Sosyk Sosyk komentáře u knih

☰ menu

Mechanická princezná Mechanická princezná Cassandra Clare (p)

Pffff, nějak nemám slov... musím si to nejdřív nechat uležet v hlavě... konec mi přišel hodně crazy!

10.01.2015 4 z 5


Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Co k tomu ještě dodat? Všechno podstatné už tady bylo řečeno, takže bych se nerada opakovala. Možná jen přidám pár mých postřehů...

Nevím přesně proč, ale za celou dobu jsem si nějak nedokázala oblíbit Lissu, na rozdíl od ostatních. Prostě jsem ji brala jako jednu z nejdůležitějších postav celého příběhu, jen jsem si k ní nedokázala vytvořit ten správný vztah... :-/
Christian a jeho věčně částečně namíchnutý výraz... co dodat.
Abe s jeho manipulativními, ale i ochranářskými sklony, a hlavně touhou dělat všechno po jeho... člověk si ho prostě musí zamilovat, i kdyby nechtěl.
Sydney jsem nejdřív nějak nepřicházela na chuť, ale postupně si mě opravdu získala. Jen je škoda, že Richelle aspoň okrajově nenaznačila, co za dohodu měla vlastně s Abem a jak dopadla.
O Rose a Dimčovi asi není třeba se zmiňovat... jejich příběh jsem milovala, i když bych je občas taky pořádně nakopla do zadku :D
A nakonec můj oblíbenec Adrian... pod drsnou maskou lehkomyslného flákače se skrývala úžasná osobnost. Získal si mě okamžitě, proto mě taky docela štvalo, jak se na něm Richelle vyřádila a dávala mu teda hodně zabrat... Proto doufám, že v Pokrevních poutech mu to patřičně vynahradila :)

Tuhle sérii můžu všem vřele doporučit, je opravdu úžasná.

25.05.2014 4 z 5


Dokonalý pár Dokonalý pár Ally Condie

Tak jsem statečně dočetla a musím říct, že mi to teda dalo pěkně zabrat. Musela jsem se hodně nutit, abych vůbec dočetla do konce... škoda!
Námět knihy mě hodně zaujal, ale zpracování pro mě bylo opravdu trošku nudné. :-/ Až na konci se konečně začalo něco málo dít.
Na polici na mě čekají další dva díly, ale zatím je tam nechám pěkně odpočívat a pustím se do něčeho akčnějšího. Jinak určitě nechci někoho odradit od přečtení, jen na mě to prostě byla až moc velká nuda. ;)
Takže dávám 3* a budu doufat, že další díly budou lepší... Kyův příběh mě celkem zaujal, tak jsem zvědavá, co si pro něj autorka vymyslela.

12.05.2014 3 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Nechápu to, ale poslední dobou se mi stává, že mi autoři nekompromisně vraždí moje oblíbené postavy... proooč??? :D Jinak... konec byl na můj vkus trošku moc rychlý, naopak na začátku se mi to zase chvílemi až moc táhlo. A od té doby, kdy se na scéně ukázal Peeta a "bojoval" sám se sebou, jsem každou chvilku potřebovala kapesník. Jednoznačně všem doporučuju přečíst si to! :)

15.04.2014 5 z 5


Spoutáni magií Spoutáni magií Richelle Mead

pffff... tak nějak nevím, co k tomu všechno říct... je toho hodně, tak ať tady moc nespoileruju!!!
Celou dobu jsem si myslela, že je Taťána proradná mrcha a asi jsem se teda pěkně spletla! Trošku mě štvalo, jak Rose zametá s Adrianem (ale to asi proto, že jsem v jeho týmu :D) a on si to chudák nechá líbit. S Dimitrijem to pro mě žádné překvápko nebylo, tohle se dalo čekat ;) ...taky je mi jasné, co asi Abe plánuje, tak mu to snad vyjde... no a nejspíš se hned pustím do posledního dílu :)

13.04.2014 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

To je tak, když člověk nejdřív vidí film, a pak se teprve pustí do čtení... celou dobu jsem jen seděla a srovnávala, co bylo jinak :D ...a že toho tam teda bylo požehnaně! ...ale i tak jsem si knížku neskutečně užila a těším se na druhý díl. Taky už jsem bohužel viděla film, tak snad tentokrát nebudu až tak moc srovnávat :D

09.04.2014 4 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

pfff... no... teda... kruci, nějak nemůžu najít správná slova, takže to prostě nechám jenom tak...

