SoniaShadow SoniaShadow komentáře u knih

☰ menu

Čtvrtý hrob pod nohama Čtvrtý hrob pod nohama Darynda Jones

Humorné jako vždy, dobrá zápletka, spousta nových informací a Reyes - prostě paráda! Charley mě neomrzí.

23.07.2019 5 z 5


Objetí mrazu Objetí mrazu Laurell K. Hamilton

Lepší než předchozí díly. Konečně méně sexu. Problém je, že i když se tam zase toho spousty událo, nebyla jsem spokojená. Autorka všechno roztahuje do dalších dílů. Přijde mi, jako by jsme se v ději posouvali a zároveň se nikam nehnuli. Také jsou zde ještě nezodpovězené otázky. To, že jsme se nedočkali zrcadlohovoru Merry a Andais s Taranisem, ještě beru, ale nedozvěděli jsme se, jak je to s tou vraždou. Dále jsem čekala, že autorka bude pracovat trochu s Celem, když ho konečně osvobodila, ale ne. Jsem ráda, že Merry a Doyle se jakž takž dali dohromady, ale čtyři otcové a jeden trůn. Hmmm. Zajímavá bude taky situace v Požehnaném království, a vlastně celkově v Říši kouzel. Teď jenom jestli autorka využije potenciálu.

31.08.2017 3 z 5


S kůží na trh S kůží na trh Laurell K. Hamilton

Tento díl mě opravdu mile překvapil. Myslela jsem, že tam bude hodně sexu a s ním spojená metafyzika - hlavně kvůli názvu knihy. Nějaká metafyzika tam byla, sex také, ale nebylo to strašné. I když pravda, trochu jsem se bála, že to sklouzne k tomu, jak to poslední dobou u Anity (a Merry) je. Nebylo zde ani milostné drama, Anita ho nechala v St. Louis, což bylo jedině dobře a připojuju se k názoru, že mi tento díl připomněl Anitin začátek. Líbí se mi, jak autorka pracuje s Olafem, nevím proč, ale začínám ho mít v oblibě. Děj s Vittoriem mohla autorka uzavřít jinak, ale možná za moje předsudky může to, jak to se sexem v minulých dílech bylo. Ta věc okolo tygrů bylo pro mě jako jo a ne, ale jsem zvědavá na nové postavy, které si Anita vzala s sebou. Trochu mě začíná štvát, jak se všichni lepí na Anitu jako včely na med, ale co nadělám. Alespoň, že už Anita uvažuje o tom, že dost zredukuje počet mužů (tým kožoměnci!). Ale stejně podle přehledu zbývá ještě hodně knih, takže ono to až tak akční nebude.

22.08.2017 4 z 5


Věčný polibek temnot Věčný polibek temnot Jeaniene Frost

Na to, že jsem si myslela, že mě Mencheres nebude bavit tak jako Spade, tak jsem se spletla. Dokonce to bylo ještě lepší! Tohle jen dokazuje, že od Jeaniene se mi bude líbit vše co napíše.

07.05.2017 5 z 5


Dotek bouře Dotek bouře Laurell K. Hamilton

Půlka ba tři čtvrtě knihy navazujícího sexu. Vážně Laurell?! U 60 stránky už jsem se začala nudit a v duchu si opakovala bla bla BLA. Jo, vyvolali divokou magii, navrátili se nějaké znamení moci, ale to tam bylo okrajově zmíněno zatímco to dělali.. a znovu.. a znovu. Když už jsem se tím musela probít, dost jsem si všimla podobností mezi Merry a Anitou. Kdyby to psala jiná autorka tak dobrý, ale jelikož to píše stejná autorka, tak mi to jenom navazuje pocit, že jsou Merry s Anitou vystavěny na podobných základech a jelikož se Anita hodně změnila během série, tak to teď očekávám i u Merry.

Jediná světlá chvíle byla, když se tam objevil Divoký hon a to, že vlastně Cel je na svobodě.. což jsem myslela, že autorka vymyslí víc dramatičtěji. A stejně tyto dva momenty v knize zabrali opravdu málo stran v poměru se sexem. Také se nevyřešila ta vražda v Říši kouzel, jenom tam bylo jednou zmíněno, že si královna udělala vodítko z toho chlápka vnitřností a že by se každý přiznal k čemukoliv za takový situace. To jsem chtěla vědět, jo. Nepřišlo mi, že se děj nějak pohnul a jsem z tohoto dílu fakt zklamaná.

02.05.2017 2 z 5


V náruči temnoty V náruči temnoty Keri Arthur

Jsem velmi smutná z toho konce. Ach jo! Každopádně Diina věštba se vyplnila a muže, který zlomí srdce si můžeme odškrtnout. Muž, který ho zahojí by mohl být Kade, Stín, anebo někdo nový. Každopádně doufám, že ten muž, který "je tam stále", není Quinn. Nevím proč, ale toho upíra prostě nemám ráda. Jinak opět skvělý díl nabitý akcí. Doufám, že se brzy dočkáme dalších dílů. :)

02.05.2017 5 z 5


Učiněná katastrofa Učiněná katastrofa Jamie McGuire

Jako vždy, zajímavé vidět příběh z druhého úhlu pohledu. Byla jsem ráda, že to bylo trochu osekané, protože upřímně číst to hned po sobě bylo pro mě trochu fádní. Každopádně jsem byla ráda za malé pokračování příběhu Travise s Abby na konci knihy.

