Somnia Somnia komentáře u knih

☰ menu

Děvčata z Osvětimi Děvčata z Osvětimi Sylwia Winnik

Tak tohle bylo výborné. Příběhy žen, které přežili Osvětim a nejen tu jsou opravdu dechberoucí. To odhodlání, které musela každá z nich mít je neskutečné. Mnohokrát jsem přemýšlela jak se tyto ženy dokázaly z těch hůz vzpamatovat a žít plnohodnotný život. Nevím jestli bych to být na jejich místě dokázala a proto jsou pro mě jejich osudy o to víc obdivuhodné. Za mě s přehledem plný počet hvězd.

24.11.2019 5 z 5


Návrat do Valbone Návrat do Valbone Josef Habas Urban (p)

Popravdě...nevím co si o této knize myslet. Za začátku je hodně nepřehledná, respektive já jsem měla problém si rychle uvědomovat o kom je právě řeč a nebo jak s celým příběhem dotyčný člověk souvisí. Nakonec jsem se ale začala orientovat a čtení si i docela užila. Možná je hloupost srovnávat tohle dílo s Trhlinou, ale nemůžu si pomoci v hlavě je zkrátka pořád srovnávám a jako vítěz mi z toho vychází Trhlina.

24.11.2019 3 z 5


Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Trochu jsem se bála pustit se do čtení Červenákovi historické série o notáři Barbaričovi. Přece jen mám ráda jeho fantasy série, u kterých vím že je to sázka na jistotu. Nakonec jsem ale velmi mile překvapená tím, jak moc mě tato kniha bavila. Ano ze začátku jsem si říkala že možná budu mít problém se do hlavních hrdinů vžít. Po přečtení pár stránek jsem tyto obavy hodila za hlavu a naprosto podlehla kouzlu pánů Steina, Jaroše a Barbariče. určitě se pustím i do dalších dílů na které se velmi těším.

24.11.2019 5 z 5


Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Tak a je to tu znovu. Velmi jsem se těšila, až si budu listovat touto knihou. Již podruhé jsme se mohli setkat s příběhy lidí, kteří se rozhodli pro jiný život. Možná lepší...to je těžko soudit. Takový život, jaký mají oni sebou nese slasti ale určitě i strasti. Opět jsem zjistila jak odlišnými způsoby se dá žít. Ne každý musí mít dům, velkou zahradu, bazén a kdo ví co ještě aby byl šťastný. Někdy stačí maringotka nebo chatka a štěstí se dostaví.

25.10.2019 5 z 5


Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Antonín Havlík

Ulice. To je svět sám o sobě. Není těžké se na ni dostat ale přežít na ní to už je těžší. Každému z nás se to může stát...někdy stačí i jedno špatné rozhodnutí a ani nevíte jak a okupujete jednu z laviček v parku s krabičákem v ruce. Tato kniha je skvělý náhled do života čtyř lidí, kteří se, každý za trochu jiných okolností stali bezdomovci. Tito lidé se oproti jiným ale z toho dna, na které padli zvládli i vyhrabat zpět na nohy.

18.10.2019 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Jak už napsalo spousta lidí přede mnou kniha je opravdu skvělá. Jediná vada na kráse podle mě, je to ustavičné používání slova JEJDA. To překladatel nemohl přijít na nic lepšího? Dva detektivové, kteří čelí zlu a člověk by řekl že musí mít žaludek na ledaco, místo nějakého pěkně peprného slova použijí JEJDA. Vždycky když jsem tyto pasáže četla tak mě vyloženě praštilo do očí že tohle slovo mi sem prostě nepasuje. Jinak je ale kniha výborná, napínavá a vraha není až tak lehké uhádnout. Určitě se vrhnu i na další díly.

12.10.2019 4 z 5


Wicca Wicca Cate Tiernan (p)

Kniha byla dobrá ale musím přiznat že hlavní hrdinka se chovala hloupě a iracionálně takže s bídou tři hvězdičky

07.06.2016 3 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Možná jsem tomu nedala dost času ale opravdu mě knížka nebavila a to takovým způsobem že jsem ji nedočetla což obvykle nedělám.Dost jsem od ní očekávala ale zklamání které se dostavilo rozhodně ne .

11.05.2016 1 z 5


Povolání: Zaklínačka Povolání: Zaklínačka Olga Gromyko

Vtipné, čtivé a opravdu zábavné.Sice se většinu knihy v podstatě nic neděje ale i tak má své kouzlo a to magický svět jak ho neznáme.Upíry, kteří nepodléhají zajetým bludům , které o nich kolují.

06.05.2016 5 z 5


Valhalla Valhalla Robert J. Mrazek

Jedním slovem báječné.Napětí od začátku do konce,kterému samozřejmě nechyběl happy end i když s trochu hořkou příchutí zatajeného archeologického objevu.

02.05.2016 5 z 5


Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Řekla bych že tahle kniha je velmi dobře napsaná.Více mě tedy bavili části z období povstání.To že postavy a děj byl hodně stavěný na pravdě bylo báječné.Proto bych každému doporučila aby si nepřečetl jen samotný příběh ale i dodatek na konci knihy o postavách vystupujících v tomto nádherném a Skotskem provoněném příběhu.

18.04.2016 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Musím přiznat že je to jeden z nejlepších historických románů jaký jsem kdy četla.Perfektně napsaný tudíž čtivý příběh mě od prvních stránek nepustil a přečetla jsem jej jedním dechem.Jen doufám že další díly budou stejně dobré.

21.03.2016 5 z 5