strakoliber strakoliber komentáře u knih

☰ menu

Vraždy s monogramem Vraždy s monogramem Sophie Hannah

Kniha se mi líbila. Akorát se nemohu stále smířit s tím, že v této sérii Hercule Poirot pije kávu místo svého bylinného čaje.

20.01.2022 5 z 5


Vraždy na Ledňáčkově vrchu Vraždy na Ledňáčkově vrchu Sophie Hannah

Chvíli jsem si musela zvykat na trochu jiný styl psaní, ale jinak jsem byla s knihou spokojená.

21.12.2021 5 z 5


Kočka, která měla 60 vousků Kočka, která měla 60 vousků Lilian Jackson Braun

Poslední díl. Přijde mi takový pomalejší. Obecně starší díly této série byly napínavější a více se zabývali detektivní zápletkou, ty pozdější řeší spíše jiné věci a záhada se vyřeší jen tak mimochodem.

17.05.2016 4 z 5


Brána osudu Brána osudu Agatha Christie

Poslední dílo Agathy Christie, které nepostrádá napětí a docela dobrou zápletku. I když byla trochu rozvleklejší, nenudila jsem. Zklamalo mě ovšem rozuzlení, hlavně proto, že pachatelem nebyl (jako jinde je) někdo, koho jsme znali od zachátku příběhu.

04.05.2016 4 z 5


Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti Pierre Choderlos de Laclos

Dopisové formy jsem se nejdřív trochu bála, ale s prvními dopisy jsem se těchto obav zbavila. Díky nim je celá kniha autentičtější a asi i nějak zábavnější. Chvílemi, hlavně v první polovině, je trochu zdlouhavá (ale i tak zajímavá), naštěstí ovšem přijde v půlce zvrat a děj se posune dál. Konec mi přišel tak trochu moc rychlý a strojený. Připisuji to tomu, že to byla kniha původem mravoučná, takže chápu, že kaziči mravů museli být potrestáni a všichni se o jejich zkaženosti dovědí. Jinak dokonalá kniha s úžasným slovníkem. Určitě se k ní někdy vrátím.

04.05.2016 5 z 5