sofi sofi komentáře u knih

☰ menu

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Přečteno na jeden zátah. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Všechny knihy od Petry Dvořákové mají svou sílu a náboj. To je autorka, na jejíž knihy se moc těším.

01.12.2023 5 z 5


Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Ačkoli je uvedeno, že je to druhý příběh série detektiva F. Riska doporučuji číst jako první.
Obět bez tváře je jeho pokračováním. A právě Oběť se mi zdála mnohem zdařilejší. Nicméně kniha se čte velice dobře, příběh napínavý a chápu, že někdo může mít výhrady k vyvrcholení příběhu..

14.04.2023 4 z 5


Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Po přečtení knihy jsem byla schopná říci jen UF a zase ten nostalgický pocit, kdy cítíte, že něco krásného končí. Ani už nevím, na jakém základě jsem si tuto knihu v knihovně objednala, ale jsem moc ráda, že mě tento román neminul.

08.11.2022 5 z 5


Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Tato kniha je jako pohlazení po duši. Ideální čtení pro ty, kteří milují knihy.

14.06.2022 5 z 5


Čas je dar Afriky: Etiopie Čas je dar Afriky: Etiopie Hynek Adámek

Jak krásné je žít společně s přírodou, aniž bychom byli obklopeni technickými vymoženostmi a dalšími výdobytky civilizace. Nádherná kniha, která vás nutí k zamyšlení o čem život vlastně je.

23.02.2022 5 z 5


Sejdeme se v knihkupectví Sejdeme se v knihkupectví Amy Meyerson

Můj názor na tuto knihu bude asi odlišný od předešlých komentářů. Už jen když jsem viděla obálku knihy, srdce mi poskočilo. Román se četl velice dobře a představa starodávného knihkupectví kdesi v uličce poblíž dalších podobných krámků ve mně vyvolával hřejivý pocit pohody. Příběh je pro čtenáře, který si chce odpočinout od všedních starostí a nechat se unést do poklidného světa knih.

16.10.2020 5 z 5


Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Po přečtení knihy Útěk, kdy jsem si řekla - no tak to je bomba- jsem byla natěšená na další nevšední příběh. Kniha nebyla špatná, ale očekávala jsem trochu víc.

20.09.2018 3 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek má ten dar - udrží čtenáře neustále v napětí. Kapitoly končí tak napínavě, že čtenáři nezbývá nic jiného než ve čtení pokračovat. A tak se mi opět stalo, že jsem Fitzkovu knihu přečetla za dva dny. I když musím připustit, že Zaklínač duší je pro mě top.

28.08.2018 4 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

I já jsem se v závěru neubránila slzám. Fredrik Backman je autor, na jehož knížky se těším a vím, že mě čeká obrovský zážitek.

13.10.2017 5 z 5


Útěk Útěk Peter May

Je to už třetí kniha, kterou jsem od tohoto autora četla a myslím si, že tahle zatím vítězí. Do poslední chvíle nevíte, co strašného se vlastně v minulosti odehrálo a jak to souvisí s přítomností. Když jsem dočetla, tak na mě padla nostalgie a řekla jsem si: "tak to byla bomba."

29.09.2017 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Už dlouho jsem nečetla tak krásnou knihu. Dojem byl umocněn i tím, že jsem velikým fanouškem fotbalu a věděla jsem o čem obyvatelé vesnice Borgu mluví a co cítí, když fandí kopané. Britt-Marii jsem si zamilovala. Po dočtení knihy na mě padla taková ta známá nostalgie, že příběh už skončil.

07.06.2017 5 z 5


John James Audubon: Nejslavnější atlas ptáků John James Audubon: Nejslavnější atlas ptáků Duff Hart-Davis

K této knize jsem se dostala díky románu Jsou světla, která nevidíme. Je v něm zmiňován chlapec Frederick, který miloval ptáky a vlastnil publikaci Američtí ptáci.
V knize D. Hart-Davisa je popsán životopis Johna Audubona a především jeho nesmírná snaha o vydání kreseb ptáků na formátu, který by odpovídal životní velikosti zobrazených opeřenců. Díky cestě přes moře do Anglie a podpoře jeho tamějších přátel docílil vydání velkoformátových tisků.

29.09.2016 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Je s podivem, že tak mladý autor dokáže vykreslit těžké časy s takovou lehkostí a působivostí. Kniha patří k tomu nejlepšímu, co jsem v poslední době četla. Osud Liesel potkal jistě mnoho dětí v tehdejším Německu a jejich náhled na 2. světovou válku proto nemusel být vždy jednoznačný.

22.04.2014 5 z 5


Faraonka - Ze života královny Hatšepsut Faraonka - Ze života královny Hatšepsut Philipp Vandenberg

Mám ráda knihy o Egyptu a jejich vládcích, ale tahle kniha byla na můj vkus dost povrchní. Kromě výstavby hrobek jsem se z této knihy nic nového nedozvěděla.

28.03.2013 3 z 5


Rukojmí Rukojmí Robert Crais

Napínavé čtení při kterém si lámete hlavu, jak z tak bezvýchodné situace ti tři mladíci vybruslí. A ne jen oni.

22.03.2013 3 z 5


Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Kniha se mi velmi líbila. Velice poučné, spousta nových poznatků o tehdejším životě v Egyptě i o putování proti toku Nilu. Nejlepší kniha o Egyptu, kterou jsem zatím četla.

05.11.2012 5 z 5


Franny a Zooey Franny a Zooey Jerome David Salinger

O Salingerovi jsem slyšela jen chválu a tak jsem se rozhodla něco si od něho přečíst. Můj dojem z knihy je - zklamání. Vůbec jsem se nedopídila nějaké smysluplné myšlenky. Tahle kniha mi rozhodně nesedla.

16.10.2012 1 z 5


Hvězda Valdštejnova srdce Hvězda Valdštejnova srdce Jan Bauer

Historická sonda do let 1633 a 1634, kdy Albrech z Valdštejna bojoval proti Švédům. Valdštejna považuji za zdatného válečníka a tak se mi nechce věřit, že by snad uvažoval o zradě, i když česká koruna by byla jistě lákavá.

08.10.2012 3 z 5


Souboj v letu Souboj v letu Dick Francis (p)

Knihy Dicka Francise se čtou jedním dechem.

08.10.2012 5 z 5


Centuriona nemá nikdo rád Centuriona nemá nikdo rád John Maddox Roberts

Historická detektivka s velice vtipným mladým hlavním hrdinou. Kniha se čte velice pěkně, čtenář se dozví informace o uspořádání a řádu v legiích, ale také se příjemně pobaví.

08.10.2012 4 z 5