Sunday Sunday komentáře u knih

☰ menu

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Tento zřejmě naprosto pravdivý příběh roztrhal mé srdce na kusy. Naštěstí ho pak zase sešil dohromady, ale malá jizvička v něm zůstala, a ta mě bude nutit přečíst znovu. Jsem ráda, že je tam happy end, jinak by mé srdce zůstalo na kusy a nevím, jak bych byla schopná dál žít v tom nepřátelském a hlavně homofobním světě. Knihu s radostí přidávám na "lékařský recept" na léčbu homofobie. Bohužel je ta léčba stále víc než nutná i v této celkem vyspělé společnosti. A naprosto jistě a rozhodně a s láskou knihu přidávám do svého ZLATÉHO FONDU. A Thea ke svým oblíbeným autorům a přeji mu spoustu radosti s další tvorbou.

11.03.2018 5 z 5


Nejdelší den Adama T. Nejdelší den Adama T. Patrick Ness

Neskutečně dobré, P. Ness je autorem mého srdce. Prolínání skutečnosti a alternativního fantasy skutečně-neskutečného světa je úžasné. Stačí jediná rudá růže, aby byl svět zachráněn.

05.03.2018 5 z 5


Víkend v Londýně Víkend v Londýně Jan Folný (p)

Tři muži, tři nečekaná vyústění oslavy 40. narozenin v Londýně. Ještě mi to "běží" hlavou. Palec nahoru (opět) pro autora

23.02.2018 5 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Samozřejmě, na původního Saturnina to nemá. Autor se jen snažil seč mohl, aby dodržel styl, ale vyšlo to jen takové vlažné, i když pár dobrých míst se najde. Celkem se povedla postava nového manžela tety Kateřiny, který ji má takříkajíc "na háku", nenechá se ovládat, a to s humorem. Kdyby stihl Saturnina 2 napsat sám pan Jirotka, byla by to určitě daleko lepší "jízda"

31.01.2018 3 z 5


Nokturna Nokturna John Connolly

Druhá kniha od autora J.C. Pěkné hororky, nemá chybu. Chystám se na další jeho díla.

13.01.2018 5 z 5


Vyvolená Vyvolená J. R. Ward (p)

Opět přehršel superlativů. Autorka je s každým dílem série nápaditější. A nástupce Stvořitelky - to je prostě BOMBA (miluju takové "exoty"). Taky jsem ráda, že Q a B "ustáli" krizi vztahu a jsou zase OK. Nemůžu se dočkat dalšího dílu ...

10.12.2017 5 z 5


Noční hudba Noční hudba John Connolly

Neskutečně zvláštní, tajemné, fantasy ... moje parketa

10.12.2017 5 z 5


Eskejp: Na útěku z kanceláře Eskejp: Na útěku z kanceláře Jiří Charvát

Ohromná SRANDA, to fakt můžu ... jen houšť

03.12.2017 5 z 5


Jen láska je skutečná Jen láska je skutečná Brian L. Weiss

Velmi zajímavé informace o našich předchozích životech. Doufám, že to tak opravdu je, protože pak je svět dobré místo k životu. Stojí za zamyšlení. Sháním další autorovy knihy.

21.10.2017 4 z 5


Výzva dalajlamy světu Výzva dalajlamy světu Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Nastudovat, "vzít za své" a realizovat, a to všech těch 7(nebo kolik) miliard lidí/hlupáků/politiků/zbrojařů/válečníků/debilů co žije na této ubohé planetě, což se nestane a my se zlikvidujeme svépomocí...A Dalajlama se své poslední inkarnace jen tak nedočká...

21.10.2017 5 z 5


Nedej se Nedej se Rainbow Rowell

Jak tady čtu komentáře, docházím k závěru, že je moc dobře, že jsem Harryho Pottera nečetla a ani v budoucnu číst nehodlám. Ani cokoliv jiného od autorky, ať už pod vlastním jménem či pseudonymem. Není to můj šálek kávy. Na můj vkus příliš "epické". Upřednosťuju rychlý spád, vtipné hlášky a u YA knih se mi moc líbí, když mi to vypráví přímo hlavní hrdina a to tak, že hovorovou řečí, ne spisovně (jak je to v NEDEJ SE). Dotváří to charakteristiku postavy, situace ... YA knihy miluju, kupuju si je a tvoří jádro mého ZLATÉHO FONDU, ač já sama jsem osoba těsně předdůchodového věku. A na důchod se moc těším - budu mít spoustu času na čtení (rozhodně nehodlám "obrážet" hyper/super markety kvůli levnému máslu!) Bůh vás natřes!

07.10.2017 5 z 5


Pražská buzna Pražská buzna Jiří Markvart

Nejdřív jsem přečetla celý blog z roku 2015, pak o autorovi všechny dostupné informace (jako vždy) a pak teprve knihu. Líbilo se mi členění podle let a postupné "zrání" hlavní postavy. Podle mě pět *.

