southpaw southpaw komentáře u knih

☰ menu

Časovládci: Skryté ostří Časovládci: Skryté ostří Martin Sládek

Komentáře moc nepíšu, ale tady fakt musím. Asi jsme s jardou007 četli jinou knihu. Tahla za mě excelentní časovka je akcí našlapaná od začátku do konce + přílišného filozofování jsem si fakt nevšiml. Ale chápu, že pro čtenáře „Skleněného trůnu“ může být tahle knížka vyšší dívčí. :-P Pro mě je to jedna z nejlepších současných českých sci-fi. Howgh. :-)

30.07.2020 5 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Přiznám se, že postapo můžu a propracovaný a skvěle vymyšlený svět "Devíti dnů" mi absolutně sedl. Příjemně vyvážená směs akce, napětí, romantiky, za mě prostě ano! :-) Kdyby autorka chtěla napsat pokračování, přinejmenším jednu prodanou knihu má jistou. :-)

26.07.2018 5 z 5


Měsíc je drsná milenka Měsíc je drsná milenka Robert A. Heinlein

Tak nám šáhli na legendu. A udělali dobře, že na ní šáhli. :-) Počínaje perfektním překladem (žádných much jsem si teda nevšiml), přes totálně nadstandardní obálku a grafickou úpravu. Tohle dělal někdo, kdo měl koule. Co víc si přát? Samozřejmě další pecky, Heinlein zprzněný Classicem a jeho pohrobky by si to rozhodně zasloužil.

13.06.2018 5 z 5


Spravedlivá pistole Spravedlivá pistole Jaroslav Velinský

První Velinského detektivka, první případ Augustina Velikého a jeho přátel. To, co autor vycizeloval v pozdějších knihách, je ve „Spravedlivé pistoli“ ještě mile rozevláté, rozšafné, místy neučesané, ale napsané s radostí a okouzlením z jazyka; prostě takové, jaké by první publikované texty měly být. Možná jsou některé pasáže trochu zkratkovité, možná by něco zasloužilo důkladnější vysvětlení, možná… K čertu s mumláním – když vás dostane hned první věta, není co řešit: „Nekonečně dlouhý muž se slámovými vlasy pil melancholicky vermut na zastřešené terase restaurace V sadech.“ Jiskřivá a opojná jako mladé víno, taková je tahle kniha.

27.11.2017 5 z 5