Steeldude Steeldude komentáře u knih

☰ menu

List od Nimrala a jiné příběhy List od Nimrala a jiné příběhy J. R. R. Tolkien

Vcelku fajn sbírka příběhů a básní. Nejlepší dva příběhy jsou "Sedlák Jiljí z Oujezda" a "Kovář z Velké Lesné". Zbytek je průměr.

02.05.2023 3 z 5


Velvet Velvet Ed Brubaker

Tak někdo musí být první... Za mě byl tenhle komiks naprosto průměrná akční špionážní série. Ano, je víceméně neobvyklé, že hlavní postavou je žena, ale tam zajímavosti i končí.

Patnáct svazků jsou ve skutečnosti 3 příběhy, přičemž každý má 5 kapitol. Kresba je hezká, ale příběh a postavy mi přišly takové nemastné, neslané... Nevím no. Bonusy o dějinách špionážních románů na konci knihy mi ve výsledku přišly jako nejzajímavější, což je celkem smutné, když uvážím, že mají jen 6 stran.

Po celou dobu čtení jsem se nedokázal zbavit pocitu, že celému příběhu něco "chybí".
Každopádně i tak jsem se vcelku dobře bavil, ovšem ale nemohu dát vyšší skóre než 3*. Na 4 to prostě není.

23.04.2023 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Pro mě jako fanouška videoher byla tahle kniha skvělým nostalgickým zážitkem. Příběh, který vypráví, není nějak překvapivý nebo novátorský, neboť dobrodružství z různých online světů už nám přinesla třeba spousta anime seriálů, ale navzdory tomu jsem se skoro vůbec nenudil a mohu knihu s klidem doporučit.

Osloví ty, kterým videohry nic neříkají? Asi ne. Ale pokud jste videohrám a alternativním světům alespoň trošku nakloněni, tak možná v ruce budete držet knihu, díky které se vžijete do zbrusu nového dobrodružství a po jejímž přečtení budete mít dobrý pocit. A to je možná přesně ten důvod, proč knížky čteme, ne?

Existuje i pokračování, na které jsem zvědavý, ale moc od něj neočekávám. Tak snad budu pozitivně překvapen.

19.04.2023 5 z 5


Blacksad Blacksad Juan Díaz Canales

Kniha obsahuje celkem 4 případy, přičemž platí, že první dva se mi líbily moc a ty následující dva už o něco méně. Na konci pak jsou velmi krátké mini příběhy, které se ale snad ani nedají počítat, protože mají 2-3 stránky...

Přesto jsem se skvěle bavil a knihu přečetl za jediný den. A pokud vás náhodou odrazuje fakt, že v knize vystupují zvířata místo lidí, tak se nebojte. Svět působí i tak naprosto uvěřitelně.
Máte-li rádi detektivky, mohu knihu jednoznačně doporučit. Kresba i příběh jsou obě na vysoké úrovni. Klidně bych si dal i pokračování, ale bohužel... :)

06.04.2023 4 z 5


Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Po přečtení knihy mi název nakladatelství dává mnohem větší smysl.

06.04.2023 4 z 5