24.04.2017


Fenomén Fenomén Marie Lu

Zajímavé pokračování Legendy. Konečně jsme byli i v Koloniích a byli seznámeni s novými fakty. Sice nejsem úplně nadšená z vývoje nějakých částí děje, ale strhavát hvězdy za to nebudu. Oproti Legendě zde bylo víc opravdu romantických chvil mezi June a Dayem, což mi nějak nevadilo. S čím trochu bojuju, je představit si postavy ve věku v jakém Marie Lu píše, že jsou. K některým scénám je pro mě těžké si to představit, ale ve světě Legendy je to nejspíš normální. Trochu souhlasím s některými komentáři v tom, že toho pochybování na začátku knihy bylo docela dost, ale mě samotné to jsem přidávalo na atmosféře, že nic není jisté, nemůžete nikomu úplně důvěřovat, i když mají stejný cíl/záměr/pocity.

25.03.2017 5 z 5


Království Království Amanda Stevens

Opravdu obdivuju jak autorka dokáže pomocí okolí a vedlejších postav navodit tu vhodnou atmosféru k tomuto příběhu. Líbily by se mi scény z minulosti s "Čarodějkami z Asher Falls", ale nijak zvlášť si nestěžuju, protože i tak jsem bez dechu četla knížku až do konce. Jestli jsem nějaké závěry tušila... jasně, ale i když jsem nebyla šokovaná, když to Amelia úplně s jistotou odhalila, při těch náznacích, kdy mi to došlo, jsem šokovaná byla.

Víte, ono je docela těžké napsat spletitý příběh, kde jsou velká odhalení a napsat nápovědy pro čtenáře takové, aby na to nepřišel, aby mohlo být to velké odhalení s napětím atd., protože někdy se stane, že si to čtenář nedá dohromady a pak zmateně kouká. Takže za mě nápovědy, díky kterým na to odhalení přijdu sice o něco dřív (ale ne hned) a hlavně že si dám věci do souvislostí.

05.03.2017 5 z 5


Úder půlnoci Úder půlnoci Laurell K. Hamilton

Plusem a zároveň mínusem Merry Gentry je to, že se tam toho hodně děje. Mám ráda propracované spletité děje, ale vadí mi, když se něco na začátku načne a opět se s tím (pořádně, žádná omáčka okolo) setkám až skoro v půlce knihy. Líbí se mi, že zde nenajdu delší pasáže, které jsou o ničem. Nicméně v určitých částech na mě bylo až moc sexu hned po sobě. Chápu, že je potomek 7 božstev plodnosti, pak jí využívá Bohyně atd. (což je i v příběhu řečeno), ale někdy jsem si říkala, kdy už se posuneme od sexu dál. Moc se mi líbilo, že autorka pořádně zapojila Andaise do příběhu, přece jenom je to Královna (a to s velkým K jako krutá). Velké mínus pro mě ale byla situace s vraždami. Když už je tam autorka dala a staly se více méně hlavním tématem pro tento díl, tak ať to autorka dotáhne do konce. Merry si vydupala v Říši kouzel policii, tak ať to vyřeší, nebo jí alespoň dají vyhodnocené důkazy. Byla jsem opravdu zklamaná, jak to autorka ukončila - vraždy nevyřešeny, plánovaná zrcadlokomunikace Merry, Královny a Taranise se nekonala a také celkové umístění konce se mi nezamlouvalo.

25.02.2017 4 z 5


Harlekýn Harlekýn Laurell K. Hamilton

Konečně tam byla nějaká pořádná zápletka a něco z akce díky Harlekýnům. Je tam furt sex a samá metafyzika a vztahy, ale díky Harlekýnům to bylo lepší. Stejně mi chybí policejní vyšetřování (i když mi Dolph už leze na nervy, Zebrowski je super!), oživování, leopardí pard(!!!!). Líbí se mi ten koncept s šelmama uvnitř Anity, i když furt čekám, kdy se konečně promění. Snad se to zlepší.

01.09.2016 4 z 5


Danse Macabre Danse Macabre Laurell K. Hamilton

Nápad s těhotenstvím byl zajímavý, ale už to postrádá to, co měli knihy na začátku. Žádná akce v podobě policejního vyšetřování, oživování... Hlavně metafyzické kecy. A furt sex. Tuhle sérii čtu jenom díky tomu, že jsem si tam oblíbila pár postav a tajně doufám, že se to zlepší.