22.02.2014 5 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Boží, boží a ještě jednou boží... nejednou jsem se smíchy poprskala :D

16.02.2014 5 z 5


Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

Jo, to je ono... Přesně tohle jsem potřebovala. Bylo tam takové to "něco", co mě donutilo k tomu, abych použila tu poslední hvězdičku, co jsem si šetřila. Akorát je mi trochu líto Adriana, ale to už je vlastně můj problém, že mám pro něj slabost :D

08.02.2014 5 z 5


Monument 14 Monument 14 Emmy Laybourne

Spousta lidí mě za tohle asi ukamenuje a předem se moc omlouvám, ale uf, jsem tak ráda, že už jsem to konečně přečetla! Nevím proč, ale začalo se mi to aspoň trochu líbit až asi posledních 40 stánek, jinak jsem se ke čtení musela hodně přemlouvat. Čekala jsem asi něco trošičku jiného. A přečtení dalšího dílu si ještě pořádně rozmyslím, protože mě vlastně asi ani moc nezajímá, jak to dopadne. Tímhle nechci nikoho odradit a věřím, že spoustu lidí tahle knížka nadchne. Jen to prostě zrovna nebyl můj šálek čaje, to je celé.

02.02.2014 2 z 5


Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Proč, prooč, prooč... tohle slovo si opakuju asi posledních 20 minut. Tenhle konec jsem tak nějak očekávala, proto nechápu, že se tomu i přesto tak moc divím... Mám sice raději Adriana, ale stejně mě to celkem dostalo. A i když jsem si teď chtěla dát od vampýrů chvíli pauzu, nedokážu to a jdu hned na další díl...

02.02.2014 4 z 5


Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Kdo jste druhý díl ještě nečetli, tak tenhle komentář obsahuje SPOILER, takže raději ve čtení komentáře dál nepokračujte, ať mě pak někdo z vás neukamenuje :)

Tenhle díl se mi líbil určitě víc než první... I Rose se mi líbí čím dál tím víc. Chtěla bych mít aspoň kapku její drzosti :D ...Masona jsem samozřejmě obrečela jako správná citlivka a zdá se mi, že poslední dobou mi umírají všechny postavy, co si oblíbím. Hodně mě překvapila Mia, ale vlastně se to tak nějak dalo čekat. Každopádně se těším na třetí díl, protože tam bude víc Adriana a to je něco pro mě ;) ...sexy "bad boy" ...no nic, jdu na to :)

23.01.2014 4 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Přesně tenhle druh knihy jsem teď potřebovala. Teda až na pár kapitol, kdy jsem přes uslzené oči pomalu nemohla číst dál... ale nějak jsem podvědomě věděla, že to není tak, jak se zdá ;) ...určitě se k téhle knížce budu ještě vracet!

29.12.2013 5 z 5


Pandemonium Pandemonium Lauren Oliver

Pffffr... nemám slov... co na to říct! Pěkně se to zamotává. Ale vzhledem k tomu, jak skončil první díl, tak se tenhle konec druhého dílu tak nějak sám nabízel. Každopádně jsem si to neskutečně užila, i když je pravda, že těch "vysvětlovacích pasáží" tam mohlo být trošičku míň... Jdu na třetí díl, snad mě nezklame!

13.12.2013 4 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

Život, kdy je láska nemoc? Vůbec jsem si nedokázala představit o čem ta kniha bude... Ze začátku mi chování Leny hodně vadilo a říkala jsem si "božeeee", ale později mě děj naprosto pohltil a nemohla jsem se od čtení odtrhnout a Lena se mi začínala líbit čím dál tím víc... Teda hlavně, když byl někde poblíž Alex. Před chvílí jsem dočetla a pořád ještě rozdýchávám konec, protože za ten bych autorku opravdu něčím praštila... ale co už! Jsem hrozně ráda, že mám po ruce i druhý díl, takže jdu hned na to...

09.12.2013 4 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Knížka se mi hodně líbila, má to dokonce i nějaký děj a nejvíc mě asi nadchlo střídání pohledu z jeho i její strany... trošku změna oproti klasikám.

15.08.2013 4 z 5


Nespoutaná Nespoutaná Cynthia Hand

Jsem trochu zmatená z toho konce... asi by bylo lepší, kdyby knihu autorka ukončila o pár stránek dřív... jinak to bylo hodně příjemné čtení, líbilo se mi to a dokonce mi ukápla i nějaká ta slza.

12.08.2013 4 z 5