu… Slečna si zašla do baru na Cuba libre a je tam popsáno jak barman shakuje její drink. Chtěla bych vidět, kdo by dobrovolně shakoval rum s colou. To by si vymaloval celý bar. Zároveň když potom řekne, že už si nedá Cuba libre, ale chce rum s colou, tak to mi tedy drásá srdce, protože Cuba libre JE rum s colou. Je to jen taková drobnost, ale mírně mi to zkazilo náladu z knížky.
Zároveň chování nejlepší kamarádky?! Již bych ji kamarádkou nenazývala.

14.02.2023 4 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

100 lidí 100 chutí. Ale u této knihy absolutně nechápu tak kladné hodnocení. To bylo něco tak špatného… Hlavní hrdinka byla extrémně nesympatická a nerozhodná. Chovala se tak na 15 let a ne na 19/20.. nevím co si autorka myslela, ale tohle fakt ne. Postavy mi nepřišly vůbec zajímavé a děj se hrozně táhl a vlastně byl o ničem.
Knihu jsem dočetla, protože nesnáším nedočtené knihy, ale u tohoto to bylo fakt trápení..
Knihu jsem si vybrala na základě doporučení a poté, co jsem zde viděla hodnocení jsem si myslela, že to bude stát za to a bohužel OMYL.
Mrzí mě to. Knížka určitě mohla mít potenciál, ale ten využit nebyl.
Dlouho mě takhle neotrávila kniha jako to dokázala tady tahle a to si troufám říct, že jsem cílovou skupinou, protože podobné knihy čtu hodně, ale toto ne. Do dalších se raději ani pouštět nebudu.

10.02.2023 2 z 5