27.09.2017 5 z 5


Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Jednotlivé povídky, kterými se "prolínají" stejné postavy. Každá povídka má ale svou specifickou atmosféru, podle svého protagonisty - jednou mladý kluk, jednou stařec na konci pozemské pouti, dospělý "vyhořelý" muž nebo 12ti letý chlapec, co má dvě maminky. Ještě mi to stále "běží hlavou". Určitě bude "druhé čtení".

27.09.2017 5 z 5


Love Paris : láska na hraně Love Paris : láska na hraně Yan J. Bulka

No, není to žádný literární skvost. Je zde málo využívána např. přímá řeč. Přesto jsem knihu nemohla odložit, musela jsem ji dočíst. Je to upřímná výpověď/zpověď/sebereflexe. Přece jen je to období života od nějakých 17ti do 24ti let autora, tedy úplný "štěně" co poznává svět. Kdyby patřil k majoritní (tzv.hetero) skupině obyvatel, nebylo by o čem psát, že ano. Tím, že to "vychrlil" na papír si udělal jasno a doufám, že už je v pohodě. A asi už to tak je, jak vyplývá z rozhovoru s ním pro internetmagazín LUI. Knihu jsem přečetla právě na základě tohoto rozhovoru, stejně jako knihu Dělám si to sám (též rozhovor s autorem na LUI). Tato praxe se mi osvědčila, vím "do čeho jdu" předem a nemám přehnaná očekávání.

07.09.2017 3 z 5


Křesťanství a homosexualita. Pokusy o integraci Křesťanství a homosexualita. Pokusy o integraci Martin C. Putna

Teprve začínám číst, je to text odborný, takže to chce plnou soustředěnost. Na pana profesora Putnu jsem "narazila" při brouzdání na netu a chtěla jsem si přečíst jeho názor na to, co už prezentovali jiní (a to dokonce přímo kněží), a sice že Ježíš i další svatí byli s velkou pravděpodobností gayové. A jen tak mimochodem, takzvaná homosexualita byla ještě za dob Ježíšových NORMÁLNÍ. Teprve "církevnictví" a další nás ostatní "vedoucí" (čti politické) subjekty z ní udělalo něco nepatřičného a je na čase se zbavit podobných dogmat. A veselá poznámka "pod čarou": homo - člověk, hetéra - placená společnice/prostitutka (staré Řecko) - takže vzhledem k tomu, že si žádnou společnici na sex neplatím a sex provozuji pouze s člověkem, jsem tudíž homosexuální, ne? A rozhodně mě to neuráží, spíš to hetero ve mě vyvolává pochybnosti ...

03.09.2017 5 z 5


Čtenář z vlaku v 6.27 Čtenář z vlaku v 6.27 Jean-Paul Didierlaurent

Taková velmi zvláštní love story. Tedy to, že je to love story se pozná až úplně na konci, spíše to, že se tam ta love story vyvine už bez nás. Nejdřív nevíte, co si myslet o hlavním hrdinovi - čte lidem ve vlaku, chodí do práce, žije sám se zlatou rybkou v akvárku ... Ale pak se jakoby probudí, proč ? - to si přečtěte sami. Bude prý natočen film, pokud to natočí Francouz, tak už to "vidím", takovou tu typickou francouzskou "náladu". Dá se to, čtěte.

03.09.2017 4 z 5


Přísaha krve Přísaha krve J. R. Ward (p)

A ještě jedna poznámka: zdá se, že je zde náznak nové GAY LOVE STORY a sice mezi Saxtonem a novým obyvatelem sídla Ruhnem, což je strýček osiřelé Bitty. Což by byl moc zajímavý příběh - Saxton je vzdělaný aristokrat/právník (i když si na nic "nehraje") a Ruhn je negramotný, umělecky nadaný "civilista", ovšem inteligence má dostatek a je skromný. Počkáme si do Mikuláše na 15. díl Bratrstva - VYVOLENÁ. (To budou krásné Vánoce!!!)

03.09.2017 5 z 5


Přísaha krve Přísaha krve J. R. Ward (p)

Tak mně jsou velmi sympatičtí i "mladí", nakonec - jsou tam proto, že "pravých" bratrů už je málo. A jestli si vzpomínáte na proroctví ve 4. díle - Butch - je tam řečeno: ... a přijde SEDMÝ Z JEDNADVACETI ... Sedmým je Butch, osmým se stal Qhuinn (má velká láska) a tak nás čeká ještě hodně nových bratrů. Autorka při jednom rozhovoru řekla, že bude o bratrech psát tak dlouho, dokud to budeme číst, takže až do své smrti.

02.09.2017 5 z 5


Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Vážení, jen tak pro pořádek, předávám info za zasvěcených zdrojů : NE lesbička (pak by musel být i gayíček) ALE lesba a gay. Pro další zasvěcené info doporučuji www.lui.cz

02.09.2017 5 z 5


Přísaha krve Přísaha krve J. R. Ward (p)

J. R. Ward opět nezklamala, naopak, upírská série je čím dál lepší!!! Taky jsem nějaké slzy uronila u příběhu Rhage, Mary a malé Bitty - ale to je fajn, vyplavuje to toxiny z těla. Cítím se teď lehce a spokojeně, svět je v pořádku, viď Lassitere?

27.08.2017 5 z 5