01.09.2016 3 z 5


Micah Micah Laurell K. Hamilton

Rozhodně lepší díl než ten předchozí, ale stejně nevidím důvod proč tahle kniha nemá víc než 184 stránek. Příběh má vlastně jenom okolo 128 stránek a pak je tam ukázka na další díl. Pro mě tenhle díl postrádá smysl, protože za a) autorka mohla dát ten nápad s tím, že Anita s Micahem budou o samotě do jakékoliv knihy, protože buďme upřímní doopravdy sami byli jenom na hotelovém pokoji, kde si malou chvíli popovídali, najedli se a měli sex, a za b) o Micahovi jsme se toho dozvěděli víc, ale ne zas až tak tolik. Líbilo se mi, že konečně je tam zase případ/ oživování a dokonce to bylo zajímavé. Ale jak už jsem říkala, tenhle díl pro mě ztrácí smysl, protože tam doopravdy s Micahem spolu dlouho nejsou o samotě.

22.08.2016 3 z 5


Inkubovy sny Inkubovy sny Laurell K. Hamilton

Na začátku nás autorka láká na případ zavražděných striptérek, jenomže od té doby mi přijde, že tam byl snad jenom jeden dlooouhatánský den plný sexu + jedno oživení, které ještě bylo plné té metafyziky -.-" Pak zase útržek vyšetřování a potom sex. Asi jako když psovi hodíte malou kostičku, aby se na chvíli zabavil. Ke konci knihy je už o hodně víc vyšetřování, ale není to tak propracovaný a zajímavý případ jako jsme měli v minulých dílech.

22.08.2016 2 z 5


Blankytné hříchy Blankytné hříchy Laurell K. Hamilton

Musím souhlasit, že tohle je slabší díl, nic moc zajímavého se tam neudálo. Četla jsem a čekala, kdy tam bude nějaké bum! jako v předchozích dílech, pak jsem se koukla kolik mi toho zbývá a byla jsem skoro na konci. Díky ardeaur je tam hodně sexu - nejdřív je to v pohodě, ale čeho je moc, toho je moc. Takový šok - od budu mít sex až po svatbě po každý den. Doufám, že se to s ardeaur vyřeší, co nejdříve. Jo, a hodně se tam objevuje blankytně modrá barva, až se zarážíte, jak to může být v příběhu náhoda.

15.08.2016 4 z 5


Narcis v řetězech Narcis v řetězech Laurell K. Hamilton

Sice mě mrzí, jak to dopadlo s Richardem, ale pravda je, že už Anitě nevyhovuje.. Na druhou stranu Micah se objevil v tu pravou chvíli. Uvidíme, jak se jeho postava v dalších dílech rozvine. No, přiznejme si to, prostě si nedokážu představit Jean Clauda jako jediného muže v Anitině životě, jako toho pravého. Zápletka byla opravdu skvělá a překvapily mě věci, které potom vyšli na povrch. Chiméra byla zajímavá postava, ale jsem ráda, že je pryč. Micahovi to nemám za zlé, protože se potom snažil udělat dobrou věc - hurá mrtvím psychopatům!

11.08.2016 5 z 5


Obsidiánový motýl Obsidiánový motýl Laurell K. Hamilton

Musím souhlasit, že na začátku jsem se k tomuto dílu nepřikláněla zrovna nadšeně, ale potom jsem si ho oblíbila. Bylo osvěžující dát si oddech od milostného trojúhelníku Anita-Richard-Jean Claud. Také se mi dost líbilo přiblížení Edwardovi postavy! Potkali jsme spoustu nových postav - musím říct, že postava Olafa byla skvělá. Ne v tom smyslu, že bych jí měla ráda, ale byla opravdu dobře vytvořena. Rozhodně doporučuji!

07.08.2016 5 z 5


Krvavé koleno Krvavé koleno Laurell K. Hamilton

Názvy zpátky v normálu. Krvavé koleno bylo zajímavým námětem i díky tomu, že jsme tam měli poprvé elfy. Na druhou stranu musím říct, že tenhle díl se věnoval víc Anitině nerozhodnosti, psychice (kvůli její mámě). Na konci dílu mě zaskočilo těch posledních pár vět - naznačuje tam, že to zkusí s Jean-Claudem, což se mi moc nelíbí, protože jsem v týmu Richarda :D Larryho mám čím dál víc radši.

17.07.2016 4 z 5


Kavárna šílenců Kavárna šílenců Laurell K. Hamilton

Docela mi vadilo, že se změnilo několik názvů - Trestuhodné slasti, Oblastní vyšetřovací... (takže už ne M.O.S.T.). Taky zezadu na knize je „Animátorka Alice Blakeová.." s tou Alicí nevím, ale co znamená ta "animátorka", jsem se dozvěděla až v knize - opět změněn název z původních Oživovatelé, Inc. na Animators, Inc. Také tam bylo více malých mušek oproti předchozím dílům, hlavně přebývající, nebo chybějící uvozovky a písmenka, ale jinak jsem s dějovou linkou spokojená! :)

14.07.2016 4 z 5


Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

Chytlavě napsaná s dobrou detektivní zápletkou. Postava Anity mě překvapila, ale mile a dost jsem si ji oblíbila :) Další postavy byly také dobře vytvořené. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat s Jean-Claudem :) A prostředí, ve kterém je příběh umístěn, se mi také zamlouvá.

09.07.2016 5 z 5