Obdivuji autorku za zpracování o velmi náročných tématech a životech lidí v tomto kraji. Na tento díl jsem se těšila, ale nečetl se právě lehce. Mnohé osudy lidí byly velmi těžké až tragické. Dozvěděla jsem se mnoho informací, které jsem neznala a pochopila co dokáže moc a ideologie.
V knihovně probíhala akce "rande naslepo", dostanete krásně zabalenou knihu a nevíte co dostanete. Někdy se zadaří a mě se výběr podařil. Kniha se mi líbila ani mi nijak nevadilo prolínání časových stádii v plynulosti četby. Je to strhující příběh nepochopení, zrady, bezcitného jednání, smutku ale i lásky, důstojnosti a naděje. Doporučuji ostatním čtenářům.
Nedávno jsme dělali pořádek a rekonstrukci v domku u prarodičů. A našlo se několik pokladů z našeho dětství. Tato knížečka byla velmi oblíbená a vtipná s pěknými obrázky. Rádi jsme si zase prohlédli a početli, byl to příjemný pocit.
Krásně se to četlo a rozhodně nelituji strávený čas. Mrzí mne vážně moc, že už autorka není mezi námi a jsem vděčná jejímu synovi za dokončení této knihy.
Patřila k neoblíbenějším a prvním knížkám mého dětství. Stále má čestné místo v naší knihovně a čteme si z ní při různých příležitostech. Máme ji moc rádi.
Myslím si ,že je to pozoruhodná knížka. Přinutí člověka k zamyšlení a přehodnocení náhledu některých návyků a přesvědčení. Často něco děláme a vůbec se nesoustředíme
na tu činnost a neposloucháme co nám někdy i důležitého druzí povídají.
Bylo to rozhodně zajímavé čtení . Ale při některých pasážích mi naskakovala doslova husí kůže a dělalo se zle jak tělesně a hlavně psychicky. Jen jsem ráda, že to tak ve skutečnosti
nedopadlo !!!
Moc se mi to líbilo a četba příjemně ubíhala. Byly tam starosti s láskou, úklady ,podvody, ponižování, soupeření i smrt. Knihy autora mám velmi ráda a těším se určitě na další.
Doporučuji všem.