Srousers Srousers komentáře u knih

☰ menu

Vládce vlků Vládce vlků Juraj Červenák

Začněme tím dobrým: Slovní obraty, květnatý jazyk, personifikace, prostředí. Dílo je čtivé a živé.
Průměrné: Děj a postavy, prostě neurazí, ale rozhodně nenadchnou.
To špatné: Autor sám se netají láskou k Sapkowskému Zaklínači, ale tímhle dílem ho vysloveně vykrádá a snaží se mu vyrovnat, jenže marně. Zpočátku se mi líbil drsný středověk se spoustou mučení, krve a nechutností. Ovšem jak se kniha blížila ke konci krve, usekaných končetin a střev přibývalo exponenciální řadou. Číst pořád dokola, jak lítaj ruce a střeva začalo být až otravné a z dobře našlápnuté atmosféry se stala levná akční Holywoodská rubačka, u které sem měl pocit, že snad nikdy neskončí. Další výtka směřuje k nadměrnému užívání přirovnání tam, kde za 1. nejsou potřeba, a za 2. nejsou ani tak dobrá. Víc rušily než, aby obohacovaly.
Sečteno podtrženo vychází mi to na 3*. Škoda, od údajně nejlepšího domácího fantasy autora sem čekal přece jen něco hlubšího.

05.02.2019 3 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Detektivky nikdy nebyly muj salek kavy a myslim, ze po precteni Vrazdy v Orient-expresu ani nikdy nebudou. Takhle uz jsem se dlouho nenudil. Davam hvezdu za barvite a osobite popisy postav.

20.11.2018 2 z 5


Čarodějův učeň Čarodějův učeň Otfried Preussler

Skvělá kniha rozhodně i pro dospělé. Myslím, že kdybych se k ní dostal v dětství, asi bych byl traumatizovaný jako další tady. Doporučuji poslechnout jako audio knihu, temná atmosféra s parádním dabingem. Za mě jen škoda konce, který bych si dokázal představit lepší. Ale i tak za pět hvězdiček.

10.11.2018 5 z 5