SolomonSane SolomonSane komentáře u knih

☰ menu

Mrtvé matky Mrtvé matky Jason Aaron

Tak tenhle díl se už parádně rozjel, což jsem po dvojce moc nečekal a byl jsem tak příjemně překvapen. Pokud si další díly udrží takové tempo, tak se máme na co těšit!

18.10.2016 4 z 5


Ozymandias / Karmínový korzár Ozymandias / Karmínový korzár John Higgins

Ozymandias byl celkem dost povedený, na kresbu jsem si sice musel trochu zvykat... dle obálek na konci by mi na to spíš seděla kresba od Jima Lee nebo Phila Nota, ale dalo se.
Karmínový korzár pro mě byl silný ústřik vedle a kromě povedené kresby to byl celkem očistec.
Dollarový Bill byl celkem příjemný příběh o vzestupu a pádu superhrdiny, který měl dělat hlavně reklamu.

16.10.2016 3 z 5


Kick-Ass: Nářez Kick-Ass: Nářez Mark Millar

"Jak se desetiletá holka dostane k plamenometu?"
"Přes eBay."

Příběh, co má styl a parádní tempo.

29.06.2016 5 z 5


Teror ve jménu víry Teror ve jménu víry Frank Miller

srsly Franku?

05.05.2016 1 z 5


Potulný rytíř Potulný rytíř George R. R. Martin

Kresba se mi líbila o něco víc než ve Hře o trůny, i když to na mě působilo jako kreslené v nějakém softwaru... bylo to vizuálně navoněný, nezvláštní a chyběla v tom osobitost. Vrchol pro mě bylo, když jsem si na pozadí všiml fotky mraku... fotky? jak je těžké nakreslit mrak? Nedočteno, odloženo, nehodnoceno... ten mrak...

26.04.2016


Věčná válka Věčná válka Joe Haldeman

Nejprve jsem k tomu přistupoval trochu s odstupem, ale jen po několika stránkách jsem hltal celý příběh a jeho hloubku. Kresba úžasná, pro sci-fi jako dělaná.

08.03.2016 5 z 5


Město kamene Město kamene Jason Lutes

Naprosto precizní kresba! Příběh mi připadal trochu slabší, ale nikoliv špatný. Nevím jestli se pustím i do druhého dílu... možná časem.

22.02.2016 3 z 5


Mistr a Markétka: grafický román Mistr a Markétka: grafický román Andrzej Klimowski

Knihu od Bulgakova jsem sice nečetl, ale bylo to na mě trochu zmatený... černobílá kresba mě tolik neoslovila a ta barevná byla maličko úděsná. Osobně jsem z toho cítil nepochopitelnou tíseň, kterou jsem cítil i při četbe komiksu Zámek.

19.02.2016 2 z 5


Princ z Persie Princ z Persie Jordan Mechner

Obě příběhové linie celkem příjemné, avšak průměrné s relativně nenáročným a přímým dějem. Kresba je na druhou stranu (pro mě) jakýmsi způsobem fanscinující – velice zdařilá, jednoduché vybarvení, žádné stínování.

K tomuto Princi z Persie se určitě rád vrátím.

07.02.2016 4 z 5


Divočina Divočina Mikuláš Podprocký

Dobré zpracování a nápad, kresba velmi povedená, ale co mě zamrzelo, byl odfláknutý konec, který utnul vcelku slušně rozpracovanou akci – prostě bum bum tři stránky převyprávění toho jak kdo dopadl atd.. a nic. Snad pokud by bylo nějaké pokračování, které by příběh uzavřelo, bylo by to fajn.

03.02.2016 4 z 5


Výprava za ptákem času Výprava za ptákem času Serge Le Tendre

Jedním slovem.. "Epický"!

31.01.2016 5 z 5


Hra o trůny #1 (komiks) Hra o trůny #1 (komiks) Daniel Abraham

Hra o Trůny..skvělý... říkám si, že komiks bude parádní, ale bohužel pro mne byl opak pravdou. Oceňuji věrné vykreslení postav podle popisu v knize, nicméně kresba samotná se mi zdála fádní a nezajímavá. Osobně bych si pro tak velký příběh dokázal představit epičtější a dynamičtější kresbu. Co se týče scénáře, byl dost ořezaný, což si myslím, že zrovna u komiksu (narozdíl od seriálu) není tolik potřeba a místy na mě působil spíš jako jakýsi komiksový trailer. Překlad rozebírat moc nechci, ale myslím, že určitá unifikace s knižním překladem by vůbec nebyla mimo.

10.12.2015 2 z 5


Pygmej Pygmej Chuck Palahniuk

Těžko říct... bylo to celkem dobrý, co se týče příběhu. Klasickej Palahniuk. Ale samotná četba mi dělala neskutečnej problém a nevím, jestli to bylo jen překladem nebo jestli by to tak bylo i v angličtině... Musím nad tím neustále přemýšlet.

Když to shrnu: Jsem rád, že jsem si to přečetl, ale určitě se k tomu nevrátím.

29.09.2015 2 z 5


Superman: Co se stalo s Mužem zítřka? Superman: Co se stalo s Mužem zítřka? Alan Moore

Na poslední díl Supermana jsem čekal možná trochu něco hlubšího (především, když se jedná o dílo od Moora). Další dva příběhy mi připadaly mnohem lepší.

21.08.2015 4 z 5


Batman: Návrat temného rytíře Batman: Návrat temného rytíře Frank Miller

Zásadní dílo Franka Millera, Batmana a komiksu vůbec!

05.05.2015 5 z 5


Alamut Alamut Vladimir Bartol

Příběh, který je děsivý i fascinující zároveň. Je celkem škoda, že jsem na tuto knihu narazil vlastně uplně náhodou, protože po přečtení se ve mně rozproudil tak silný tok myšlenek, že si myslím, že by tato kniha měla být na seznamu povinné četby (vedle líbivých zamilovaných Shakespearů (nikoliv však špatných!) by se tak dostalo mládeži do ruky dílo s tématem, které je věčné a v současnosti i celkem aktuální). Alamut se mi zaryl silně a hluboko do paměti a rozhodně se k němu nejednou vrátím.

27.01.2015 5 z 5


Pičoviny Pičoviny Záviš (p)

Matematika

Sčítal muňky
milý Jarda
až mu vyšla
miliarda

23.11.2013 3 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Příjemný příběh, který mě osobně zase tak moc neuchvátil. Po nějaké době čtení se mi zdálo, že příběh upadl do stereotypu, kde se opakovaly stále stejné fráze. Na druhou stranu jsem však rád, že jsem si knihu přečetl a rozhodně ji mohu doporučit dalším, protože to, co mě úplně neuchvátí může naopak dostat někoho jiného. :)

18.12.2012 3 z 5


Šňupec Šňupec Terry Pratchett

Zábavné čtení v klasickém Pratchettově stylu, jak jsem na něj zvyklý, ale asi bych si tenhle příběh dokázal představit možná tak o 150 stránek kratší.

18.12.2012 4 z 5